לפיד של תקווה: מסע המכביה שחיבר בין עשרות קהילות בישראל
במשך שלושה ימים עבר לפיד המכביה 2026 בין יותר מ-30 רשויות מקומיות ברחבי הארץ, במסע סמלי ומרגש שחיבר בין עבר, הווה ועתיד. שיירת אופנועים שנעה מצפון לדרום נשאה איתה לא רק את סמל המשחקים, אלא גם מסר של חוסן, שותפות ותקווה ישראלית. המסע התקיים השנה בתמיכת מפעל הפיס

מסע הלפיד של המכביה התקיים השנה בתמיכה של מפעל הפיס וחיבר בין עשרות קהילות ברחבי הארץ. מסע הלפיד מזכיר לכולנו את הכוח שבשותפות, בהתמדה ובתקווה. בכל תחנה שאליה הגיעה השיירה התקיים רגע מקומי של גאווה. ראשי רשויות, ספורטאים, בני משפחות שכולות, פצועי צה"ל, אנשי חינוך, מתנדבים ודמויות מעוררות השראה הניפו יחד את לפיד המכביה, כסמל לחיבור בין הקהילה המקומית לבין הרוח הרחבה של המשחקים. לצד כל הנפה הוענקה לראש או ראשת הרשות מדליית כבוד והזמנה לטקס פתיחת המכביה, שייערך ב-1 ביולי באצטדיון טדי בירושלים.

הרשויות המקומיות עמדו השנה בלב המסע: רעננה, כפר סבא, פתח תקווה, אור יהודה, שוהם, חבל מודיעין, מודיעין מכבים רעות, רחובות, ראשון לציון, אשקלון, שדרות, מרחבים, הרצליה, נתניה, חיפה, עכו, טבריה, עמק המעיינות ואשכול רשויות שורק דרומי.
בכל מקום קיבל הלפיד פנים אחרות, אך המסר נותר זהה: המכביה 2026 היא הרבה יותר מאירוע ספורטיבי. היא מפגש של קהילות, זיכרון, מצוינות וערבות הדדית.
בין מניפי הלפיד היו גם סיפורים אישיים שהעניקו למסע עומק רגשי מיוחד. ליאת פרידמן, אמו של סמ"ר עמית פרידמן ז"ל, שנפל במהלך המלחמה והיה כדורסלן מצטיין. עדיה ואיתמר פריאנטה, ילדיו של קובי פריאנטה ז"ל, חובב ריצה ומייסד קבוצת ריצה מקומית שנרצח בשבעה באוקטובר. סרן תום חיים ביביטקו, מ"פ בחיל ההנדסה הקרבית שנפצע קשה בעזה ונמצא בתהליך שיקום. ושמוליק דניאל, ספורטאי עלית פאראלימפי בענף החתירה, שהגיע לגמר במשחקים הפאראלימפיים בטוקיו ובפריז.

לצדם השתתפו גם ספורטאים וספורטאיות שמייצגים את ההישגים הגדולים של הספורט הישראלי, בהם מורן סמואל, שגרירת המכביה 2026 וזוכת מדליית הזהב בחתירה בפריז. רז הרשקו, שגרירת המכביה 2026 וזוכת מדליית הכסף האולימפית. הדר פרידמן, שזכתה עם נבחרת ההתעמלות האמנותית במדליה אולימפית, וספורטאים צעירים ומבטיחים שממשיכים לבנות את הדור הבא.
יו"ר מפעל הפיס איציק לארי: "מסע הלפיד של המכביה עבר השנה בין עשרות רשויות מקומיות והאיר זרקור על האנשים והקהילות שמרכיבים את החברה הישראלית. במשך 75 שנה מפעל הפיס פועל בשותפות עם הרשויות המקומיות כדי לחזק את הקהילות הללו, להשקיע בדור הצעיר וליצור הזדמנויות בכל רחבי הארץ. מסע הלפיד המחיש כיצד ערכים של ספורט, התמדה וקהילתיות יכולים לחבר בין אנשים ולספר את סיפורה היפה של ישראל".
המכביה 2026 תתקיים בישראל בין 1 ל-13 ביולי, תחת הסיסמה MORE THAN EVER ותארח אלפי ספורטאים וספורטאיות מעשרות מדינות. לצד התחרויות יתקיימו טקס פתיחה חגיגי בירושלים, פסטיבל הספורט "מכביה סיטי" באקספו תל אביב, אירועי ספורט קהילתיים, גמרים ופעילויות ברחבי הארץ.