מתכון לחלת שמן זית, קלמטה וגבינת קשקבל של השף ארז קומרובסקי
חלת השבת הקלאסית מקבלת טוויסט מפנק מהשף ארז קומרובסקי. עם המיקסר של דאבו, המתכון הזה פשוט ביותר - וממכר בטירוף, ולכן נכתב מראש לכמות של שתי חלות. שתהיה שבת שלום
פורסם:
מרכיבים:
לבצק:
- 1 קילו קמח חלה
- 1 כף שמרים יבשים
- 450 גרם מים קרים
- 3 חלמונים
- 170 גרם שמן זית
- 20 גרם מלח
תוספות:
- 250 גרם זיתי קלמטה (ללא גלעין, ששטפתם והשרתם אותם במעט שמן זית)
- 1 כף זרעוני כוסברה
- 250 גרם גבינת קשקבל
- 2 כפות טימין טרי מופרד לעלים
אופן ההכנה:
- לשים באמצעות המיקסר המקצועי של דאבו את כל חומרי הבצק פרט למלח במשך כ-8 דקות על מהירות איטית.
- מוסיפים את המלח, הזיתים, זרעוני הכוסברה, הקשקבל והטימין וממשיכים בלישה כ-4-5 דקות.
- מעבירים לקערה משומנת בשמן זית ומכסים בניילון. מתפיחים כ-45 דקות.
- מקפלים את הבצק ומתפיחים לעוד 45 דקות.
- מחלקים את הבצק ל-6 כדורים ונותנים לכדורים לנוח כ-20 דקות.
- לאחר ההתפחה מרדדים כל כדור לרצועת נקניק ארוכה (לקבלת 6 רצועות).
- קולעים מהרצועות 2 חלות. טיפ: ניתן לשזור בתוך החלות לפני האפייה ענפי זיתים, כדי שיהיו יותר מפוארות.
- מאריכים באמצעות רידוד את קצות החלות בעזרת כף היד כך שהחלה תצא מחודדת.
- מתפיחים את החלות כשעה וחצי עד שעתיים.
- אופים ב-180 מעלות כ-30 דקות.
בתיאבון!
מצאתם טעות לשון?