הסיפורים השזורים בישראמן, תחרות איש הברזל של ישראל שמתקיימת כל שנה בהפקת חברת שוונג, יכולים להכיל ספר עב כרס. התחרות שבה שוחים 3.8 ק"מ ומיד לאחריה יוצאים לרכיבה של 180 ק"מ ומקנחים בריצת מרתון, מעוררת השראה והערצה בקרב הקהל הרב שמגיע לעודד את הספורטאים המקצועיים ואת הספורטאים החובבים שמתחרים בתחרות הזו.

התחרות המתקיימת באילת עוד מהמילניום הקודם (1999), תהיה השנה התחרות עם מספר המתחרים הגדול ביותר עד כה והיא תתנהל במספר מקצים, ובהם איש ברזל מלא, חצי איש ברזל (1.9 ק"מ שחייה, 90 ק"מ רכיבה, 21.1 ק"מ ריצה), מקצה שלשות (שלושה ספורטאים שכל אחד מהם עושה ענף אחד), מקצה מרתון וחצי מרתון.

ספורטאי העילית שיגיעו השנה לתחרות כבר "מחממים מנועים" ומתכוננים לרגע שבו יעמדו על קו הזינוק בהתרגשות רבה ויזנקו למים. פגשנו שניים מהם, את דן אלתרמן ואנטונינה רזניקוב, טריאתלטים בטופ הישראלי שמכירים היטב את התחרות.

דן אלתרמן

דן אלתרמן, 41, הוא ספורטאי עילית שבעברו היה מספר פעמים אלוף ישראל בטריאתלון לצד אחיו רן, ואף ניצח את הישראמן במרחק המלא בשנת 2017, מגיע הפעם בכל הכוח ונראה שהוא מתכנן לנצח את התחרות.

שוונג- ישראמן- דן אלתרמן  (צילום: מערכת שוונג )
דן אלתרמן בקטע הרכיבה. ישראמן 2020 | צילום: מערכת שוונג

מה דוחף אותך לעשות את התחרות מדי שנה?

"כל אדם חייב מטרה", מספר אלתרמן, "בין אם זה משהו שבסופו של דבר ימומש או לא, ברגע שיש מטרה מול העיניים, הדברים מקבלים משמעות. יש סיבה לקום מוקדם בבוקר, יש סיבה לתת את המאמץ הנוסף, החושים מתחדדים והיקום מסתובב אחרת והדברים בסופו של דבר מסתדרים לאותה המטרה. למדתי שהרצון לא לפחד מהכישלון, הרצון להשיג ולהעז והיכולת להתבונן פנימה ולהבין לאן אני רוצה להגיע עוזרים לקבוע את המטרה כל שנה בישראמן".

נסה להגדיר מה זה ישראמן בשבילך?

"ה"ישראמן" עבורי הוא "המטרה". זו דרך חיים. למרות כל אתגרי היום יום, משפחה, ילדים, זוגיות, עסקים, הישראמן הוא הכוח שדוחף קדימה. הוא מכניס בי את המוטיבציה להתמודד עם כל כך הרבה רבדים בחיי היום יום. האירוע המדהים הזה מסמל את הכי ישראלי שיש. נשים וגברים מכל קצוות הארץ, מכל טווח הגילאים וכל מגוון האוכלוסייה, שרוצים לעשות דבר אחד – להיות 'ישראמן'. זה לא משנה איפה נולדת, מי ההורים שלך, כמה כסף יש לך בחשבון הבנק או כמה 'פרוטקציות' יש לך, ברגע ששומעים את יריית הזינוק, ברגע שיש את הקושי, כל אחד מתמודד עם האתגר לבדו ובישראמן יש הרבה קשיים ואתגרים. אמנם חג הישראמן הוא בן ארבעה ימים, שכולנו נפגשים וחוגגים ביחד אירוע ספורטיבי יחיד ומיוחד, אבל הוא מלווה את כל אחד מאיתנו במשך שנה שלמה וגורם לנו להיות טובים יותר בכל התחומים".

כמה אימונים אתה משקיע מדי שבוע על מנת להגיע מוכן כמו שאתה רוצה לישראמן?

"למרות שאני כבר לא 'מקצוען' במובן העסקי, אני הכי מקצוען ברמה המנטלית. אני מבין את החשיבות של כל אימון וקשה לי מאוד 'לעגל' פינות. לאורך כל השנה אני משתדל לשמור על שיגרת אימונים של כ-2-3 אימוני שחייה בשבוע, 3-5 אימוני רכיבה בשבוע ו-3-4 אימוני ריצה בשבוע. נפח האימונים משתנה לפי כל תקופה אבל הוא נע בממוצע בין 16-22 שעות אימון נטו בשבוע".

מה הציפיות שלך לניצחון?

"אני בן אדם סופר תחרותי, שרוצה תמיד לשבור את תקרת הזכוכית של עצמי. מבחינתי כל פעם שאני מחליט להיעמד על קו הזינוק אני רוצה לנצח. לא מחפש תירוצים וסיבות למה 'מותר לי להפסיד'. לא מעניין אף אחד 'מהבעיות' שלי. בעברי כספורטאי הישגי, הניצחון מבחינתי היה בראש ובראשונה עבורי. כמובן שהניצחון חשוב, אבל הדרך חשובה הרבה יותר. הסלוגן שמלווה את אחי רן ואותי לאורך כל השנים הוא 'לחלום. להאמין'. להשיג. אז כמובן, אני רוצה לנצח!".

אנטונינה רזניקוב

אנטונינה רזניקוב בת ה-39, ניצחה בישראמן ארבע פעמים ברציפות וגם קבעה את שיא המסלול 10:29:30 שע'. היא מתגוררת באילת ומתאמנת אצל אבי חיים שמכין אותה לכל התחרויות שלה. "בעבר עבדתי במלון כחדרנית וראיתי מהחלון את התחרות וחלמתי להיות חלק מזה", מספרת רזניקוב מה דוחף אותה מדי שנה לעשות את הישראמן, "שנה לאחר מכן כבר השתתפתי בישראמן של שנת 2013 ובכל שנה אני גאה להיות חלק מהתחרות".

ישראמן- שוונג - אנטונינה רזניקוב (צילום: מערכת שוונג )
ניצחה ארבע פעמים ברציפות בישראמן. אנטונינה רזניקוב | צילום: מערכת שוונג

מה זה בשבילך הישראמן וכיצד את מתאמנת לקראתו?

"בשבילי הישראמן זו אחת מתחרויות איש הברזל הכי קשות שעשיתי ומעבר לזה אני אילתית וזה המגרש הביתי שלי. מאוד כיף לי להתחרות עם הספורטאים הישראלים וגם עם אלו שמגיעים מחו"ל, בנוסף לכך, אני חושבת שהישראמן מחבר את כל הטריאטלתים הישראלים כל שנה בסוף ינואר. זהו מפגש שנתי - ממש חג הטריאתלון הגדול. לגבי האימונים, הם מתקיימים פעמיים ביום ובכל שנה התכנית די דומה - אני עושה הרבה רכיבות על המסלול וכחודש לפני התחרות אני מקפידה על יותר ריצות בירידה".

האם את חושבת שתנצחי השנה במקצה חצי איש הברזל שבו את מתחרה?

"אני תמיד עושה את הטוב ביותר שאני יכולה לעשות ואני בטוחה שיהיה טוב. אני סומכת על המאמן שלי שיביא אותי בכושר גבוה כדי להתחרות בכל מצב ובכל התנאים".

>>לכל המספרים שמאחורי התחרות מאז ועד היום