mako
פרסומת

אלגנטי ומושחת – הבראנצ' שירושלמים חיכו לו

בראנצ' מפנק היא הדרך הכי טובה לפתוח את הסופ"ש. הארוחה הזו היא קונצנזוס של הקולינריה הישראלית אבל בעוד שבתל אביב מוגש בראנצ' כמעט בכל המסעדות, בירושלים התופעה ההדוניסטית נדירה יותר. השף מושיק גמליאלי ממסעדת מונא החליט לקחת את העניינים לידיים ולשנות את המצב ולראשונה מאז שהמסעדה נפתחה לפני מעל עשור, הוא יגיש בראנצ'. ישבנו איתו לשיחה כדי להבין למה דווקא עכשי

לין לוי
וכתבה פרסומית
makoבשיתוף toMix
פורסם:
הקישור הועתק
חוגגים אהבה - בראנצ'ים - מונא
צילום: רן בירן, mako


בין אם אתם אוכלים כשר ובין אם לא, בין אם אתם נמנעים מגולטן או ממוצרים מן החי, לא תוכלו לסרב לבראנצ' מפנק עם קוקטייל בוקר. יש בארוחה הזו סמל סטטוס, היא מסמנת את ההדוניזם, את החיים הטובים ואת הפינוק של סופ"ש. בראנצ' טוב ורווי אלכוהול יכול לשלוח אותנו לשנ"צ ולסגור לנו את הפינה עד סוף אותו היום, זה הרבה יותר מסתם ארוחת בוקר וגם מארוחה עסקית של צהריים.

אם תשאלו את המסעדנים לעומת זאת, עבורם ארוחת השחיתות עם הביצים העלומות היא בעיקר כאב ראש ובכל זאת הם נענים לאתגר כי לכולם ברור שאין ארוחה שאנחנו הישראלים אוהבים יותר מבראנצ'.

הדבר המעניין בגזרת הבראנצ'ים בארץ הוא שבעוד תל אביב רוויה בהם, ערים כמו חיפה וירושלים דווקא דלות. אם תחפשו ארוחת בוהריים טובה בירושלים סביר להניח שתמצאו את עצמכם בסוף בסיבוב בשוק מחנה יהודה עם פיתה ביד.

מושיק גמליאלי
צילום: אורית פניני, mako


"זה עניין תרבותי" מסביר מושיקו גמליאלי, השף והבעלים של מסעדת מונא – מוסד ירושלמי שמוביל את הקולינריה בעיר הבירה שלנו כבר מעל עשור. "גם ירושלמים אוהבים להתפנק ובכל זאת תרבות שישי ירושלמי זה ללכת לשוק ולשתות משקה".

החל משבת הקרובה ולמשך חודש פברואר גמליאלי הולך להגיש במסעדה שלו בראנצ' שהוא בגדר בלתי נתפס. מצד אחד אלגנטי, מצד שני מאוד מושחת, עם מנות פיין עונתיות ומקומיות שהן הוד ופאר למטבח המוערך של מסעדת מונא.

פרסומת

למה החלטתה שדווקא עכשיו זהו הזמן הנכון להגיש לראשונה בראנצ'?
כי פתאום התפנה לנו קצת זמן. סיימנו עם הקורונה וזה הטיימינג המושלם לצקת תוכן חדש למסעדה.

מונא - בראנצ' של חודש אהבה
צילום: רן בירן, mako


אתה מאמין שבראנצ' שבת יתפוס בירושלים?
גם ירושלמים אוהבים להתפנק ויצרנו ארוחה מאוד מיוחדת ומפנקת אז למה שלא תהיה לזה הצלחה?

למה כל כך נדיר למצוא בראנצ' בירושלים בעוד שבתל אביב יש בראנצ'ים בכל פינה?
תל אביב תמיד נתפסה יותר כעיר של חופש ופינוקים. ולא שבירושלים אין אנשים שיודעים ליהנות, פשוט עד עכשיו לא היה מישהו שהרים את הכפפה וניסה לעשות את זה.

מונא - בראנצ' של חודש אהבה 2
צילום: רן בירן, mako
פרסומת


גמליאלי לא מאמין בלהגיש משהו שהוא עצמו לא היה רוצה לאכול והבראצ' הראשון שיוגש במסעדה שלו נוצר על פי השקפת עולמו. יש בו מנות שלא תטעמו בשום מוסד ירושלמי אחר וגם לא במסעדת שף אחרת בארץ.

דמיינו ארוחה שתתחיל עם לחמים ומאפים הום מייד שיוגשו לצד סשימי טונה עם אפונת שלג וסלט חסות עם ויניגרט טרגון וצ'דר מיושנת, צלחת חריפים וגבינת דולצ'ה חבושים עם קרקר דגנים. אחרי זה יגיעו לשולחנכם העיקריות: פיצטה ארטישוק ירושלמי, גבינת דליס דה בורגון וטארטלט מטורף מבצק פריך רווי פרמז'ן עם מקושקשת סרטנים מעל. יש גם טייק אוף למנת סטייק אנד אגס רק עם נקניקיות מושחתות הום מייד שמונחות לצד ביצי עין יחד עם פטריות צלויות.

מונא - בראנצ' חודש אהבה
צילום: רן בירן, mako


"זה יופי של סיומת שבת לסיור בשוק של שישי", מסכם גמליאלי "וזה יהיה מהודק ומדויק כמו כל ארוחה אחרת שאני מגיש במסעדה".

מחיר הבראנצ' 300 שקלים לזוג ולגולשי mako יש קופון מיוחד LOVE12 מתנת toMix עם הטבה בסך 50 שקלים! הארוחה תוגש בימי שבת של חודש פברואר בלבד וזה יקרה בין 12:30-16:30, אז הנה לכם סיבה טובה לעלות לבירה שלנו דווקא בחורף ובמיוחד ביום שבת.

להזמנת מקום בבראנצ' >> היכנסו

לבראנצ'ים מיוחדים נוספים שיוגשו במסגרת חודש של אהבה במסעדות שף ברחבי הארץ >> היכנסו