הכמיהה לאיזה משולש או שניים של פיצה טובה, הובילה אותי לאחד המוסדות הקולינריים האהובים והוותיקים בלב ת"א, ארל'ה פיצה & בר בדיזינגוף 123. מי שעובר ברחוב לא יכול לפספס את הסוסיתא האדומה הבוהקת שמרכיבה את דלפק המקום, את המוזיקה התוססת ואת המחזה של בליינים שחולקים מגש פיצה לצד קנקני בירה שמשמשים כתחליף לבקבוקי הקולה שכולם רגילים לראות בפיצריות.

רובי חורי ועמית חכם, שהקימו את מקדש הפיצות הזה אי שם בשנת 2014, לא רוצים שתקראו להם פיצרייה: "היינו הראשונים בתל-אביב לפתוח קונספט של 'פיצה-בר', מקום שהוא למעשה בר שכונתי לכל דבר, עם מוזיקה טובה ובירות קרות מהחבית, ומתמחה בפיצות איטלקיות מיוחדות ברמה גבוהה". האווירה הנהדרת בארל'ה מושכת למקום צעירים, מבוגרים, תיירים וכל מי שרוצה ליהנות משילוב אידאלי בין פיצה חמה לבירה קרה.

את הפיצות המיוחדות של ארל'ה לא תמצאו בפיצרייה השכונתית שלכם. התפריט הענק כולל פיצות עם תוספות מושחתות, שאפשר להזמין כמגש או כמנה אישית מפנקת בגודל של רבע מגש (שני משולשים). הבצק הדק והקריספי שמשמש כבסיס לכל הפיצות עובר התפחה במקום, וכל הפיצות מיוצרות מחומרי גלם טריים ומגבינות איכותיות, תוך שימוש בארסנל הגבינות האדיר של מחלבות גד הכולל: מוצרלה פרסקה, גרנה פדנו, קרם פרש, פטה, חלומי, גבינת עיזים ועוד.

אר'לה (צילום: ספיר קוסה)
צילום: ספיר קוסה

"הקורונה דווקא עשתה לנו טוב"

רצה הגורל ובדיוק ביום בו מדינת ישראל נכנסה לראשונה לסגר הקורונה, פתחו בארל'ה את מערך המשלוחים החדש שלהם. "ניסינו בעבר לעבוד במתכונת של משלוחים אבל זה לא עבד טוב. הפיצה שלנו דקה ופריכה, ויש לאכול אותה על המקום. עד שהפיצה הגיעה ללקוח, היא כבר לא הייתה באותה איכות". כדי לפתור את הבעיה ולספק פיצות טריות, חמות וטעימות גם במשלוח עד הבית, הכניסו בתפריט המשלוחים שינוי אחד קטן לעומת תפריט האכילה בבר- פיצה בבצק עבה.

הטעם אותו טעם, התוספות אותן תוספות, אבל הבצק העבה נשמר לאורך זמן בצורה טובה יותר ומגיע ללקוח חם וטרי. מערך המשלוחים של ארל'ה נחל הצלחה גדולה כבר מההתחלה ופעילות הבר, שהיה רגיל להיות עמוס מדי ערב, לא נפגעה. כיום המקום נהנה גם משירות משלוחים שעובד ללא הפסקה (משלוחים לת"א והסביבה), וגם מבר שתמיד עמוס באנשים רעבים, שבאים מרחוק בשביל הפיצה וחוזרים בשביל האווירה. בשעות הצוהריים והערב המקום ידידותי למשפחות ומשמיע מוזיקה נעימה, ובלילה הוא הופך לבר לייט נייט לאנשים שמגיעים לאכול אחרי בילוי בעיר.

אר'לה (צילום: ספיר קוסה)
צילום: ספיר קוסה

אז מה יש לאכול?

אחרי שהזמנתי קנקן בירה ושתיתי חצי ממנו עוד לפני שהגיעה הפיצה הראשונה (היה חם ולח בחוץ), קיבלתי את הפיצה הראשונה, "מנה" בדמות רבע מגש מפנק וענק, עם תוספת 'ארבע גבינות'. הפיצה המושחתת הזאת כוללת ארבעה סוגים שונים של גבינות: חלומי, פטה, מוצרלה וגבינת עיזים (מושלם לאוהבי גבינה). לאחר מכן המשכתי לפיצה 'קפרזה', כוכב חדש בתפריט הענק של ארל'ה, שכוללת רוטב עגבניות נהדר ומוצרלה פרסקה, ול-'מרגריטה פרמזן' העשירה שכוללת מוצרלה, גרנה פדנו ועלי רוקט. את חגיגת הגבינות סיימתי עם הפיצה שהייתה לטעמי הכי טעימה בערב, 'כמהין' פיצה לבנה עם קרם שמנת כמהין, פטריות שמפיניון טריות, גבינת מוצרלה וחתיכות ארטישוק (מומלץ בחום!).

כל פיצה הייתה יותר טעימה מהשנייה. השילוב בין הבצק הדק והפריך והגבינות העשירות של מחלבות גד התברר כמנצח. במיוחד אהבתי את השילוב של הטעמים יחד עם בירה קרה מהחבית והשירות הנהדר של צוות המקום, שדאג לאווירה שמחה, פינק בצ'ייסרים לכל האורחים וגרם לאקט פשוט כמו אכילת פיצה להפוך לערב בילוי שמח ותוסס.

אר'לה (צילום: ספיר קוסה)
צילום: ספיר קוסה

ארל'ה פיצה & בר
דיזינגוף 123, תל-אביב.
פתוח מדי יום מ-16:00 עד 04:00 (בשבת מ- 13:00).
משלוחים לת"א והסביבה דרך Wolt או תן-ביס.