מתכון לעוגת קוקיז לוטוס גבינה של תומר אומנסקי
השף והקונדיטור תומר אומנסקי, זוכה בייק-אוף ישראל, מציג עוגה מושקעת, מושחתת וממכרת - שהיא החלום הרטוב של כל מכורי הלוטוס

מתכון לעוגת קוקיז לוטוס גבינה - המתכון מתאים לרינג בקוטר בקוטר 20-22 ס"מ ובגובה 10 ס"מ (או לרינג קלאסי בקוטר 24 ס“מ) ושקף.

מרכיבים
לבצק קוקיז לוטוס
- 150 גרם חמאה רכה
- 100 גרם סוכר חום כהה (דביק)
- 100 גרם סוכר דמררה (חום בהיר) או לבן
- 100 גרם ביצים טרופות (ביצה וחצי בגודל L)
- 350 גרם קמח (2.5 כוסות)
- 5 גרם אבקת סודה לשתייה (כפית)
- 100 גרם מטבעות שוקולד לבן
- 100 גרם עוגיות לוטוס קצוצות
- חצי כפית מלח
לקרם גבינה
- 750 מ"ל שמנת להקצפה
- 400 גרם גבינת שמנת 25%
- 200 גרם שמנת חמוצה של פעם 27%
- 80 גרם אבקת פודינג וניל
- 200 גרם שוקולד לבן
לציפוי
- צנצנת לוטוס
- קצפת לקישוט (לא חובה)-
- 250 מ"ל שמנת להקצפה
- 40 גרם אבקת פודינג וניל (2 כפות)
אופן ההכנה:
העוגיות:
- בקערת מיקסר עם וו גיטרה נערבב חמאה רכה עם הסוכרים עד לקבלת מסה אחידה וחלקה.
- נוסיף פנימה את הביצים ונמשיך לערבב עד לאיחוד.
- נוסיף את הקמח, מלח, אבקת סודה לשתייה, לוטוס ושוקולד ונערבב עד לאיחוד.
- ניקח חצי מתערובת הבצק ונשטח ברינג משומן קלות.
- נאפה את התחתית כ15 דקות ב170 מעלות טורבו.
- נקרר היטב - ומומלץ להקפיא כרבע שעה לפני ההרכבה.
- את שאר הבצק נכדרר לכדורים קטנים, נשטח אותם מעט ונסדר על תבניות עם נייר אפייה.
- נאפה כ10 דקות עד שהעוגייה יציבה ושחומה בשוליים ומעט רכה באמצע.
- נסדר מעל העוגייה מטבעות שוקולד לבן.

השף והקונדיטור תומר אומנסקי, זוכה בייק-אוף ישראל | צילום: תומר אומנסקי
קרם הגבינה:
- נמיס שוקולד לבן עם 100 מ"ל שמנת, נערבב היטב ונצנן.
- בקערת מיקסר עם בלון הקצפה, נקציף את יתרת השמנת (650 מ"ל) ושאר החומרים עד לקבלת קציפה יציבה וחלקה.
- נוסיף את מסת השוקולד הלבן פנימה ונערבב היטב.

תומר אומנסקי | צילום: נדב מרגלית
הרכבת העוגה:
- נניח את הרינג על צלחת הגשה, נרפד את הרינג בשקף, נניח בעדינות את העוגייה ומעליה נמזוג את הקרם. נשטח היטב.
- נקפיא את העוגה כ-3-4 שעות.
- נמיס את ממרח הלוטוס בפולסים במיקרוגל ונעביר לשקית זילוף.
- נחלץ את העוגה מהרינג, נקלף את השקף ובעדינות נזלף לוטוס על דפנות העוגה ליצירת טפטופים. לאחר מכן נמלא את מרכז העוגה בממרח לוטוס מומס ונמרח בפלטה.
- לקרם – אחרי שהקצפנו את כל חומרי הקרם יחד לקצפת יציבה, נעביר לשק זילוף עם צנתר משונן ונזלף את הקרם על העוגה.
- נסדר עוגיות שוקולד צ'יפס לקישוט.
- נעביר את העוגה למספר שעות במקרר ונגיש.
עכשיו נשאר רק להכין קפה וללקק את האצבעות! בתיאבון