mako
פרסומת

הדאגה בבריטניה אחרי שאיראן הרחיבה את טווח התקיפות - והביקורת על סטארמר

בכותרות הראשיות בבריטניה הזהירו ש"כוח האש של איראן יכול להגיע ללונדון", לאחר שטהראן שגרה טילים לעבר דייגו גרסיה • מנהיגת האופוזיציה במדינה תקפה את סטארמר וטענה שניסה לטייח ולהסתיר את התקיפה: "אנחנו נגררים למלחמה אם נרצה ואם לא"

תומר אלמגור
פורסם: | עודכן:
ראש ממשלת בריטניה קיר סטארמר
ראש ממשלת בריטניה קיר סטארמר | צילום: רויטרס
הקישור הועתק

איראן הרחיבה את טווח התקיפות שלה בימים האחרונים, ותקפה את הבסיס המשותף של בריטניה וארצות הברית בדייגו גרסיה - יותר מ-3,000 קילומטר משטחה. התקיפה עוררה סערה בבריטניה, כבשה את הכותרות הראשיות והובילה למתקפה חזיתית של מנהיגת האופוזיציה במדינה על ראש הממשלה קיר סטארמר - בטענה שניסה להסתיר את התקיפה מהציבור.

לפחות שני עיתונים גדולים בבריטניה, The Sunday Times ו-The Sunday Telegraph, הקדישו את הכותרת הראשית שלהם לתקיפות. "הטילים האיראניים יכולים להגיע ללונדון, ישראל מזהירה את סטארמר", נכתב בכותרת של הטלגרף, לצד הכיתוב: "יריביו של ראש הממשלה מאשימים אותו בהסתרת המתקפה שחשפה את הטווח של הטילים של איראן". ב-The Sunday Times בחרו בכותרת דומה: "כוח האש של איראן יכול להגיע ללונדון, טוענת ישראל. הטילים לדייגו גרסיה הם 'ההוכחה לאיום הגלובלי".

מנהיגת השמרנים בבריטניה, קמי בדנוק
מנהיגת האופוזיציה בבריטניה, קמי בדנוק | צילום: רויטרס

התקיפה הובילה למתקפה חזיתית של מנהיגת האופוזיציה במדינה, קמי בדנוק מהמפלגה השמרנית, על ראש הממשלה קיר סטארמר. לטענת בדנוק, ראש הממשלה הבריטי פעל להסתיר מהציבור את התקיפה על דייגו גרסיה.

"עכשיו אנחנו מגלים, מהתקשורת ולא מראש הממשלה, שהבסיס הבריטי בדייגו גרסיה היה יעד למתקפות טילים איראניות", מסרה בדנוק, והאשימה את סטארמר ב"טיוח האמת". לדבריה "ראש הממשלה חייב מיד לחשוף את כל הפרטים של המתקפה האחרונה על חיילים בריטים ולהסביר מדוע הציבור לא עודכן מוקדם יותר".

בריאיון שקיימה עם התקשורת הבריטית, הוסיפה מנהיגת האופוזיציה ביקורת גם כלפי התעקשותו של סטארמר לא להתערב במלחמה. "אנחנו לא פתחנו במלחמה הזאת. אבל אם תהיה מלחמה כלשהי בין ארה"ב לאיראן, לעולם לא נעמוד לצד איראן. זו מדינה עוינת שמנסה לבצע מזימות טרור על אדמת בריטניה. היום אנחנו שומעים שהם ירו טילים לעבר דייגו גרסיה. הדבר העצוב הוא שאם נרצה בכך ואם לא - אנחנו נגררים לתוך זה, ומה שאנחנו צריכים הוא ראש ממשלה שיודע לחשוב קדימה", אמרה.