ענקית: רז הרשקו זכתה באליפות אירופה בזכות ניצחון בגמר - בתוך פחות מדקה
הישראלית זכתה בזהב באליפות היבשתית בפעם ה-2 בקריירה, אחרי שעשתה זאת גם ב-2024 • יולי מישינר הפסידה לאלופת העולם לשעבר וסיימה במקום ה-7, ענבר לניר נפצעה ופרשה


אדירה. רז הרשקו, שבשנים האחרונות חוזרת עם מדליה כמעט מכל אליפות בה היא מתחרה, זכתה בזהב והוכתרה לאלופת אירופה בפעם ה-2 בקריירה, אחרי שעשתה זאת גם בשנת 2024. יולי מישינר העפילה לגמר בית הניחומים, ענבר לניר נאלצה לפרוש בגלל פציעה ברבע הגמר, יוסיף סימין הפסיד כבר בקרב הראשון שלו.
הרשקו הגיעה לגמר מול לאה פונטיין הצרפתייה, סגנית אלופת אירופה לשעבר ומחזיקת 2 מדליות כסף אולימפיות קבוצתיות עם נבחרת צרפת. הישראלית לא השאירה מקום להיסוס כשזרקה את הצרפתייה באיפון מושלם בתוך פחות מדקה - והוכתרה לאלופת אירופה בפעם ה-2 בקריירה.
הרשקו פתחה את התחרות קצת בהססנות, וניצחה רק בעונשים את אירינה ז'לז'רסקה הבולגריה בתוך 2 דקות. בקרב הבא ניצחה הרשקו את אריקה סימונטי האיטלקייה והעפילה לחצי הגמר, מול הלנה ווקוביץ' הקרואטית, שמעולם לא הגיעה למעמד לפני כן. חצי הגמר נגמר בקלילות אחרי כדקה עם ריתוק נהדר של הרשקו.

שר התרבות והספורט מיקי זוהר: "ימים של ניצחונות בספורט הישראלי! אהבת השם גורדון היקר שניצח אתמול, נבחרת ישראל בהתעמלות אמנותית שזכתה היום בזהב נוסף בגביע העולם בבאקו, וכעת רז הרשקו שקטפה את מדליית הזהב באליפות אירופה בג׳ודו בפעם השנייה בקריירה שלה. ישראל מנצחת, גם בספורט".
ישראלית נוספת, יולי מישינר, ניצחה את אליס סטרטסבה הרוסייה בדרך ל-8 האחרונות ולאחר מכן הפסידה בתוך 53 שניות ללאה פונטיין הצרפתייה, סגנית אלופת אירופה לשעבר. בגמר בית הניחומים קיבלה מפגש מול רומיין דיקו האגדית, אלופת העולם לשעבר וזוכת 4 מדליות אולימפיות. הקרב היה שקול ונגרר לניקוד זהב, שם דיקו הצליחה להשיג ניקוד ראשונה וניצחה.
ענבר לניר היא זו שנראתה דווקא בכושר הטוב ביותר בפתיחת היום, אך לאחר ניצחון על מתילדה נימייר הגרמניה בתוך קצת יותר מדקה בקרב הראשון, הגיע הקרב ברבע הגמר מול קיילה איסופי הצרפתייה, קרב ממנו היא נאלצה לפרוש בגלל פציעה אחרי 36 שניות והיא סיימה את דרכה בתחרות.
בגברים, יוסיף סימין אומנם נתן פייט לבנג'מין מטסז'ייה הסלובקי, אך הפסיד והודח כבר בקרב הראשון שלו.