mako
פרסומת

מתכון לעוגת שמרים קוזונאק ריקוטה של השף ארז קומרובסקי

בולגרית או רומנית? לא צריך לעשות עבודת שורשים - רק להכין את המיקסר, לאפות את העוגה הנהדרת הזו בעצמכם ולהבין למה כולם רוצים לקחת עליה קרדיט

פורסם:
הקישור הועתק

מרכיבים:

לבצק:

- 250 גרם קמח רב תכליתי

- 250 גרם קמח לחם

- 10 גרם שמרים יבשים

- 240 גרם חלב 3%

- 15 גרם אבקת חלב

- 50 גרם חלמון

- 50 גרם סוכר

- 12 גרם מלח

- 140 גרם חמאה חתוכה לקוביות (10 דקות מחוץ למקרר

למילוי:

- 1 קילו ריקוטה פרסקה. להניח במסננת במקרר.

- 160 גרם אבקת סוכר

- 60 גרם ביצים ( 1 ביצה L)

- 3 חלמונים

- 30 גרם קורנפלור

אופן ההכנה:

הבצק:

  1. לשים את כל חומרי הבצק חוץ מהחמאה והמלח במיקסר המקצועי של דאבו במשך כ-6 דקות על מהירות איטית, עד שהבצק מתאחד יפה.
  2. מוסיפים את המלח ואת קוביות החמאה תוך כדי לישה על מהירות בינונית כ-5 דקות נוספות.
  3. מעבירים לקערה משומנת. מכסים בניילון. מניחים במקרר לתפיחה למשך לילה.

המילוי:

  1. מחליפים לוו הגיטרה במיקסר של דאבו ומערבבים את הריקוטה המסוננת ואבקת הסוכר.
  2. מוסיפים את הביצה, ואז את החלמונים אחד אחד. מוסיפים את הקורנפלור. מערבבים רק עד איחוד.
  3. מעברים למקרר לקירור של כמה שעות עד התייצבות המילוי.

אופן הרכבת העוגה:

  1. מרדדים את הבצק לעיגול גדול.
  2. מניחים אותו בתבנית טארט עגולה משומנת בחמאה. שימו לב: הבצק המרודד אמור להיות עיגול גדול יותר מקוטר התבנית.
  3. מוסיפים את כל מלית הגבינה לתוך הבצק וסוגרים בעדינות עם שולי הבצק שנותרו.
  4. מתפיחים כשעתיים.
  5. טיפ: אפשר להבריש בביצה מדוללת במעט מים וקורט מלח לפני האפייה.
  6. אופים ב-160 מעלות במשך כ-35 דקות.

מגישים עם קונפיטורת משמש ופירות יער וניתן גם לפדר באבקת סוכר.