mako
פרסומת

"בתכנון של 10 דקות, ניתן להיכנס לכל מוסד חינוך ולעשות מה שרוצים"

תחקיר של התכנית "הבוקר של קשת" ששודר הבוקר (א') מגלה כי המאבטחים בכניסה למוסדות החינוך אינם מונעים כניסת זרים לבתי הספר. תחקירנית התכנית הצליחה להיכנס, כשהיא מצויידת במצלמה נסתרת, לשורה של גני ילדים ובתי ספר ולהסתובב בהם באין מפריע. צפו בקטע מהתחקיר המטריד

הבוקר של קשת
פורסם: | עודכן:
הקישור הועתק

על פי הנחיות משרד החינוך בכל מוסד חינוכי בו לומדים יותר ממאה ילדים, יש צורך בהצבת מאבטח בכניסה. בתי הספר אמנם אוכפים את ההנחיה ומציבים מאבטחים, אך מתחקיר שישודר מחר בתכנית "הבוקר של קשת" עולה שהמאבטחים ממש לא מונעים כניסת זרים לשטחי בתי הספר וגני הילדים.

תחקירנית התכנית, הילה שי וזאן, יצאה מצויידת לשורה של בתי ספר וגנים וגילתה שאיש לא עוצר בעדה מלהיכנס. התחקיר מתחיל במודיעין, שי וזאן הגיעה לשמונה גני ילדים ולשלושה בתי ספר וגילתה שקל מאוד להיכנס באמצע היום למתחמים ואפילו להגיע ממש עד הכיתות.

הממצאים מטרידים, "מתוך שמונת הגנים שבדקתי בעיר ושלושת בתי הספר, באף אחד מהם לא נשאלתי לשמי או התבקשתי בשער להציג תעודה מזהה. ברובם אפילו לא שוחחו איתי, אלא פשוט פתחו את השער כאשר אמרתי 'אני צריכה להעביר משהו לאחד הילדים'. חלקם אפילו פתחו את השער באמצעות לחצן מרחוק. חשוב לציין שבכל הבדיקות הגעתי באמצע שעות הלימודים, לא בהפסקות, ולבד, ללא ילד איתי", מספר התחקירנית, "בכל הגנים ובתי הספר הסתובבתי באין מפריע במסדרונות ובכיתות"

ניצב בדימוס אריה עמית, לשעבר מפקד מחוז ירושלים, התארח בתכנית והגיב בשידור מדוע לטענתו חלה ירידה ברמת האבטחה: "המשטרה אחראית על מוסדות החינוך, ומאחר שבשנים האחרונות לשמחתנו לא קרה אירוע בטחוני במוסדות כאלו, חלה ירידה באבטחה. היום לכל מוסד חינוך בישראל אפשר בתכנון של 10 דקות להיכנס ולעשות מה שרוצים".

מעיריית מודיעין מכבים רעות נמסר בתגובה, כי "זיהוי מבקרים במוסדות החינוך נעשה באמצעות הצגת תעודה מזהה תוך הפעלת שיקול דעת של המאבטח המאפיין את המבקר. עם זאת יחודדו הנהלים בכל המקומות בהם לא התבצע הליך זיהוי תקין".

תחקירים נוספים יתפרסמו במהלך השבוע, "הבוקר של קשת", החל מ-6:30