mako
פרסומת

מתכון לקובנה מתוקה בחמאה חומה ומישמש מקורמל של השף ארז קומרובסקי

הגרסה המשודרגת של הקובנה לא צריכה לילה שלם על הפלטה - והיא טעימה כל כך שהיא בטח לא תחזיק יותר מיום. השף ארז קומרובסקי בגרסה מתוקה וממכרת של הקלאסיקה התימנית

פורסם:
הקישור הועתק

מרכיבים:

לבצק:

- 500 גרם קמח לחלה

- 10 גרם שמרים יבשים

- 60 גרם סוכר

- 150 גרם מים

- 150 גרם רביכה

- 50 גרם חמאה חומה

- 1 ביצה

  • 12 גרם מלח

לרביכה:

- 125 גרם מים

- 25 גרם קמח

למילוי:

- 100 גרם חמאה (אותה נהפוך לחמאה חומה)

- 500 גרם משמשים בשלים חצויים ומגולענים

- 50 גרם סוכר דמררה

לסירופ:

- 100 גרם סוכר

- 100 גרם מים

אופן ההכנה:

הרביכה:

  1. מבשלים יחד את הקמח והמים עד שמסמיך.
  2. מורידים מהאש ומשאירים לקירור בטמפרטורת החדר.

החמאה החומה:

  1. ממיסים 200 גרם חמאה בסיר קטן על אש קטנה ומזקקים על ידי הורדת הקצף שנוצר למעלה.
  2. מניחים לחמאה להישרף כמעט ומסננים היטב.

הסירופ:

  1. מבשלים עד לרתיחה ומניחים לסירופ להתקרר.

הבצק:

  1. לשים במיקסר של דאבו ביחד את כל החומרים פרט למלח במשך כ-6 דקות על מהירות נמוכה. מיקסר דאבו פרו הוא מיקסר מהדור החדש שיודע לטפל בבצק בצורה המקצועית ביותר.
  2. מוסיפים את המלח ולשים עוד כ-4 דקות.
  3. מעבירים לקערה משומנת בחמאה ומכסים בניילון.
  4. מתפיחים כשעה.
  5. לאחר ההתפחה, מקפלים את הבצק ומתפיחים שוב.
  6. מרדדים את הבצק למלבן ארוך בגודל של כ-60x30 ס״מ.
  7. מורחים את החמאה החומה על הבצק שרידדנו.
  8. מפזרים מעל את המישמשים שצלינו עם הסוכר בתנור חם על 250 מעלות במשך כ-10 דק והנחנו להם לחזור לטמפרטורת החדר.
  9. מגלגלים את הבצק והמילוי לרולדה וחותכים למקטעים של 5 ס״מ לערך.
  10. משמנים תבנית קובנה / ג'חנון בחמאה חומה ומניחים את גלילי הקובנה הממולאים במישמשים צמודים אחד לשני.
  11. סוגרים את הכלי עם המכסה הייעודי ומתפיחים כשעתיים.
  12. לאחר ההתפחה, אופים ב-180 מעלות כשעה.
  13. לאחר האפייה, מוצאים מהכלי את הקובנות ומזלפים מעל את סירופ הסוכר.