מולקולרי בבית: זה אפשרי וזה כיף
איך מכינים אטריות מפירות? מה קורה כשמחברים מים ושוקולד ואיך בדיוק מכינים גלידה בשתי דקות? בישול מולקולרי אמנם נשמע כמו משהו שעושים במטבחים ומעבדות מלאות במכשירים, אבל תאמינו או לא - אפשר לעשות את זה גם בבית

אם שמעתם את המושג "בישול מולקולרי" בשנים האחרונות ולא ממש הבנתם על מה כולם מדברים, הנה ההסבר הקצר (ויש גם ארוך, אבל אותו נשאיר לפעם אחרת) קחו טכניקות מתחומים כמו פיזיקה וכימיה, חברו אותם אל המטבח וקיבלתם בישול מולקולרי. אם חושבים על זה, כל בישול הוא בעצם מולקולרי. כשאתם מוסיפים אבקת אפייה אל בלילת עוגה, כשאתם מסמיכים תבשילים, מצמצמים רטבים או מחממים משהו לטמפרטורה מסוימת אתם בעצם מפעילים תגובות כימיות. אבל אם נשים את זה בצד רגע, בישול מולקולרי בעיקר מעלה לנו אסוציאציות של ספירות (מהמילה sphere), צנטריפוגות, מכשירים יקרים שיש רק במסעדות יוקרה וג'לי בטעם פטריות מעושנות על מצע אזוב.

איך מבשלים סטייק