mako
פרסומת

מתכון לעוגת קרמבו פטל ושוקולד לבן – הכי חגיגית שיש!

רוצים להרשים את האורחים עם עוגה חגיגית, יפהפיה ומפנקת? קבלו מתכון מפתיע לקינוח בלתי נשכח של בת חן

פורסם:
עוגת קרמבו פטל ושוקולד לבן - DAVO
עוגת קרמבו פטל ושוקולד לבן - DAVO | צילום: בת חן
הקישור הועתק

מתכון לעוגת קרמבו פטל ושוקולד לבן - עוגה חגיגית ויפהפייה, מתאימה לתבנית עגולה בקוטר 24 ס״מ.

עבור המתכון נשתמש בכוס מידה של 240 מ״ל (140 גרם קמח).

עוגת קרמבו פטל ושוקולד לבן לחג שבועות
עוגת קרמבו פטל ושוקולד לבן לחג שבועות | צילום: בת חן

מרכיבים

לבסיס העוגה:

- 3 ביצים (מידה L)

- ½ כוס סוכר (100 גרם)

- 1 ½ כוסות קמח תופח כשל”פ פחות כף (200 גרם) [אפשר להמיר בקמח רגיל + 2 כפיות אבקת אפייה כשל”פ]

- ½ כוס שמן (100 מ”ל)

- ½ כוס פחות כף מיץ תפוזים (100 מ”ל)

- כפית מחית וניל

- קורט מלח

לקולי פטל:

- 300 גרם פטל קפוא

- 2 כפות מים

- 2 כפות סוכר

- 1 כף מיץ לימון טרי

לקצפת וניל:

- 2 מיכלי שמנת מתוקה 38% (סה״כ 500 מ״ל)

- 1 כוס חלב (240 מ”ל)

- חבילת אינסטנט פודינג וניל (80 גרם)

- 2 כפות אבקת סוכר (16 גרם)

* אפשר להשתמש בגרסה פרווה או טבעונית לפי הצורך

לגנאש שוקולד לבן:

- 70 גרם שמנת מתוקה

- 150 גרם שוקולד לבן

אופן ההכנה:

הבסיס:

  1. בקערת מיקסר מקציפים ביצים, סוכר ומלח במשך כ-4 דקות עד שהתערובת אוורירית ובהירה.
  2. מוסיפים שמן, מיץ תפוזים, וניל ולבסוף את הקמח.
  3. מעבירים לתבנית משומנת ואופים בחום סטטי 175 מעלות (טורבו כבוי) כ-30 דקות, עד שקיסם יוצא יבש.

    עוגת קרמבו פטל ושוקולד לבן הכי טעימה שיש
    עוגת קרמבו פטל ושוקולד לבן הכי טעימה שיש | צילום: בת חן

בזמן שהעוגה נאפית – מכינים את קולי הפטל:

  1. מחממים בסיר את הפטל, מים, סוכר ולימון. מביאים לרתיחה ומבשלים 5–10 דקות עד שהפטל מתרכך.
  2. לא חובה: לטקסטורה חלקה – אפשר לטחון עם מוט בלנדר ולסנן.
  3. מוזגים את הקולי על העוגה האפויה, מיישרים ונותנים לה להתקרר לגמרי.

הקצפת:

  1. מקציפים את כל המרכיבים לקצפת יציבה.
  2. כשהעוגה קרה – משטחים עליה את הקצפת.
  3. מכניסים להקפאה לשעתיים להתייצבות.

הגנאש:

  1. מחממים את השמנת עד לסף רתיחה (לא רתיחה מלאה!).
  2. שופכים על השוקולד הלבן, מחכים דקה ומערבבים לגנאש חלק ואחיד.
  3. יוצקים מעל הקצפת כשהעוגה יציבה.

    בת חן
    בת חן | צילום: בת חן

לקישוט (לא חובה אבל מהמם):

מוסיפים סביב העוגה שוקולד לבן מגורר ופטל טרי. מעבירים למקרר להתייצבות – וזה מוכן!

שכבות של עונג חלומי: עוגה רכה, קולי חמצמץ, קצפת מתוקה ושוקולד לבן קרמי.