מסורת מתוקה: למה שנה חדשה מתחילה עם תפוח בדבש?
תפוח בדבש הוא לא רק "ביס חובה" בערב ראש השנה. הוא הרבה מעבר לסמל מתוק. אז מה עומד מאחורי הטקס הזה, ולמה הוא ממשיך לרגש אותנו גם היום?

יש משהו קסום ברגע שבו כל המשפחה מתכנסת סביב השולחן, מישהו מרים תפוח, טובל אותו בדבש, וכולם מאחלים יחד: "שנה טובה ומתוקה". זה אומנם טקס קטן ופשוט, אבל כבר דורות שזה הרגע שמסמל יותר מכל את תחילת השנה החדשה.
במסורת היהודית, התפוח נחשב לסמל של יופי, שפע, אהבה וברכה. הדבש מצדו מסמל מתיקות מתמשכת ושפע שלא נגמר. השילוב ביניהם יצר טקס שמחזיק מעמד עד היום, גם בעידן שבו הכל רץ קדימה. ולמרות שמדובר במנהג עתיק, הוא תמיד מרגיש נכון: רגע קטן, ביס טעים ומתוק, שמחבר בין נוסטלגיה של פעם לבין שולחן החג של היום.
במקום להסתפק רק בצלוחית דבש ותפוח פרוס, בבוטיק סנטרל, רשת הפטיסרי, הפכו את המנהג העתיק לחוויה קולינרית של ממש. הקולקציה החגיגית של הרשת לראש השנה נבנתה סביב הסמל המתוק הזה, עם מגוון רחב של טעמים, מרקמים וסגנונות.
קחו למשל את טארט טאטן תפוח בדבש. טארט הפוך בסגנון צרפתי, שמקבל כאן טוויסט ישראלי מתוק במיוחד. כל ביס הוא כמו מפגש בין פריז לתל אביב, עם טעמים קרמליים עשירים ונגיעה חלבית עדינה שעוטפת את הכל.
לצידה מחכה פאי תפוחים קלאסי עם דבש וקינמון, כזה שמפיץ ריח חמים עוד לפני שהוא נחתך. השילוב של הבצק הפריך עם התפוחים המתוקים־חמצמצים והדבש שמחלחל פנימה, מייצר חוויה שהיא גם ביתית וגם אלגנטית – בדיוק מה שצריך לשולחן חג מרשים ועוד בגרסת פרווה.

החגיגה נמשכת עם הבחושה דבש טאטן. עוגה דבש האפויה הפוך, כמו הטאטן הקלאסי, על שכבת תפוחים המתקרמלים באפיה ונוצצים בהגשה. היא מרגישה כמו ביס נוסטלגי מהילדות, כזה שמחזיר אותנו למטבח של סבתא, אבל בגרסה מתוחכמת ומוקפדת.
מי שמחפש הפתעה אמיתית יגלה את הפאי ברולה ותפוחים מקורמלים. חיבור מפתיע בין קרם ברולה קטיפתי, מתוק ומפנק, לבין תפוחים מקורמלים שמאזנים אותו ברעננות. זה קינוח שלא רק טעים, אלא גם מספק את אפקט הוואו כשמגישים אותו לשולחן.
ואם אתם בכלל בעניין של עוגות שמרים, קשה לפספס את נורמנדי. עוגת תפוחים בסגנון כפרי צרפתי, רכה וחמה עם ריח של בית. היא מושלמת עם תה חם, או סתם אם בא לכם קינוח בסטייל של חו"ל.

אבל אולי הכי מסקרן בקולקציה הוא הקינוח שנושא את השם הכי מסורתי "קינוח תפוח אישי" חגיגי שניראה כמו יצירת אומנות עם לב תפוחים עטוף מוס אגוזי מלך, קינמון וצימוקים. זה קינוח שמצטלם נהדר, אבל בעיקר טעים בצורה שקשה להסביר במילים.
אז בפעם הבאה שתטבלו תפוח בדבש, תחשבו על הדרך שהמנהג הזה עבר. ממסורת רבת שנים ועד שולחן החג שלכם.
רשת בוטיק סנטרל פתוחה עבורכם גם בחול המועד סוכות, ומציעה קינוחים כשרים ואיכותיים. בואו ליהנות מהנקודה המתוקה הקרובה לביתכם!
שעות פתיחה:
ימים א'-ה': 07:00-20:00
יום ו': 07:00- 15:00
ליצירת קשר:
טלפון: 1-700-700-061
אתר
פייסבוק
אינסטגרם