mako
פרסומת

מתכון לעוגת גבינה חלומית של אדווה רויז

הבלוגרית אדווה רויז מבטיחה שעוגת הגבינה הזו תהיה הטובה ביותר שתאכלו - והיא יודעת על מה היא מדברת. לקראת חג השבועות ובכלל, קבלו את המתכון לעוגת הגבינה האולטימטיבית     

פורסם:
מתכון לעוגת גבינה חלומית של אווה רויז
מתכון לעוגת גבינה חלומית של אדווה רויז | צילום: אווה רויז
הקישור הועתק

מתכון לעוגת גבינה חלומית של אדווה רויז - מתאים לתבנית בגודל 24 ס״מ.

מרכיבים:

לבסיס:

- 200 גרם פתי בר

- 120 גרם חמאה מומסת

לעוגה:

- גביע מסקרפונה (פחות 2 כפות גדושות ששומרים לקצפת) - 250 גרם

- 2 גביעי גבינת שמנת ניו יורק (30%) - 200 גרם כל גביע

- גביע שמנת חמוצה 15% - 200 מ״ל

- 4 ביצים בגודל L

- כוס סוכר

  • כף משחת וניל

לקצפת:

- מיכל שמנת מתוקה 38% - 250 מ״ל

- 2 כפות גדושות מסקרפונה

- אופציונלי: 2 כפות אבקת סוכר (למי שאוהב מתוק - בעיני אין צורך וזה מאוזן בלי)

מתכון לעוגת גבינה חלומית של אדווה רויז
מתכון לעוגת גבינה חלומית של אווה רויז | צילום: אווה רויז

אופן ההכנה:

  1. במידה וזכרתם, מומלץ להוציא את גבינת השמנת מהמקרר חצי שעה/שעה לפני ההכנה מהמקרר.
  2. טוחנים במעבד מזון את הפתי בר עם החמאה המומסת ומעבירים לתבנית מרופדת בנייר אפייה.
  3. מעבירים להקפאה ועוברים להכנת העוגה: טורפים בקערה את כל הגבינות (לא לשכוח לשמור בצד 2 כפות מסקרפונה).
  4. מוסיפים את הביצים , הסוכר והוניל וטורפים עד לקבלת תערובת אחידה.
  5. מוזגים את הבלילה מעל הבסיס של הפתיבר (שהיה בהקפאה).
  6. אופים בתנור שחומם מראש ל-160 מעלות במשך כ-50-60 דקות. טיפ - מומלץ להניח במסילה האחרונה תבנית עם מים רותחים. העוגה מוכנה כשהיא יציבה בצדדים ומעט רוטטת במרכז.
  7. מעבירים את העוגה לקירור של כמה שעות/לילה.

    אדווה רויז
    אדווה רויז | צילום: שירו כהן

לקצפת: מעבירים לקערת המיקסר/מיקסר ידני את כל השמנת המתוקה פלוס 2 כפות מסקרפונה ומקציפים לקצפת יציבה. ניתן לשטח את הקצפת מעל העוגה, או לעשות כמוני: מעבירים את הקצפת לשקית זילוף עם צנטר עגול וקורצים בלונים קטנים. פורסים ומתכוננים לביס של עוגת הגבינה הכי טובה שתאכלו!