mako
פרסומת

מתכון לחלת שמן זית, קלמטה וגבינת קשקבל של השף ארז קומרובסקי

חלת השבת הקלאסית מקבלת טוויסט מפנק מהשף ארז קומרובסקי. עם המיקסר של דאבו, המתכון הזה פשוט ביותר - וממכר בטירוף, ולכן נכתב מראש לכמות של שתי חלות. שתהיה שבת שלום

פורסם:
הקישור הועתק

מרכיבים:

לבצק:

- 1 קילו קמח חלה

- 1 כף שמרים יבשים

- 450 גרם מים קרים

- 3 חלמונים

- 170 גרם שמן זית

- 20 גרם מלח

תוספות:

- 250 גרם זיתי קלמטה (ללא גלעין, ששטפתם והשרתם אותם במעט שמן זית)

- 1 כף זרעוני כוסברה

- 250 גרם גבינת קשקבל

- 2 כפות טימין טרי מופרד לעלים

אופן ההכנה:

  1. לשים באמצעות המיקסר המקצועי של דאבו את כל חומרי הבצק פרט למלח במשך כ-8 דקות על מהירות איטית.
  2. מוסיפים את המלח, הזיתים, זרעוני הכוסברה, הקשקבל והטימין וממשיכים בלישה כ-4-5 דקות.
  3. מעבירים לקערה משומנת בשמן זית ומכסים בניילון. מתפיחים כ-45 דקות.
  4. מקפלים את הבצק ומתפיחים לעוד 45 דקות.
  5. מחלקים את הבצק ל-6 כדורים ונותנים לכדורים לנוח כ-20 דקות.
  6. לאחר ההתפחה מרדדים כל כדור לרצועת נקניק ארוכה (לקבלת 6 רצועות).
  7. קולעים מהרצועות 2 חלות. טיפ: ניתן לשזור בתוך החלות לפני האפייה ענפי זיתים, כדי שיהיו יותר מפוארות.
  8. מאריכים באמצעות רידוד את קצות החלות בעזרת כף היד כך שהחלה תצא מחודדת.
  9. מתפיחים את החלות כשעה וחצי עד שעתיים.
  10. אופים ב-180 מעלות כ-30 דקות.

בתיאבון!