מתכון לעוגת גבינה חלומית של אדווה רויז
הבלוגרית אדווה רויז מבטיחה שעוגת הגבינה הזו תהיה הטובה ביותר שתאכלו - והיא יודעת על מה היא מדברת. לקראת חג השבועות ובכלל, קבלו את המתכון לעוגת הגבינה האולטימטיבית

מתכון לעוגת גבינה חלומית של אדווה רויז - מתאים לתבנית בגודל 24 ס״מ.
מרכיבים:
לבסיס:
- 200 גרם פתי בר
- 120 גרם חמאה מומסת
לעוגה:
- גביע מסקרפונה (פחות 2 כפות גדושות ששומרים לקצפת) - 250 גרם
- 2 גביעי גבינת שמנת ניו יורק (30%) - 200 גרם כל גביע
- גביע שמנת חמוצה 15% - 200 מ״ל
- 4 ביצים בגודל L
- כוס סוכר
- כף משחת וניל
לקצפת:
- מיכל שמנת מתוקה 38% - 250 מ״ל
- 2 כפות גדושות מסקרפונה
- אופציונלי: 2 כפות אבקת סוכר (למי שאוהב מתוק - בעיני אין צורך וזה מאוזן בלי)

אופן ההכנה:
- במידה וזכרתם, מומלץ להוציא את גבינת השמנת מהמקרר חצי שעה/שעה לפני ההכנה מהמקרר.
- טוחנים במעבד מזון את הפתי בר עם החמאה המומסת ומעבירים לתבנית מרופדת בנייר אפייה.
- מעבירים להקפאה ועוברים להכנת העוגה: טורפים בקערה את כל הגבינות (לא לשכוח לשמור בצד 2 כפות מסקרפונה).
- מוסיפים את הביצים , הסוכר והוניל וטורפים עד לקבלת תערובת אחידה.
- מוזגים את הבלילה מעל הבסיס של הפתיבר (שהיה בהקפאה).
- אופים בתנור שחומם מראש ל-160 מעלות במשך כ-50-60 דקות. טיפ - מומלץ להניח במסילה האחרונה תבנית עם מים רותחים. העוגה מוכנה כשהיא יציבה בצדדים ומעט רוטטת במרכז.
- מעבירים את העוגה לקירור של כמה שעות/לילה.

אדווה רויז | צילום: שירו כהן
לקצפת: מעבירים לקערת המיקסר/מיקסר ידני את כל השמנת המתוקה פלוס 2 כפות מסקרפונה ומקציפים לקצפת יציבה. ניתן לשטח את הקצפת מעל העוגה, או לעשות כמוני: מעבירים את הקצפת לשקית זילוף עם צנטר עגול וקורצים בלונים קטנים. פורסים ומתכוננים לביס של עוגת הגבינה הכי טובה שתאכלו!