רובנו מכירים טקסים צבאיים שכוללים מדי א' מגוהצים, כומתות על הראשים, תרגילי סדר, הכתף 'שק, דגל שק, הצדע וכו'. בילת"ם, היחידה למשימות תת מימיות, טקס הענקת סיכת התמנון של בוגרי קורס הצוללים מתנהל כולו מתחת לפני המים - כפי שניתן לראות בסרטון לעיל, המפורסם כאן לראשונה.

"תמנון מקבלים רק מתחת למים", אומר לפז"ם סא"ל אורן, מפקד היחידה. "פורסים מתחת למים שולחן, עם מפה כחולה עליו, מסדרים על גבי השולחן את סיכות התמנון המסורתיות. המסיימים צוללים, עומדים בשורה וכל אחד מקבל את סיכת התמנון בתורו". הקהל, אם תהיתם, מורכב מדגיגים ששוחים במי המפרץ, רכיכות ומדוזות. מעניין מה הם חושבים על זה.

>> נושמים צבא? לסיפורים הכי מעניינים, הצטרפו לפייסבוק של פז"ם

אם זה לא מספיק, העניין לא מסתיים בזה. כאשר הלוחמים חוזרים לקרקע הם עונדים את סיכת התמנון על גבי המדים כאשר הוא מכוסה בתלאי. התמנון מכוסה עד ליום למחרת, אז מתקיים טקס חשיפת התמנון בנוכחות הורי בוגרי הקורס ומפקד חיל הים.

את הסיכות חושף מפקד החיל לכל אחד מהמסיים באופן אישי, אבל גם בהזדמנות הזו, הטקס ממש לא מסתיים על יבש. "מיד אחרי שמפקד חיל הים חושף להם את התמנון, כלל המסיימים נכנסים לפעמון הצלילה (מתקן עגינה המיועד לצלילות עמוקות במיוחד) ומורידים אותם עם המדים הלבנים לתוך מי המפרץ", מספר אורן.

אין תמונה
את הסיכה הזו - לא מקבלים ביבשה

הסיכה מורכבת ממספר סמלים שאף אחד מהם לא מקרי. במרכז הסיכה נמצא העוגן, סמל חיל הים וכן סמלי צה"ל, הכוללים חרב, המסמלת את המוכנות לקרב, ועלה של זית, המסמל את השאיפה לשלום. את הסמלים עוטפות זרועות תמנון, המרמזות על המצולות אליהן מגיעים לוחמי ילת"ם ועל העובדה שידם בכל.

הטקס למעשה, משקף באופן מלא את השירות של הלוחמים ביחידה המיוחדת הקטנה והאקסלוסיבית של חיל הים. הלוחמים שמוכשרים למשימות שונות מתחת למים, מבלים את רב השירות בתוך המים, רטובים עם חליפות צלילה ולא על מדים. את הפעילות המלאה של יחידת ילת"ם נביא בקרוב בכתבה נוספת – שווה לחכות.

>> שולטים בים: הכירו את המפקדים הבאים של החיל הלבן