מתכון לסבייה גבינות וזעתר
נעים להכיר: סבייה - מאפה שכבות תימני פריך, מנחם וממכר. מדובר בקלאסיקה תימנית לראש השנה, אבל היא טעימה כל כך שתרצו להכין אותה פשוט כל הזמן מתכון של קרין בנולול

נעים להכיר: סבייה - מאפה שכבות תימני פריך, מנחם וממכר. מדובר בקלאסיקה תימנית לראש השנה, אבל היא טעימה כל כך שתרצו להכין אותה פשוט כל הזמן.
מתכון לסבייה גבינות וזעתר - מתאים לתבנית בקוטר 28 ס״מ.

מרכיבים:
- 500 גרם קמח
- 20 גרם סוכר
- 10 גרם מלח
- 300 מ״ל מים קרים
- כפית שמן
למריחה לפתיחת הכדורים:
- 100 גרם חמאה רכה
להברשה:
- ביצה טרופה
- שומשום
למילוי:
- 200 גרם מוצרלה מגורדת
- עלי זעתר טריים
אופן ההכנה:
- במיקסר עם וו לישה נערבב את כל המצרכים עד לקבלת בצק הומוגני ואחיד (בערך 10-12 דקות), נכסה ונניח למנוחה של 40 דקות.
- נחלק את הבצק לכדורים שווים במשקל של 40-45 גרם לכדור, ונניח בתבנית עם שמן למנוחה של שעה.
- נפתח כל כדור על משטח משומן בחמאה, נעביר אותו לתבנית משומנת ונמתח בניעור עדין עד הקצה. לאחר כל 4 שכבות נפזר זעתר ומוצרלה, ואת השכבה האחרונה נבריש בביצה ונפזר שומשום מעל.
- נכניס לתנור שחומם מראש על 180 מעלות טורבו ל-40-45 דקות עד הזהבה.
- נגיש עם סחוג, יוגורט יווני ורסק עגבניות.
בתיאבון!
מצאתם טעות לשון?