בשעה טובה ומוצלחת, ובמשנה זהירות, אפשר לומר שעיקר ההשלכות של מגפת הקורונה נמצאות מאחורינו (לפחות כאן בישראל). ההרגשה הזו התעצמה בעיקר עקב הסרת חובת עטיית המסכות מחוץ לבית והחזרת אירועי התרבות הגדולים, שסימנו לכולנו כי אנחנו בהחלט נמצאים עם הפנים קדימה.

עם זאת, אי אפשר להתעלם מכך שחלק מהשלכות הקורונה ילוו אותנו עוד זמן רב - לרע וגם לטוב. למעשה, בשנה האחרונה חלו שינויים רבים בהרגלים שונים של הישראלים, במיוחד בכל מה שקשור לאוכל. הסגרים הארוכים, הקפאת הטיסות לחו״ל, סגירת המסעדות וחדרי הכושר, כולם הובילו לכך שיותר ויותר אנשים עברו להכין את האוכל שלהם בבית במקום לקנות וכן סיגלו לעצמם תרבות אכילה ייחודית משלהם. הנה כמה דוגמאות למגמות בולטות שהתפתחו כאן בשנה האחרונה שכנראה ילוו אותנו עוד שנים רבות. אגב, ממש לא מאוחר להצטרף אליהן כעת, אם עדיין לא התנסיתם בהן בעצמכם במהלך 2020.

בישול ביתי (וטרי)

יש סיבות מגוונות לכך שיותר אנשים עברו לבשל בבית במקום לקנות מזון מוכן בחוץ. בין היתר חוסר היציבות הכלכלי שהחמיר בתקופת הקורונה, שבשיאו יותר ממיליון ישראלים פוטרו או הוצאו לחל״ת, הוביל לכך שכל שקל שיצא מתקציב משק הבית נהיה מחושב יותר ובהתאם לכך גם ההתקדמות לכיוון הבישול הביתי.

בישול (צילום: shutterstock By baranq)
מהמגמות הבולטות בקורונה: בישול ביתי | צילום: shutterstock By baranq

נכון, אי אפשר להתעלם מפריחתם של שליחי וולט שניתן לראות בכל פינה, אך יחד איתם קמו יותר ויותר קבוצות ברשתות החברתיות של בישול ביתי, שמציעות מתכונים מגוונים לכל מי שרק רוצה – החל מהורים שמחפשים פתרונות קלים ומהירים לארוחת הצהריים של הילדים ועד בשלנים מתחילים שמגלים את עולמות המטבח בפעם הראשונה. כמו כן, היות והקורונה הזכירה לכולנו שוב את החשיבות של בריאות איתנה, חלק נכבד מהבשלנים שפרחו בקורונה החלו לבשל מתכוני בריאות, כאלה ששמים דגש על גידול אורגני וטרי יותר, והפחיתו במוצרים מתועשים ומן החי.

החל מסודה ועד קפה: הכנת משקאות ביתיים

מגמת הבישול הביתי לא פסחה גם על שוק המשקאות הביתיים. למעשה, אם עד לא מזמן פשוט נהגנו לקנות משקאות, הקורונה חידדה לנו עד כמה קל וחסכוני זה פשוט להכין אותם בעצמנו. הכנת משקאות ביתיים גם תורמת להפחתת השימוש בבקבוקי פלסטיק וכוסות חד פעמיות שמזהמים את הסביבה ולהיכרות טובה יותר עם החומרים אשר נמצאים בתוך המשקה.

אחד מסוגי המשקאות הפופולריים ביותר להכנה ביתית בשנים האחרונות היא סודה ביתית. הסיבות לכך רבות ומגוונות: המחיר הנוח בהשוואה לרכישה של בקבוקי סודה מוכנים, השליטה המלאה על הרכיבים במשקה (רק בועות מרעננות, ללא כימיקלים אחרים), ולא פחות חשוב השמירה על איכות הסביבה עם הפחתה משמעותית של זיהום גלובלי בזכות הפסקת השימוש בבקבוקי פלסטיק מזהמים.

אחד מהמכשירים הידועים ביותר להכנת סודה ביתית הוא סודהסטרים, אשר מבטיח סודה טרייה ומרעננת, לצד מגוון טעמים ותרכיזים שישדרגו את חווית השתייה שלכם בכמה רמות. בנוסף, עם סודהסטרים הגז מגיע עד אליכם לפתח הבית, אתם נהנים משליחות חינם בקניית מכשיר וכך חוסכים בזמן ובעלויות.

סודהסטרים (צילום: sodastream global)
סודה טרייה ומרעננת, לצד מגוון טעמים ותרכיזים שישדרגו את חווית השתייה שלכם: סודהסטרים | צילום: sodastream global

עוד משקה שלפני הקורונה היו שותים אותו פשוט על הדרך הוא קפה, בין אם על ידי עצירה בבית הקפה בדרך לעבודה או במכונת הקפה הפשוטה במטבחון. אך לא עוד: העבודה מהבית החזירה באופן רשמי את הקפה למעמד המקורי שלו לטקס הכמעט מקודש שכרוך בהכנתו.

כמה מקודש אתם שואלים? ובכן, ספקי מכונות הקפה הביתיות מדווחים על עלייה מתמדת ברכישה של מכונות בשנים האחרונות, אלה מגיעות עם פולי קפה בקלייה טבעית שניתן לטחון במקום לתוצאה טובה וטרייה יותר. אגב, אם אתם בכלל מעדיפים להימנע מקפה, דעו שגם משקה המאצ'ה הפך לטרנדי במיוחד בזמן הקורונה ומספק אלטרנטיבה טעימה ונטולת קפאין.

גידול גינות אורבניות

דבר נוסף שחסר לנו בשנה האחרונה זה ללא ספק קצת ירוק בעיניים. ואכן, בזמן שהטבע הלך והתרחק מאיתנו, ישראלים רבים החלו להקים בעצמם גינות גידול ביתיות, ולזנוח את הירקן הקבוע שלהם. לא רק סוקולנטים, פרחי נוי וצמחי תבלין, גם ירקות ופירות אפשר לגדל בקלות בגינה הביתית, ויש מגוון מדריכים אונליין וגם קבוצות ייעודיות ברשתות החברתיות שינחו אתכם מא'-ת' איך לעשות את זה הכי נכון ומדויק שיש.