mako
פרסומת

מתכון לסבייה גבינות וזעתר

נעים להכיר: סבייה - מאפה שכבות תימני פריך, מנחם וממכר. מדובר בקלאסיקה תימנית לראש השנה, אבל היא טעימה כל כך שתרצו להכין אותה פשוט כל הזמן מתכון של קרין בנולול

פורסם:
סבייה גבינות וזעתר
צילום: קרין בנולול
הקישור הועתק

נעים להכיר: סבייה - מאפה שכבות תימני פריך, מנחם וממכר. מדובר בקלאסיקה תימנית לראש השנה, אבל היא טעימה כל כך שתרצו להכין אותה פשוט כל הזמן.

מתכון לסבייה גבינות וזעתר - מתאים לתבנית בקוטר 28 ס״מ.

סבייה גבינות וזעתר לחג שבועות
סבייה גבינות וזעתר לחג שבועות | צילום: קרין בנולול

מרכיבים:

- 500 גרם קמח

- 20 גרם סוכר

- 10 גרם מלח

- 300 מ״ל מים קרים

- כפית שמן

למריחה לפתיחת הכדורים:

- 100 גרם חמאה רכה

להברשה:

- ביצה טרופה

- שומשום

למילוי:

- 200 גרם מוצרלה מגורדת

- עלי זעתר טריים

אופן ההכנה:

  1. במיקסר עם וו לישה נערבב את כל המצרכים עד לקבלת בצק הומוגני ואחיד (בערך 10-12 דקות), נכסה ונניח למנוחה של 40 דקות.
  2. נחלק את הבצק לכדורים שווים במשקל של 40-45 גרם לכדור, ונניח בתבנית עם שמן למנוחה של שעה.
  3. נפתח כל כדור על משטח משומן בחמאה, נעביר אותו לתבנית משומנת ונמתח בניעור עדין עד הקצה. לאחר כל 4 שכבות נפזר זעתר ומוצרלה, ואת השכבה האחרונה נבריש בביצה ונפזר שומשום מעל.
  4. נכניס לתנור שחומם מראש על 180 מעלות טורבו ל-40-45 דקות עד הזהבה.
  5. נגיש עם סחוג, יוגורט יווני ורסק עגבניות.

בתיאבון!