"ימים משמעותיים ברמה הביטחונית": נתניהו כינס התייעצות לקראת הכרעת טראמפ

המהדורה המרכזית
פורסם:
החדשות בקצרה:
- נתניהו כינס בכירים במערכת הביטחון ושרים לדיון היערכות על איראן ולבנון.
- בישראל מעריכים: טראמפ יכריע בעניין איראן לקראת סוף השבוע.
- בכירים בישראל: החלטת טראמפ עשויה להוביל לפעולה ביטחונית מהירה.
- בסביבת רה"מ אמרו לח"כים: אלו ימים משמעותיים ברמה הביטחונית.
ראש הממשלה בנימין נתניהו כינס אתמול (רביעי) את בכירי מערכת הביטחון וצוות שרים מצומצם בלשכתו, לצורך התייעצות ביטחונית והיערכות לקראת הכרעה צפויה של נשיא ארצות הברית דונלד טראמפ בנושא איראן לקראת סוף השבוע.
ההיערכות לקראת הכרעת הממשל
- בישראל מעריכים כי הימים הקרובים יתכנסו לזמן הכרעה של הנשיא טראמפ, וצופים כי החלטתו בעניין איראן תתקבל ביום שישי עם חזרתו או במהלך סוף השבוע.
- לפי בכירים ישראלים, החלטת טראמפ עשויה להוביל במהירות לפעולה ביטחונית, כאשר האופציות כוללות גם חידוש של הלחימה באופן עצים וכוננות לכל תרחיש אפשרי החל מסוף השבוע.

נושאי הדיון והמסרים הפוליטיים
- התייעצות השרים המצומצמת והדיון עם בכירי מערכת הביטחון אתמול התמקדו בכמה נושאים שעל הפרק, בהם סוגיית רחפני הנפץ והגזרות בלבנון ובאיראן.
- בכירים בסביבת נתניהו הגדירו את התקופה כ"ימים משמעותיים ברמה הביטחונית" בשיחות שקיימו עם חברי כנסת מהליכוד ומהסיעות החרדיות, זאת על רקע המשבר הפוליטי וההמתנה להכרעת הנשיא האמריקני.
ביקור נתניהו באמירויות – וההכחשה
- על רקע האפשרות לחידוש הלחימה, לשכת ראש הממשלה הודיעה אמש שנתניהו ביקר במהלך המלחמה בנסיכות במפרץ ונפגש עם נשיא איחוד האמירויות, מוחמד בן זאיד.
- בהודעה שהפיצה הלשכה נכתב ש"הביקור הביא לפריצת דרך היסטורית ביחסים בין ישראל לאיחוד האמירויות".
- כמה שעות לאחר מכן משרד החוץ של איחוד האמירויות הכחיש את דבר הפגישה בהודעה רשמית: טענות חסרות בסיס לחלוטין.
- ההחלטה של רה"מ לפרסם את דבר הפגישה בין השניים מגיעה לאחר שלאורך אתמול דווח על שורת פגישות שקיימו בכירי הצמרת הישראלית עם מקביליהם באיחוד האמירויות.
מצאתם טעות לשון?