מתכון לעוגת שמרים קוזונאק ריקוטה של השף ארז קומרובסקי
בולגרית או רומנית? לא צריך לעשות עבודת שורשים - רק להכין את המיקסר, לאפות את העוגה הנהדרת הזו בעצמכם ולהבין למה כולם רוצים לקחת עליה קרדיט
פורסם:
מרכיבים:
לבצק:
- 250 גרם קמח רב תכליתי
- 250 גרם קמח לחם
- 10 גרם שמרים יבשים
- 240 גרם חלב 3%
- 15 גרם אבקת חלב
- 50 גרם חלמון
- 50 גרם סוכר
- 12 גרם מלח
- 140 גרם חמאה חתוכה לקוביות (10 דקות מחוץ למקרר
למילוי:
- 1 קילו ריקוטה פרסקה. להניח במסננת במקרר.
- 160 גרם אבקת סוכר
- 60 גרם ביצים ( 1 ביצה L)
- 3 חלמונים
- 30 גרם קורנפלור
אופן ההכנה:
הבצק:
- לשים את כל חומרי הבצק חוץ מהחמאה והמלח במיקסר המקצועי של דאבו במשך כ-6 דקות על מהירות איטית, עד שהבצק מתאחד יפה.
- מוסיפים את המלח ואת קוביות החמאה תוך כדי לישה על מהירות בינונית כ-5 דקות נוספות.
- מעבירים לקערה משומנת. מכסים בניילון. מניחים במקרר לתפיחה למשך לילה.
המילוי:
- מחליפים לוו הגיטרה במיקסר של דאבו ומערבבים את הריקוטה המסוננת ואבקת הסוכר.
- מוסיפים את הביצה, ואז את החלמונים אחד אחד. מוסיפים את הקורנפלור. מערבבים רק עד איחוד.
- מעברים למקרר לקירור של כמה שעות עד התייצבות המילוי.
אופן הרכבת העוגה:
- מרדדים את הבצק לעיגול גדול.
- מניחים אותו בתבנית טארט עגולה משומנת בחמאה. שימו לב: הבצק המרודד אמור להיות עיגול גדול יותר מקוטר התבנית.
- מוסיפים את כל מלית הגבינה לתוך הבצק וסוגרים בעדינות עם שולי הבצק שנותרו.
- מתפיחים כשעתיים.
- טיפ: אפשר להבריש בביצה מדוללת במעט מים וקורט מלח לפני האפייה.
- אופים ב-160 מעלות במשך כ-35 דקות.
מגישים עם קונפיטורת משמש ופירות יער וניתן גם לפדר באבקת סוכר.
מצאתם טעות לשון?