אחד האירועים המרגשים שמתרחשים בימים אלה בקרב קבוצות מפונים בישראל קורה בבית מלאכה ייחודי באילת. בתוך סטודיו לעבודות קרמיקה וזכוכית יושבים בני נוער שעזבו את ביתם בעוטף עזה ויוצרים חנוכיות בעבודת יד. הסמל הכי מובהק של אור הגובר על החושך.
הם לא במקרה שם ולא מדובר רק בעוד הפוגה ליצירה. הפעילות בבית המלאכה האילתי היא גם ריפוי וחיזוק לנפש שעברה כ"כ הרבה תלאות בשבועות האחרונים, מרחב מכיל עם תמיכה מקצועית של מדריכים מסורים ותוכנית העסקה והכשרה שמעניקה להם אפילו שכר.
מאירים את החושך באור
לסטודיו קוראים "הבית של סוזן",עמותה הפועלת בתמיכת משרד הרווחה – חוסן חברתי ועיריית אילת שהוקמה לזכר סוזן קפלינסקי שחלומה וחזונה היה לעזור לנוער בסיכון, אותם מימש והגשים בעלה, אייל, והקים את עמותת "קרן יובל סוזן" למען מטרה זו.
בימים כתיקונם, העמותה משמשת כבית חם ומרכז יום תומך תעסוקתי (בשכר) לנערים ונערות בגילאי 15-18 הנמצאים במצבי סיכון שונים. עם הגעת משפחות המפונים לעיר הדרומית, הוחלט בעמותה לאמץ את בני הנוער של העוטף לעשייה וריפוי משותפים.
במקום הם לומדים להיפתח, לבנות קהילתיות, לעבד את החוויה שלהם דרך אומנות וכמובן גם ליצור ולעצב כלים מרהיבים ואיכותיים שכיף לקבל או לתת במתנה. בסופו של התהליך הנערים והנערות יוצאים עם כישורים מקצועיים ולא פחות חשוב מכך, עם כישורי חיים ותחושה של ביטחון וערך עצמי.
חנוכייה מודולרית שניתן לעצב מחדש
חנוכיית הקרמיקה העכשווית והמודולרית של ילדי עוטף עזה ניתנת לעיצוב מחודש ללא הגבלה וכיד הדמיון - קצת כמו מה שאותם בני נוער מייחלים לגבי מציאות חייהם. לקראת חנוכה המתקרב, בבית של סוזן מזמינים חברות וארגונים מהמשק להכיר את העשייה במקום ולרכוש לעובדים וללקוחות החברה מארזי מתנה וחנוכיות בעבודת יד פרי יצירתם של בני ובנות הנוער הגיבורים והגיבורות מיישובי העוטף.
עלות החנוכייה ברכישה מרוכזת (50 יח' ומעלה) היא 65 שקלים בלבד והרכישה מוכרת כתרומה לצרכי מס.
רוצים לקחת חלק ולתרום? השתתפו בפעילות בשיתוף הבית של סוזן, או הזמינו כעת מתנה משמחת עם ערך חברתי אמיתי. יחד נצא מאפלה לאור גדול ויחד בטוח ננצח!