מתכון לבריוש פרמז׳ן ואורגנו של השף ארז קומרובסקי
מה יותר טוב מלחמניות בריוש אווריריות כמו ענן? התשובה היא לחמניות בריוש אווריריות עם פרמז׳ן , אורגנו ושום קונפי. קבלו מתכון פשוט ונפלא של השף ארז קומרובסקי
פורסם:
מרכיבים:
לבצק:
- 500 גרם קמח לחם
- 10 גרם שמרים יבשים
- 200 גרם ביצים קרות
- 2 חלמונים
- 50 גרם חלב קר
- 230 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות (10 דקות מחוץ למקרר)
- 40 גרם סוכר
- 12 גרם מלח
למילוי:
- 200 גרם פרמז׳ן איכותי מגורד
- 250 גרם שום קונפי
- 3/4 – 1/2 כוס עלי אורגנו מופרדים
אופן ההכנה:
- לשים את המרכיבים הבאים במיקסר המקצועי של דאבו: קמח, שמרים, ביצים, חלמונים, חלב וסוכר, יחד עם 50 גרם חמאה. שימו לב ללוש על מהירות נמוכה כ-8 דקות.
- מוסיפים את המלח ומעלים למהירות בינונית.
- ממשיכים בלישה תוך כדי הוספת קוביות החמאה שהוצאתם מהמקרר. לשים עד שהבצק מתאחד.
- מעבירים לקערה ומכסים בניילון. מתפיחים לילה במקרר.
- בבוקר מרדדים את הבצק למלבן בגודל 60x30 ס״מ.
- מפזרים מעל את הפרמז׳ן, שיני השום קונפי שסיננתם מהשמן ועלי אורגנו.
- מגלגלים לרולדה. חותכים לאורך לשניים וקולעים כמו לקראנץ׳ (צמה).
- אם הגבינה נופלת ניתן להכניס אותה בחזרה עם האצבעות…זה כיף.
- מגלגלים לעיגול ומניחים בתבנית בריוש גדולה או בסיר פלא.
- מתפיחים כשעתיים וחצי בטמפ' החדר.
- מחממים תנור ל-180 מעלות.
- אופים את הבריוש לאחר הברשה בביצה מדוללת במים וקורט מלח. משך האפייה כ-35 דקות. מומלץ להגיש חם.
מצאתם טעות לשון?