mako
פרסומת

בישראל מעריכים שטראמפ יקבל החלטה על עתיד המערכה עם איראן בסוף השבוע

ירון אברהם
המהדורה המרכזית
פורסם:
הקישור הועתק

החדשות בקצרה:

  • טראמפ צפוי לקבל החלטה על איראן עם חזרתו מביקורו בסין.
  • בישראל מעריכים כי השיחות בין ארה"ב לאיראן לא יבשילו.
  • על הפרק: פעולה במצר הורמוז או תקיפה של מתקני אנרגיה וגז.
  • ישראל נערכת לאפשרות של הסלמה והידרדרות מהירה בסוף השבוע.

בישראל מעריכים הערב (שלישי) כי נשיא ארצות הברית דונלד טראמפ צפוי לקבל החלטה על עתיד המערכה עם איראן כבר בימים הקרובים, כך פרסמנו הערב ב"מהדורה המרכזית". ההערכה במערכת הביטחון ובדרג המדיני היא כי עם חזרתו מביקורו בסין לקראת סוף השבוע, יכריע הנשיא האמריקני לגבי המשך הצעדים, וזאת על רקע ההבנה בירושלים כי השיחות בין המדינות לא יבשילו.

טראמפ: "כל אדם שמוכן שיהיה לאיראן נשק גרעיני הוא טיפש"

  • נשיא ארה"ב אמר הערב בתדרוך לכתבים כי "נעשה רק הסכם טוב. לאיראן לא יהיה נשק גרעיני, הם יודעים את זה, אנחנו לא משחקים משחקים, לא יהיה להם נשק גרעיני".
  • הוא הוסיף: "כל אדם שמוכן שיהיה לאיראן נשק גרעיני הוא אדם טיפש, ולא יהיה להם נשק גרעיני ב-100%".

האופציות שעל השולחן

  • לטראמפ הוצגו מגוון אפשרויות פעולה, החל מפעולה נקודתית במצר הורמוז ועד לתקיפה של מתקני אנרגיה וגז. טראמפ עצמו התייחס לכל האופציות הללו במרוצת השבועות האחרונים, בעודו נשמע כמעט מיואש מההצהרות ומהתשובות שהגיעו מאיראן.
  • בישראל מבינים כי קיימת התכנסות של לוח זמנים וייתכן שלטראמפ לא תהיה כל ברירה אלא לבצע פעולה כלשהי. המטרה של מהלך כזה, לפי ההערכות, תהיה להחזיר את האיראנים לשולחן המשא ומתן.
נשיא ארה"ב דונלד טראמפ
דונלד טראמפ, ארכיון | צילום: Reuters
פרסומת

הערכות בישראל

  • במערכת הביטחון נערכים לאפשרות של הסלמה ואולי אף להידרדרות מהירה שתתרחש לקראת סוף השבוע או מעט לאחר מכן.
  • בימים הקרובים תורגש היערכות גבוהה יותר של ישראל, הן ברמת השיח המדיני והביטחוני מול האמריקנים והן ברמת המוכנות המבצעית במערכי ההגנה וההתקפה.
  • הצעדים הללו ננקטים לקראת מועד ההחלטה הצפוי בסוף השבוע.