מתכון לעוגת קרמבו פטל ושוקולד לבן – הכי חגיגית שיש!
רוצים להרשים את האורחים עם עוגה חגיגית, יפהפיה ומפנקת? קבלו מתכון מפתיע לקינוח בלתי נשכח של בת חן

מתכון לעוגת קרמבו פטל ושוקולד לבן - עוגה חגיגית ויפהפייה, מתאימה לתבנית עגולה בקוטר 24 ס״מ.
עבור המתכון נשתמש בכוס מידה של 240 מ״ל (140 גרם קמח).

מרכיבים
לבסיס העוגה:
- 3 ביצים (מידה L)
- ½ כוס סוכר (100 גרם)
- 1 ½ כוסות קמח תופח כשל”פ פחות כף (200 גרם) [אפשר להמיר בקמח רגיל + 2 כפיות אבקת אפייה כשל”פ]
- ½ כוס שמן (100 מ”ל)
- ½ כוס פחות כף מיץ תפוזים (100 מ”ל)
- כפית מחית וניל
- קורט מלח
לקולי פטל:
- 300 גרם פטל קפוא
- 2 כפות מים
- 2 כפות סוכר
- 1 כף מיץ לימון טרי
לקצפת וניל:
- 2 מיכלי שמנת מתוקה 38% (סה״כ 500 מ״ל)
- 1 כוס חלב (240 מ”ל)
- חבילת אינסטנט פודינג וניל (80 גרם)
- 2 כפות אבקת סוכר (16 גרם)
* אפשר להשתמש בגרסה פרווה או טבעונית לפי הצורך
לגנאש שוקולד לבן:
- 70 גרם שמנת מתוקה
- 150 גרם שוקולד לבן
אופן ההכנה:
הבסיס:
- בקערת מיקסר מקציפים ביצים, סוכר ומלח במשך כ-4 דקות עד שהתערובת אוורירית ובהירה.
- מוסיפים שמן, מיץ תפוזים, וניל ולבסוף את הקמח.
- מעבירים לתבנית משומנת ואופים בחום סטטי 175 מעלות (טורבו כבוי) כ-30 דקות, עד שקיסם יוצא יבש.

עוגת קרמבו פטל ושוקולד לבן הכי טעימה שיש | צילום: בת חן
בזמן שהעוגה נאפית – מכינים את קולי הפטל:
- מחממים בסיר את הפטל, מים, סוכר ולימון. מביאים לרתיחה ומבשלים 5–10 דקות עד שהפטל מתרכך.
- לא חובה: לטקסטורה חלקה – אפשר לטחון עם מוט בלנדר ולסנן.
- מוזגים את הקולי על העוגה האפויה, מיישרים ונותנים לה להתקרר לגמרי.
הקצפת:
- מקציפים את כל המרכיבים לקצפת יציבה.
- כשהעוגה קרה – משטחים עליה את הקצפת.
- מכניסים להקפאה לשעתיים להתייצבות.
הגנאש:
- מחממים את השמנת עד לסף רתיחה (לא רתיחה מלאה!).
- שופכים על השוקולד הלבן, מחכים דקה ומערבבים לגנאש חלק ואחיד.
- יוצקים מעל הקצפת כשהעוגה יציבה.

בת חן | צילום: בת חן
לקישוט (לא חובה אבל מהמם):
מוסיפים סביב העוגה שוקולד לבן מגורר ופטל טרי. מעבירים למקרר להתייצבות – וזה מוכן!
שכבות של עונג חלומי: עוגה רכה, קולי חמצמץ, קצפת מתוקה ושוקולד לבן קרמי.