לחיים! היקבים הישראלים ממשיכים לשגשג
"אנחנו מייצרים כאן יין כבר 170 שנה. צריך לשים פוליטיקה בצד ופשוט להעריך את היין, מה זה משנה איפה הוא מיוצר?". אלי שור, דור שביעי למייסדי יקב כורמים לא מתרגש מאיומי החרם. בכלל

הנדיב היהודי הידוע משה מונטיפיורי הגיע לביקורו השלישי בארץ ישראל בשנת 1849, שם נפגש עם תושביה של ירושלים. רבי מרדכי אברהם שור היה אחד מאותם תושבים שזכו לחזות באישיות המפורסמת, וסיפר לו כי שנה קודם לכן הקים יחד עם חותנו יצחק את היקב הראשון בירושלים המתחדשת, שם החל לייצר את יין הקונדיטון המוזכר בתלמוד. מונטיפיורי התרשם עמוקות והחליט להעמיק השקעתו בתעשיה ובחקלאות בארץ ישראל.
"בשנות ה-70 עבר היקב מממרתף המשפחה בירושלים למישור אדומים, וזאת כדי להתרחב ולעבור לשיטת ייצור מודרנית", מספר אלי שור, דור שביעי למייסדי היקב. הוא נזכר בחשש שעלה בקרב תעשיינים רבים בשנת 2015, עת קיבל האיחוד האירופי החלטה תקדימית לסמן מוצרים ישראלים שיוצרו מחוץ לגבולות הקו הירוק. "למרות הקריאות לחרם על תוצרת ישראלית אנחנו עדים דווקא לביקוש ליינות היקב ולעלייה בהיקף ההזמנות" מספר שור ומוסיף כי "אפשר להירגע, מעז יוצא לעתים מתוק". ואכן, המצב בשנה האחרונה היה מתוק במיוחד עבור היקב, אשר חתם על הסכם הפצה יוצא דופן בסך שני מיליון דולר כדי להפיץ את סדנת היינות ADI 13 וקונדיטון בארה"ב. "אנחנו מייצרים כאן יין כבר 170 שנה" מספר שור, "צריך לשים פוליטיקה בצד ופשוט להעריך את היין, מה זה משנה איפה הוא מיוצר?"

שור מספר כי הוא מתאהב בכל פעם ביין אחר וכי מדובר בעניין של מצב רוח. "צריך רק למצוא את הבקבוק הנכון בהתאם לתחושה ולארוחה" הוא משתף, ומדגיש כי חשוב לשתות את היין לא כמשקה קל אלא להינות מהארומה ומהטעם שהוא משאיר בחלל הפה. "צריך להשהות את היין שניה על הלשון" מסביר שור, "וחשוב לשתות את היין בטמפרטורה הנכונה שלו. יין אדום בטמפטורה של 15-18 מעלות, ויינות לבנים צריכים להיות מצוננים כשעתיים-שלוש לפני ההגשה".
