mako
פרסומת

חסידי גור התפרעו באלימות מחוץ לכלא 10 | תיעוד

עצרת ענק של חסידי גור, בנוכחות חה"כ יצחק גולדקנופף, נערכה מחוץ לכלא 10 • הסיבה: מעצרו של עריק מהחסידות, שהגיע ללשכת הגיוס כדי להסדיר פטור - ונשפט ל-20 ימים בכלא • למרות ההנחיות של החסידות שלא לנהוג באלימות, רבים מהמפגינים תועדו מנערים גדר בכוח ומנסים לפרק אותה • לאחר העצרת, הגיעו המוחים לבית היועמ"שית

אלי הירשמן
פורסם: | עודכן:
הקישור הועתק

החדשות בקצרה

  • מאות מפגינים חרדים תועדו מתפרעים מחוץ לכלא 10 ומנסים להפיל גדר במקום.
  • המפגינים, המשתייכים לחסידות גור, הגיעו לכלא כדי לקיים עצרת ענק נגד מעצרו של עריק.
  • אותו עריק, אשר שייך גם הוא לחסידות, הגיע ללשכת הגיוס כדי להסדיר פטור ונשפט ל-20 ימים בכלא.
  • לאחר העצרת, מאות חסידי גור פתחו בתהלוכה מול בית היועמ"שית בתל אביב.
  • בחסידות הנחו את הציבור שלא לנהוג באלימות.
  • נכחו במקום חבר הכנסת יצחק גולדקנופף והאדמו"ר מגור.

מאות חרדים התפרעו אמש (שני) מחוץ לכלא 10, זמן קצר לפני עצרת ענק של חסידי גור במקום - נגד מעצרו של עריק מהחסידות. חבר הכנסת יצחק גולדקנופף והאדמו"ר מגור הגיעו לעצרת.

יצחק גולדקנופף בכלא 10
חה"כ יצחק גולדקנופף בהפגנה
מהומה מחוץ לכלא 10: עצרת הענק של חסידי גור
מהומות מחוץ לכלא 10 | צילום: חדשות 12

המשטרה הקצתה שטח עבור המחאה מול הכלא וניסתה לתחום את העצרת. בתיעוד מהמקום נראים רבים מהמפגינים מנערים את הגדר התוחמת תוך ניסיון לפרק ולהפיל אותה. המשטרה ויתרה לבסוף - והשאירה את הגדר פתוחה.

לאחר העצרת, הגיעו מאות חסידי גור להפגין מחוץ לביתה של היועמ"שית גלי בהרב-מיארה והחלו לקרוא קריאות נגדה במהלך הלילה (בין שני לשלישי). החסידים קיימו תהלוכה מחוץ לביתה, תוך שהם שרים ונושאים שלטים "לא מפקירים לומדי תורה".

פרסומת
מהומה מחוץ לכלא 10: עצרת הענק של חסידי גור
מהומות מחוץ לכלא 10 | צילום: חדשות 12
פרסומת

לפני העצרת, מהחסידות נמסר כי 200 אוטובוסים מכל רחבי הארץ מביאים את המפגינים למקום. המחאה התרחשה כאמור בעקבות מעצר עריק של החסידות, שהגיע ללשכת הגיוס כדי להסדיר פטור ונשפט ל-20 ימים בכלא. בחסידות הנחו את הציבור שלא לנהוג באלימות, אולם תיעודי ההתפרעויות מכלא 10 מראים אחרת.

מפלגת ישראל ביתנו צייצה ב-X: "בשעה זו אלפי משתמטים מנסים לפרוץ לבסיס צבאי, תוקפים שוטרים ומערערים את שלטון החוק. שיהיה לכולם ברור: אביגדור ליברמן הוא היחיד שיכול לשלוח את המשתמטים פורעי החוק לאופוזיציה ולהקים ממשלה ציונית שתגייס את כולם".