mako
פרסומת

מתכון לבאניצה חצילים וגבינות עם פילו של השף ארז קומרובסקי

חובבי גבינות? זה המתכון שיהפוך לקלאסיקה שלכם לשבועות - ושתרצו להכין כל השנה. מפגש מענג בין בצק פילו, חצילים וגבינות שמרגיש כמו חגיגה בפה

פורסם:
הקישור הועתק

מרכיבים:

- 12 עלי פילו

- 100 גרם חמאה מומסת

- 3 ביצים

- 150 גרם גבינה בולגרית

- 250 גרם יוגורט עזים

- 250 גרם גבינת כנען

- 200 גרם גבינת קשקבל מגורדת

- מלח לפי הטעם

- כפית פלפל שחור גרוס דק

- 2-3 כפות רוזמרין מופרד לעלים

- 2 חצילים קלופים ופרוסים לפרוסות של 1 ס״מ

- מלח גס עבור החצילים

- שמן זית לתיבול החצילים לפני הצלייה

אופן ההכנה:

  1. מחממים תנור לחום מקסימלי. מניחים את פרוסות החצילים על נייר אפייה משומן במעט שמן זית ומטפטפים עליהן מעט שמן זית ומלח גס. צולים כרבע שעה.
  2. מוציאים מהתנור ומניחים לחצילים להתקרר לטמפרטורת החדר.
  3. מתקינים וו גיטרה במיקסר של דאבו פרו ומערבבים את הביצים עם הבולגרית, היוגורט והגבינות (כנען וקשקבל).
  4. מוסיפים מלח פלפל לפי הטעם. מוסיפים את הרוזמרין.
  5. מורחים כל דף פילו בחמאה מומסת ומניחים את דפי הפילו אחד על השני (כך שיהיו 6 זוגות פילו).
  6. מרדדים בגסות אבל לא בכוח כל זוג דפי פילו משומנים ומניחים בתבנית עגולה (30 ס״מ), משומנת גם היא בחמאה.
  7. מניחים את פרוסות החצילים בין דפי הפילו המרודדים.
  8. יוצקים מעל את בלילת הגבינות והביצים.
  9. מטלטלים מעט בעדינות את התבנית כדי שהבלילה תתפזר באופן אחיד.
  10. את 2 הדפים האחרונים מקווצ׳צ׳ים, קורעים ומסדרים מעל הבלילה.
  11. אופים כ-40 דקות ב-170 מעלות ומגישים לשולחן.