המרכיב הסודי – דבש: מסע קולינרי מתוק מסביב לעולם
הדבש הוא המרכיב הסודי שמחבר בין תרבויות. מהבקלאווה והלוקומאדס של יוון והמזרח התיכון ועד עוגת הדבש המסורתית . הפעם הוא מקבל משמעות מבית. זו ההזדמנות לפתוח את השנה עם קינוחיי דבש היישר ממכוורות יישובי עוטף עזה

כשחושבים על דבש, רובנו מדמיינים מיד תפוח שטובל בזהב הנוזלי של ראש השנה. אבל האמת היא שהדבש מלווה את המטבח כבר אלפי שנים, ומשמש כמרכיב סודי שמשדרג כל מנה: מהבקלאווה של יוון וטורקיה, דרך הלוקומאדס המטוגנים בסירופ דבש ועד מאפים מלוחים שמקבלים טוויסט עם נגיעה עדינה של מתיקות.
הקסם של הדבש טמון בכך שהוא מתאים להכול. הוא יודע לחבר בין קצוות: בין מתוק לחריף, בין חמוץ לפריך, בין מאפים חלביים לקינוחים פרווה. זה לא רק ממתיק. אלא חומר גלם שנותן עומק, צבע וניחוחות שאין להם תחליף.
אבל הדבש לא עוצר רק בקינוחים. בעולם הקולינרי העכשווי יותר ויותר שפים משלבים אותו גם במנות מלוחות: גבינות עזות שמקבלות איזון עדין עם נגיעת דבש, ירקות קלויים שהמתיקות מחמיאה להם, ואפילו פיצות גורמה עם גבינת עיזים, עלי רוקט ונגיעה של דבש מעל.
לרגל חגי תשרי, רשת בוטיק סנטרל מציגה קולקציה חגיגית של עוגות וקינוחים על טהרת הדבש ותפוחי העץ, בשיתוף פעולה מיוחד עם מכוורת נחלת ראובן.
המכוורת הזו פועלת כבר למעלה ממאה וארבעים שנה, דור רביעי למשפחה שעלתה לארץ עוד בעלייה הראשונה ב־1882. היא ממשיכה לפעול גם היום באזורי עוטף עזה – סמוך לרעים ולכיסופים – שם פורחים עצי אבוקדו ואקליפטוס שמעניקים לדבש טעם ייחודי. הדבש שלהם עובר סינון ראשוני בלבד, בלי עיבוד תעשייתי ובלי זיקוק, כדי לשמר את הטעם, המרקם והצבע האותנטיים.
בוטיק סנטרל. פאי תפוחים פרווה. צילום טל סיון ציפורין
אז מה מחכה על שולחן החג?
הקולקציה החדשה של בוטיק סנטרל מצליחה להפוך את המסורת לחגיגה מודרנית. יש בה את הטארט טאטן תפוח בדבש עשיר ומרשים; בחושה דבש טאטן, עוגה רכה עם תפוחים מקורמלים שמרגישה כמו בית; פאי תפוחים עם דבש וקינמון שמפיץ ריח חמים בכל מטבח (פרווה); וגם פאי ברולה עם תפוחים מקורמלים, שמחבר בין צרפתיות קלאסית לבין מתיקות ישראלית מוכרת.
לצד אלה תמצאו גם את נורמנדי, עוגת שמרים ותפוחים כפרית בסגנון צרפתי – ולפינאלה קינוח תפוח אישי חגיגי שניראה כמו יצירת אומנות עם לב תפוחים עטוף מוס אגוזי מלך, קינמון וצימוקים.
וכמו תמיד, בבוטיק סנטרל לא שוכחים אף אחד: חלק מהקינוחים פרווה, חלק חלביים, חלק טבעוני וחלק ללא קמח במתכון. גם השנה הם מוכיחים שמסורת עתיקה יכולה לקבל פרשנות עכשווית וטעימה. השנה, כשתטבלו תפוח בדבש, תדעו שהמתיקות הזו היא לא רק סמל – אלא גם חגיגה קולינרית אמיתית, מקומית, ומלאת השראה.

רשת בוטיק סנטרל פתוחה עבורכם גם בחול המועד סוכות, ומציעה קינוחים כשרים ואיכותיים. בואו ליהנות מהנקודה המתוקה הקרובה לביתכם!
שעות פתיחה:
ימים א'-ה': 07:00-20:00
יום ו': 07:00- 15:00
ליצירת קשר:
טלפון: 1-700-700-061
אתר
פייסבוק
אינסטגרם