mako
פרסומת

הבי.בי.סי. נגדנו? אנחנו נראה להם מה זה

באתר האולימפי של הבי.בי.סי ישראל מופיעה ללא עיר בירה, ועם תמונה של חייל מתעמת עם מפגין. המומחים ממליצים להסברה הישראלית: ליצור קשרים אישיים בכל מערכות התקשורת, להשתמש בבר רפאלי ובמכבי תל אביב, להביא מדליה במאה מטר, להציג את ישראל כמכשול אחרון לפני שיטפון איסלאמי ולהבליט את רופאים לזכויות אדם. וגם לעשות סוף סוף שלום לא יזיק

לירון שמם
mako
פורסם:
הקישור הועתק

דף הפייסבוק למען ירושלים
דף הפייסבוק: "ירושלים היא בירת ישראל" | צילום: KateRiep_Godbye

בר רפאלי רוקיסטית
לא עדיף שהיא תייצג אותנו? בר רפאלי | צילום: instagram

"הבי.בי.סי לא השתנה 60 שנה, צריך להביא הישג ספורט פנומנאלי כדי לשכנע אותם"

יוגב אוחיון
עוד גאווה ישראלית. יוגב אוחיון ממכבי תל אביב | צילום: ספורט 5
, יועץ תקשורתי, סבור שאחת הבעיות נטועה בגוף המפרסם: "הבי.סי.סי לא השתנה 60 שנה, הוא מחזיק באותה עמדה. מבחינתם, אם לא ננצח במאה מטר או נביא איזה מדליה יוצאת דופן לא נצליח לשפר את תדמיתה של המדינה דרך האולימפיאדה. אנחנו לא תופעה פנומנאלית כמו ג'מייקה שזה בית יוצר של ספורטאים, אנחנו לא שם ולא נגיע לשם. מכבי תל אביב בכדורסל, למשל, זה הדבר הכי טוב שהספורט הישראלי עושה למיתוג ישראל וזה לא מספיק. הבי.בי.סי. נטוע בין אנטישמיות לבין אינטרסים ערביים. הוא ידוע כפרו ערבי וזה בגלל שמתחילת הדרך היה פרוס במדינות ערב. זה כמו כל משרדי החוץ האירופים שיש בהם 100 עובדים, אבל לפחות חצי מהם חיו בארצות ערב. באנגליה, צרפת, רוסיה וארה"ב תגלי הרבה בכירים שהם פרו-ערבים. הם פשוט משרתים שם".

אז מה אפשר לעשות? "אני מאמין שרק כשיבוא השלום נוכל להראות את ישראל האמיתית. אני עכשיו נוסע בכביש 443 יש לי חומות מסביבי, כפר ערבי. כשאגיע לירושלים בטח אראה 20 חיילים עם רובים ברחובות. זאת ישראל אנחנו לא יכולים להפוך אותה למה שהיא לא. להראות דרך תיירות, היי טק – אני לא מאמין בזה. אני חושב שהבריטים צריכים לדעת שישראל היא החזית האחרונה לפני שיטפון אסלאמי קיצוני שישטוף את אירופה. לאירופאים לא הייתי רוצה לפנות עם מסרים הומניים מוסריים, את המוסר שלהם כבר ראינו. האינטרסים שלהם כל כך גדולים שאני לא כל כך מאמין ביכולת שלנו לייצג את ישראל באירופה. מדינות כמו הולנד, בלגיה, צרפת ושבדיה יכולים להבין מסר שהוא: 'אם לא תחזקו את ישראל כל העסק הזה יבוא לפרצוף שלכם'. או 'אם ישראל לא תהיה חזקה מול המכשול האיראני החמאסי, זה יגיע עד אליכם'. צריך לעשות את זה מתוך כוח ולא מתוך מעמד של לפלפים ומשרדי מיתוג ממוזגים ומנותקים מהשטח, למרות שאני בא מאחד כזה".

"תמונה של רופא מטפל בילד פלסטיני תהיה ויז'ואל חזק ולא שחוק שתיתן קונטרה לחייל"

מתבייש. אלכס גלעדי
דאג שדובר הוועד האולימפי יגיש תלונה לבי.בי.סי. גלעדי | צילום: ספורט 5