הוא רק נראה צעיר

אנחנו לא יודעים מה איתכם אבל עבורנו מסטיק בזוקה נתפס תמיד כצעיר, כמתוק ואפילו כקצת נאיבי, אבל מסתבר שלגומי הלעיסה הוורוד יש היסטוריה ארוכה מאוד. כמה ארוכה? היא הולכת אחורה עוד לשנת 1947 (כן, אפילו מבוגר יותר ממדינת ישראל). המסטיקים של בזוקה שווקו לראשונה בארצות הברית זמן קצר לאחר תום מלחמת העולם השנייה על ידי חברת טופפס (Topps) שמפעליה נמצאים בשכונת ברוקלין שבניו יורק. בעקבות הפטריוטיזם ששרר באותה תקופה בארצות הברית נבחרו הצבעים של אריזות הבזוקה כאדום, כחול ולבן ממש כמו הצבעים בדגל ארצות הברית.

לישראל הגיעה הבזוקה לראשונה בשנת 1958, בתחילה היה מדובר בייבוא המסטיקים מארצות הברית אך בשנת 1970 המסטיק עבר לשיווק ולייצור על ידי חברת עלית, שלמעשה מייצרת ומשווקת אותו עד היום. בשנת 2001, בעקבות מחסור חריג במסטיק בזוקה בצפון אמריקה, הפך מסטיק בזוקה של חברת עלית למוצר החודש בארצות הברית (עשה לנו כבוד עוד לפני גל גדות).

שבע שנים מאוחר יותר התחילו לשווק בישראל את סדרת המוצרים מופחתת הסוכר של בזוקה: בזוקה ללא סוכר בטעם קלאסי, בזוקה ללא סוכר בטעם תות-בננה ובזוקה ללא סוכר בטעם ענבים.

בזוקה ג'ו וחבורתו

רצועות הקומיקס הקטנות של בזוקה ג'ו וחבורתו צורפו לראשונה למסטיקים רק בשנת 1953 וכללו בסבב הראשון 1,535 סיפורים של חבורת הנערים שכוללת את ג'ו, מוטי (מורטי במקור), צביקה, נילי וכמובן הכלב בעל השם הכל כך מקורי כלב. חוברות הקומיקס הראשונות הפכו לפריטי אספנות ששווים היום הרבה מאוד כסף. בנוסף, רצועות הקומיקס הראשונות היו גדולות במספר סנטימטרים מאלה שקיימות היום אך הן כבר אינן משווקות.

הרעיון מאחורי הקומיקס התחיל אצל וודי גלמן ובן סולומון, מנהלי פיתוח המוצר בחברת טופס, והם פנו איתו אל המאייר ווסלי מורס. כדי להכריע איך יקראו הדמויות בחבורה הן ערכו תחרות בקרב רוכשי בזוקה ומתוך השמות שהוצעו בה נולדה החבורה. הקומיקס של בזוקה ג'ו וחבורתו עבר אדפטציה ממדינה למדינה, כך שלמשל בקנדה בה השפות הרשמיות הן צרפתית ואנגלית, בועות הקומיקס כתובות בשתי השפות גם יחד.

בזוקה (צילום: ארכיון שטראוס )
בזוקה | צילום: ארכיון שטראוס

שפות

ישראל היא המקום הראשון שהתחיל לשווק את עלילות בזוקה ג'ו וחבורתו בשפה שאינה אנגלית בשנת 1958. בשנת 2012 חטפה החבורה "מכה" כאשר בארצות הברית הפסיקו לשווק את רצועות הקומיקס של בזוקה ג'ו ועבור לצרף פאזלים שיאתגרו את המחשבה. לשמחתינו, כאן בישראל, בזוקה ג'ו וחבורתו עדיין חיים, בועטים ומספרים בדיחות קרש בקצב רצחני.

טעמים וצורות

חוץ מהטעם והצורה המקוריים של בזוקה (להלן: "הקלאסי"), המסטיק האייקוני מגיע גם בטעם ענבים – בצורת קוביה או מלבן. אם אתם ממש מכורים לטעם של בזוקה – ואנחנו יכולים להבין אתכם לגמרי – וחשקה נפשכם למצוא אותו בוריאציות נוספות תוכלו למצוא אותו גם בדמות מרשמלו רך וטעים.

בזוקה (צילום: ארכיון שטראוס )
בזוקה | צילום: ארכיון שטראוס

אופנה

בשנת 2012 חברו בעלית לרשת האופנה TNT והשיקו קולקציה מתוקה של חולצות בזוקה בשיתוף פעולה עם המחלקה לעיצוב והנדסת אופנה במכללת שנקר. לפעמים זה דווקא מגניב כשיש לכם מסטיק על החולצה.

בדיחות קרש

מאגר בדיחות הקרש העברי של בזוקה כולל אלפי בדיחות. מאז שנת 2008 ועד היום נוספו למאגר יותר משמונים בדיחות חדשות.

בזוקה SpaceIL

לרגל נחיתתה של החללית הישראלית הראשונה על הירח, בזוקה הנפיקה מהדורה מוגבלת ומיוחדת – אריזה  שחורה, והעתידות (איך לא) יחזו שתגיעו לירח עד גיל 21.

בזוקה (צילום: ארכיון שטראוס )
בזוקה | צילום: ארכיון שטראוס

האישה שעשתה היסטוריה

המשפט הכל כך מפורסם בגיל 21 תגיע לירח שמופיע בעתידות על גבי המסטיקים שלנו תורגם לעברית בכישרון רב על ידי רות אדלר, שעבדה בעלית במשך 66 שנים.

מנפחים בלונים

מדי שנה מנופחים בעולם כ-61.5 מיליון בלוני של מסטיק בזוקה. כן, בסופו של דבר כולם מתפוצצים.