mako
פרסומת

מתכון לעוגת קוקיז לוטוס גבינה של תומר אומנסקי

השף והקונדיטור תומר אומנסקי, זוכה בייק-אוף ישראל, מציג עוגה מושקעת, מושחתת וממכרת - שהיא החלום הרטוב של כל מכורי הלוטוס

פורסם:
מתכון לעוגת קוקיז לוטוס גבינה של תומר אומנסקי
צילום: תומר אומנסקי
הקישור הועתק

מתכון לעוגת קוקיז לוטוס גבינה - המתכון מתאים לרינג בקוטר בקוטר 20-22 ס"מ ובגובה 10 ס"מ (או לרינג קלאסי בקוטר 24 ס“מ) ושקף.

מתכון לעוגת קוקיז לוטוס גבינה של תומר אומנסקי
מתכון לעוגת קוקיז לוטוס גבינה של תומר אומנסקי | צילום: תומר אומנסקי

מרכיבים

לבצק קוקיז לוטוס

- 150 גרם חמאה רכה

- 100 גרם סוכר חום כהה (דביק)

- 100 גרם סוכר דמררה (חום בהיר) או לבן

- 100 גרם ביצים טרופות (ביצה וחצי בגודל L)

- 350 גרם קמח (2.5 כוסות)

- 5 גרם אבקת סודה לשתייה (כפית)

- 100 גרם מטבעות שוקולד לבן

- 100 גרם עוגיות לוטוס קצוצות

  • חצי כפית מלח

לקרם גבינה

- 750 מ"ל שמנת להקצפה

- 400 גרם גבינת שמנת 25%

- 200 גרם שמנת חמוצה של פעם 27%

- 80 גרם אבקת פודינג וניל

- 200 גרם שוקולד לבן

לציפוי

- צנצנת לוטוס

- קצפת לקישוט (לא חובה)-

- 250 מ"ל שמנת להקצפה

- 40 גרם אבקת פודינג וניל (2 כפות)

אופן ההכנה:

העוגיות:

  1. בקערת מיקסר עם וו גיטרה נערבב חמאה רכה עם הסוכרים עד לקבלת מסה אחידה וחלקה.
  2. נוסיף פנימה את הביצים ונמשיך לערבב עד לאיחוד.
  3. נוסיף את הקמח, מלח, אבקת סודה לשתייה, לוטוס ושוקולד ונערבב עד לאיחוד.
  4. ניקח חצי מתערובת הבצק ונשטח ברינג משומן קלות.
  5. נאפה את התחתית כ15 דקות ב170 מעלות טורבו.
  6. נקרר היטב - ומומלץ להקפיא כרבע שעה לפני ההרכבה.
  7. את שאר הבצק נכדרר לכדורים קטנים, נשטח אותם מעט ונסדר על תבניות עם נייר אפייה.
  8. נאפה כ10 דקות עד שהעוגייה יציבה ושחומה בשוליים ומעט רכה באמצע.
  9. נסדר מעל העוגייה מטבעות שוקולד לבן.

    מתכון הורס לעוגת קוקיז לוטוס גבינה של תומר אומנסקי
    השף והקונדיטור תומר אומנסקי, זוכה בייק-אוף ישראל | צילום: תומר אומנסקי

קרם הגבינה:

  1. נמיס שוקולד לבן עם 100 מ"ל שמנת, נערבב היטב ונצנן.
  2. בקערת מיקסר עם בלון הקצפה, נקציף את יתרת השמנת (650 מ"ל) ושאר החומרים עד לקבלת קציפה יציבה וחלקה.
  3. נוסיף את מסת השוקולד הלבן פנימה ונערבב היטב.

    תומר אומנסקי
    תומר אומנסקי | צילום: נדב מרגלית

הרכבת העוגה:

  1. נניח את הרינג על צלחת הגשה, נרפד את הרינג בשקף, נניח בעדינות את העוגייה ומעליה נמזוג את הקרם. נשטח היטב.
  2. נקפיא את העוגה כ-3-4 שעות.
  3. נמיס את ממרח הלוטוס בפולסים במיקרוגל ונעביר לשקית זילוף.
  4. נחלץ את העוגה מהרינג, נקלף את השקף ובעדינות נזלף לוטוס על דפנות העוגה ליצירת טפטופים. לאחר מכן נמלא את מרכז העוגה בממרח לוטוס מומס ונמרח בפלטה.
  5. לקרם – אחרי שהקצפנו את כל חומרי הקרם יחד לקצפת יציבה, נעביר לשק זילוף עם צנתר משונן ונזלף את הקרם על העוגה.
  6. נסדר עוגיות שוקולד צ'יפס לקישוט.
  7. נעביר את העוגה למספר שעות במקרר ונגיש.

עכשיו נשאר רק להכין קפה וללקק את האצבעות! בתיאבון