mako
פרסומת

הותר לפרסום: עופר (פושקו) מושקוביץ', החקלאי ממשגב עם, נהרג מפגיעה ישירה ברכבו

רק בשבוע שעבר אמר פושקו בריאיון ל-N12: "הנכדים שלי יוכלו להסתובב פה ולהגיד - זה המטע שסבא נטע" • הבוקר, הטרגדיה הכתה במטעי האבוקדו שכל כך אהב, כשמטח מלבנון ללא אזעקה גבה את חייו של החקלאי שסירב לעזוב את האדמה

גיא ורון
פורסם: | עודכן:
עופר מוסקוביץ' (פושקו), ההרוג מנ"ט במשגב עם
עופר מוסקוביץ' (פושקו), ההרוג מנ"ט במשגב עם | צילום: חדשות 12
הקישור הועתק

הותר לפרסום שמו של ההרוג מפגיעת הרקטה הבוקר (ראשון) בקיבוץ משגב עם: עופר (פושקו) מושקוביץ', דמות מוכרת ואהובה בגליל העליון, שהקדיש את חייו לעבודת האדמה על קו הגבול. פושקו, שניהל וגידל 400 דונם של מטעי אבוקדו בקיבוץ, נהרג כתוצאה מפגיעה ישירה ברכבו בזמן שעסק בעבודתו.

"אלה החיים שלנו, ואנחנו עושים פה חיים חדשים"

לפני שבוע בלבד, בריאיון ל-N12, נראה היה פושקו כסמל לחוסן הישראלי. על רקע הדי הפיצוצים והאזעקות הבלתי פוסקות, הוא דיבר על הקשר הבלתי ניתן לניתוק בינו לבין המטעים:

"אלה החיים שלנו, ואנחנו עושים פה חיים חדשים", אמר אז בחיוך של אופטימיות זהירה. "זה יהיה עוד הרבה אחריי, העצים האלה. הנכדים שלי - ועכשיו יש לי נכד חדש מלפני יומיים - הנכדים שלי יוכלו להסתובב פה ולהגיד: 'זה המטע שסבא שלי נטע'"

עופר מוסקוביץ' (פושקו), ההרוג מנ"ט במשגב עם
עופר מוסקוביץ' (פושקו), ההרוג מנ"ט במשגב עם | צילום: חדשות 12

"עופר יש הרבה. אבל פושקו יש רק אחד", סיפר מושקוביץ' בריאיון למגזין ל-N12, שעסק בחקלאים שעובדים ב"שטחים הפתוחים" תחת מטחי חיזבאללה. "אם תסתובב בגליל העליון ותשאל אנשים אם הם מכירים את עופר ממשגב עם, אולי מעטים יידעו. אבל אם תשאל אותם אם הם מכירים את פושקו, סדר גודל של 89% יגידו לך 'ודאי'". ומאיפה הכינוי? "זה היסטוריה, עזוב. זה מהתקופה של תנועת הנוער וכאלה. סיפור ארוך. סיפור ארוך מאוד."

בנוסף למטעי הקיבוץ שלו, פושקו הוא גם בעליה של חלקה גדולה בסמוך לכפר יובל שליד מטולה. שם, בחלקה, הוא חווה מקרוב את הסכנה שממטיר עליו ועל שכניו חיזבאללה. "זה לגמרי פחד מוות. אבל הייתה אבולוציה. בתחילת המלחמה פחדנו מאוד כי לא ידענו מה קורה והשטח נמצא באזור מאוד בעייתי. אז מאוד חששנו, בייחוד חששנו מהקטע של חדירות ופחות מטילים. טילים אנחנו כבר מכירים".

"אתה שומע את הבום ומיד אחרי את האזעקה. אבל בטילי נ"ט אין שום אזעקה, שום התראה, שום דבר - פתאום אתה שומע בום ואתה לא יודע מאיפה זה בא לך. זה הפחד הכי גדול שיש. פחד מטורף"

עופר מושקוביץ ז"ל, בריאיון למגזין N12, נובמבר 2024

"לאט-לאט התרגלנו לכל הסיטואציה ולכל מה שקורה ותפסנו ביטחון. היינו נכנסים לשטח הרבה יותר בקלות. ואז הגיעו הנ"טים לכיוון השטחים החקלאיים. תמיד אמרו לנו שהם יורים רק על הצבא, אבל אז הם התחילו לירות על השטחים, ואז גם התחיל הלחץ של הרבה מאוד חקלאים שדרשו לקבל מיגוניות לשטח. עכשיו, מה זה מיגוניות לשטח? נגיד השטח של 400 דונמים — מיגונית אחת לא תספיק לכלום, בטח אם אתה נמצא בקצה השטח. זה כמו שאני אגיד לך בבית שיש מיגונית בקצה הרחוב".

פרסומת
עופר ("פושקו") מוסקוביץ'
עופר ("פושקו") מוסקוביץ'

"זמן ההתרעה הוא שלוש שניות. זה במקרה הטוב", מספר פושקו. "בדרך כלל מה שקורה אצלנו זה שאתה שומע את הבום ומיד אחרי את האזעקה. אבל בטילי נ"ט אין שום אזעקה, שום התראה, שום דבר - פתאום אתה שומע בום ואתה לא יודע מאיפה זה בא לך. זה הפחד הכי גדול שיש. פחד מטורף".

>> החקלאים שעובדים חשופים ב"שטחים הפתוחים" תחת מטחי חיזבאללה | מגזין N12

האירוע הקטלני: "לא הייתה אזעקה"

האירוע התרחש בשעות הבוקר המוקדמות. רקטה ששוגרה מלבנון פגעה ישירות בשני רכבים בקיבוץ משגב עם, השוכן על רכס רמים ממש מעל קו הגבול. רכב אחד היה ריק, אך בשני שהה פושקו. מעוצמת הפגיעה הרכב עלה באש, ולצוותי הכיבוי והחילוץ שהגיעו למקום לא נותר אלא לקבוע את מותו לאחר פעולות חילוץ מורכבות.

פרסומת
עופר מוסקוביץ' (פושקו), ההרוג מנ"ט במשגב עם
"אלה החיים שלנו, ואנחנו עושים פה חיים חדשים" | צילום: חדשות 12

תושבים בקיבוץ דיווחו כי לא נשמעה אזעקה לפני הנפילות. בצה"ל מתחקרים את האירוע, אך מציינים כי באזור זה זמן ההתרעה הוא אפסי בשל הקרבה המיידית לגבול. בנוסף לפגיעה ברכב, ספגו שני בתים בקיבוץ פגיעות ישירות. באחד המקרים שהו הדיירים בתוך הממ"ד ובכך ניצלו חייהם.

נזק כתוצאה מפגיעת נ"ט במשגב עם
נזק כתוצאה מפגיעת נ"ט במשגב עם | צילום: כבאות והצלה לישראל
פרסומת

במשגב עם ספדה לו: "הקהילה מרכינה ראש וכואבת על לכתו של עופר מושקוביץ' (פושקו), חבר משגב עם. פושקו. דובר, חקלאי, חבר, סמל ומורשת עבור כולנו. לאורך כל השנים היה הקול הבולט של כולנו. אנו שולחים תנחומים מעומק הלב וחיבוק חזק למשפחתו ולכל קהילת משגב עם. הגליל לא ייראה עוד אותו הדבר בלעדיו".