שבועות כבר מזמן קיבל את התואר של החג הכי טעים של השנה – אחרי אין ספור ארוחות שגדושות בבשרים ועופות, אין כמו להחליף את התפריט הקבוע במנות חלביות שמרעננות את השולחן ואת החיך.

ומה הולך טוב יותר עם גבינות מאשר דגים? בדיוק בגלל זה הזמנו בשבוע האחרון את גולשי mako לספר לנו על מנת הדג שהכי מתאימה לדעתם לשבועות. המשתתפים שכתבו את התשובות המקוריות ביותר הוזמנו לארוחת שבועות חגיגית על טהרת דגי אמנון ובאס ישראלים טריים, ממיטב החקלאות המקומית שלנו, בניצוחו של השף שאול בן אדרת. הארוחה נערכה בחסות ארגון מגדלי הדגים במסעדת התרנגול הכחול.

אז עכשיו, אחרי שהפעילות הסתיימה ואיתה גם הארוחה החגיגית, אנחנו רוצים להודות לכל המשתתפים ולשתף אתכם בשלושה מתכונים מעולים מתוך הארוחה, כדי שכולם יוכלו ליהנות בחג הקרוב:

באס בציפוי פרג על קרם דלעת ולימון

4 מנות

חגיגת שבועות עם שאול בן אדרת (צילום: שי נייבורג)
באס בציפוי פרג על קרם דלעת ולימון | צילום: שי נייבורג

מרכיבים:

4 יחידות פילה באס, קובייה עבה, 120 גר' ליחידה נטו

1 כוס פרג טרי טחון

1 כוס שמן זית 

300 גר' פטריות יער

2 יחידות שיני שום פרוסות

4 יחידות אספרגוס חתוכות למקלונים באורך של 5 ס"מ

1 ק"ג קוביות דלעת קלופה

50 גר' ג'ינג'ר טרי קלוף וקצוץ

3 כפות מיץ לימון

2 כפות סילאן

צרור ענפי טימין

מלח פלפל

אופן ההכנה:

דגים

במחבת עם שמן זית מטגנים את הפילטים כ-5 דקות מכל צד, ממליחים ומפלפלים, מעבירים לניר סופג ומפזרים פרג מעל הפילטים.

רוטב דלעת

מבשלים קוביות דלעת עם מים עד לריכוך ומסננים, מוסיפים סילאן, ג'ינג'ר, לימון וחצי כפית מלח, וטוחנים הכל לקרם חלק.

פטריות

מקפיצים במחבת פטריות עם שמן זית, שום וטימין כ-5 דקות.

להגשה:

יוצקים קרם דלעת, מניחים מעל את הדג ומקשטים עם פטריות וגרידת לימון.

טרטר אמנון על אבטיח ובלסמי

4 מנות

חגיגת שבועות עם שאול בן אדרת (צילום: שי נייבורג)
טרטר אמנון על אבטיח ובלסמי | צילום: שי נייבורג

מרכיבים:

200 גר, פילה אמנון נקי מעצמות ומפולט מעור

4 פרוסות אבטיח בעובי 2 ס"מ חתוכות לעיגול עם פורמה או כוס

1 כוס תערובת עשבי תיבול קצוצים, פטרוזיליה, נענע וכוסברה

4 כפות שמן זית

2 כפות מיץ לימון

4 כפות סירופ בלסמי מצומצם

4 מלפפונים ירוקים

1 פלפלון צ'ילי אדום

אופן ההכנה:

פורסים מלפפון עם הקליפה לפרוסות דקות לאורכו.

מתבלים את עשבי התיבול עם 2 כפות שמן זית, לימון, מלח ופלפל.

מתבלים את קוביות הדג עם מלח פלפל ו-2 כפות שמן זית.

להגשה:

מסדרים פרוסות מלפפון על תחתית הצלחת, מניחים מעל אבטיח ומתבלים את האבטיח עם כף סירופ בלסמי. מניחים על האבטיח את עשבי היבול ומעל את קוביות הדג ומקשטים עם פרוסות צ'ילי וגרידת לימון.

שווארמה של דגים בתבליני בשר

4 מנות

חגיגת שבועות עם שאול בן אדרת (צילום: שי נייבורג)
שווארמה של דגים בתבליני בשר על סלט משוויה | צילום: שי נייבורג

מרכיבים:

2 דגי אמנון טריים מפולטים, במשקל של חצי ק"ג כל אחד וחתוכים לרצועות של 1 ס"מ

2 דגי באס טריים מפולטים, במשקל חצי ק"ג כל אחד וחתוכים לרצועות של 1 ס"מ

4 בצלים סגולים קלופים חתוכים טבעות דקות

2 יחידות כרישה חתוך לפרוסות של 1 ס"מ

2 יחידות של גמבה חתוכות לרצועות של 1 ס"מ

2 כפות בהרט

חצי כפית מלח

חצי כפית פלפל שחור גרוס

8 כפות שמן זית

4 שיני שום

טחינה גולמית

מיץ לימון

פטרוזיליה או כוסברה

אופן ההכנה:

מערבבים את נתחי הדג עם 2 כפות שמן זית, בהרט, מלח ופלפל.

מניחים על תבנית אפייה ומכניסים לתנור בחום של 200 מעלות למשך 10 דקות.

במקביל במחבת עם 4 כפות שמן זית מטגנים על אש בינונית את הכרישה, הבצל, הגמבות והשום במשך 15 דקות עד לקבלת צבע חום-זהוב Golden brown.

להגשה:

מניחים 2 כפות של תערובת הירקות ומעל כף של תערובת הדגים.

מטפטים טחינה גולמית ומיץ לימון טרי ומקשטים עם פטרוזיליה או כוסברה.