מתכון לבאניצה חצילים וגבינות עם פילו של השף ארז קומרובסקי
חובבי גבינות? זה המתכון שיהפוך לקלאסיקה שלכם לשבועות - ושתרצו להכין כל השנה. מפגש מענג בין בצק פילו, חצילים וגבינות שמרגיש כמו חגיגה בפה
פורסם:
מרכיבים:
- 12 עלי פילו
- 100 גרם חמאה מומסת
- 3 ביצים
- 150 גרם גבינה בולגרית
- 250 גרם יוגורט עזים
- 250 גרם גבינת כנען
- 200 גרם גבינת קשקבל מגורדת
- מלח לפי הטעם
- כפית פלפל שחור גרוס דק
- 2-3 כפות רוזמרין מופרד לעלים
- 2 חצילים קלופים ופרוסים לפרוסות של 1 ס״מ
- מלח גס עבור החצילים
- שמן זית לתיבול החצילים לפני הצלייה
אופן ההכנה:
- מחממים תנור לחום מקסימלי. מניחים את פרוסות החצילים על נייר אפייה משומן במעט שמן זית ומטפטפים עליהן מעט שמן זית ומלח גס. צולים כרבע שעה.
- מוציאים מהתנור ומניחים לחצילים להתקרר לטמפרטורת החדר.
- מתקינים וו גיטרה במיקסר של דאבו פרו ומערבבים את הביצים עם הבולגרית, היוגורט והגבינות (כנען וקשקבל).
- מוסיפים מלח פלפל לפי הטעם. מוסיפים את הרוזמרין.
- מורחים כל דף פילו בחמאה מומסת ומניחים את דפי הפילו אחד על השני (כך שיהיו 6 זוגות פילו).
- מרדדים בגסות אבל לא בכוח כל זוג דפי פילו משומנים ומניחים בתבנית עגולה (30 ס״מ), משומנת גם היא בחמאה.
- מניחים את פרוסות החצילים בין דפי הפילו המרודדים.
- יוצקים מעל את בלילת הגבינות והביצים.
- מטלטלים מעט בעדינות את התבנית כדי שהבלילה תתפזר באופן אחיד.
- את 2 הדפים האחרונים מקווצ׳צ׳ים, קורעים ומסדרים מעל הבלילה.
- אופים כ-40 דקות ב-170 מעלות ומגישים לשולחן.
מצאתם טעות לשון?