בחושך של השעות הקטנות של הלילה קשה להבדיל בין הים ליבשה. הטמפרטורות שהולכות ונהיות נמוכות יותר ויותר מקפיאות את צוערי קורס חובלים שעומדים ספק במים, ספק בחוף, רטובים מכף רגל ועד ראש, ובכל זאת, לא שוכחים להנות מהרגע. "חיל הים זה תמיד בלילה, תמיד בחושך. אנחנו צריכים לדעת לתפקד בשעות האלה", אומר נמרוד קימחי, אחד הצוערים במחזור 136 בקורס שנמצא כרגע בשלב הימ"פ – ימאות ופיקוד, השלב הבסיסי בקורס.

בעוד שנתיים וחצי החבר'ה האלה יפקדו על כמה מהכלים היקרים ביותר שיש לצה"ל: הצוללות, ספינות הטילים או הדבורות, אבל עד אז – יש להם דרך לא קטנה לעבור, שמתחילה ממש כאן, בשבוע ההפוך, שמעמיד אותם בפני אתגר פיזי לא פשוט בכלל. "אנחנו נותנים דגש משמעותי על איכות האנשים שמגיעים אלינו. הם צריכים להיות אנשים איכותיים בהיבט של יכולת הנעה, יכולת שכלית גבוהה ויכולת להתמודד עם הרבה שינויים", אומר סא"ל אמיר גוטמן, מפקד הקורס שהצטרף לאימון.

"אי ודאות זה שם המשחק בימ"פ", מוסיף רב סרן דניאל רייטבלט, מפקד השלב. לאחרונה הועבר השלב מבסיס חיל הים באילת למוצב מבודד על החוף, מה שהביא לעלייה משמעותית ברמת הקושי ובאתגר שהוא מעמיד בפני החניכים. "הם "תקועים" פה, לא רואים אף אחד אחר חוץ מאחד את השני", מספר דניאל. "אם אני אתפוס צוער ואשאל אותו מה קורה בחמש דקות הקרובות – הוא לא ידע לענות לי. אנחנו מקפיצים אותם למסעות ולתרגילים באמצע ארוחה וגם חמש דקות אחרי שהם נרדמים. הם חייבים לדעת לעבור משגרה לחירום בשנייה".

כנהוג בקורס חובלים, גם במחזור 136 משולבות בנות. רק לאחרונה סיפרנו לכם שמונתה חובלת ראשונה לפקד על דבורה, ונראה שזה ממש לא הולך להסתיים שם. דניאל מספר כי עד כה, אף צוערת לא בחרה לפרוש מהקורס, לעומת כמה צוערים שעשו כן. "אמנם היחס הוא עדיין 1:8 לטובת הבנים, אבל הבנות מראות חוסן מנטלי ופיזי יוצא דופן", מוסיף דניאל.

אז איך מצליחים לייצר אי ודאות בעידן שבו כמעט כל המידע נמצא במרחק חיפוש אחד בגוגל? משימה לא פשוטה, מודה רייטבלט. "זה לא שאנחנו ממציאים את הגלגל מחדש בכל מחזור, אבל אנחנו כן משנים חלק גדול מהדברים כדי להפתיע. מכניסים אלמנטים חדשים לאימונים, משנים את סדר התרגילים. שום שלב לא לדומה לקודם", מסכם. אז עד שתצטרכו לשהות 12 שעות רצוף במים קפואים בעצמכם, אתם מוזמנים לצפות בצוערי הימ"פ עושים את זה בהצלחה.

עוד ב- פז"ם: