קלאסיים ומנצחים: כדורי השוקולד הישראלים מורכבים מפתי בר - עוגייה שתמצאו בכל בית ושהולכת טוב עם קפה, תה או סתם כנשנוש עם שוקולד. את הפתי בר, רגיל או בטעם שוקולד, מרסקים ברמות שבירה משתנות, יש שאוהבים את כדורי השוקולד יותר חלקים ויש יותר קראנצ'יים. הכנת כדורי שוקולד היא חוויה מהנה, בעיקר עם ילדים, שהכי מחכים לאכול את מה שנשאר בקערה. אפשר לצפות אותם בקוקוס אבל תכל'ס, אין כמו סוכריות צבעוניות של יום הולדת. אתם יכולים להשאיר את הכדורים כמו שהם או לעשות מהם רולדה ולחתוך כמו עוגה, מה שבטוח שלא יישאר ממנה כלום בסיום... בתיאבון!

הוראות הכנה:

מצרכים:

300 גרם פתיבר מפורר

100 גרם שוקולד מריר מומס

60 גרם חמאה מומסת

חצי כוס חלב

3 כפות אבקת סוכר

3 כפות קקאו

לציפוי:

קוקוס טחון

סוכריות שוקולד או צבעוניות

מאנג'טים צבעוניים מנייר

ההכנה:

1. מערבבים ביחד את השוקולד והחמאה.

2. שופכים על הפתיבר.

3. מוסיפים את שאר החומרים.

4. יוצרים כדורים ומצפים בתוספות.

5. מניחים במנג'ט צבעוני ומאחסנים במקרר עד להגשה.

 

קרדיטים:

צילום ובימוי: רועי ברקוביץ'
עריכה: שחר זלצמן
מתכונים: אינס שילת ינאי
הפקה בפועל: דנה כלדיאן, מורן שלו, עירית צוקר
הפקת פוסט: אורטל דהן
עוזר הפקה: שי מדמון
סו שף: בתיה הס

תודה רבה לדנה בר-אל על הסיוע בהכנת הכתבה


המאכלים הישראליים שכולנו אוהבים - חומוס

המאכלים הישראליים שכולנו אוהבים - שקשוקה

המאכלים הישראליים שכולנו אוהבים - סביח

המאכלים הישראליים שכולנו אוהבים - בייגל עם זעתר

המאכלים הישראליים שכולנו אוהבים - סלט קצוץ