לוחמי גדוד משולב (צילום: דובר צה"ל, באדיבות גרעיני החיילים)
"הצביעו וגלו מה כולם חושבים" (אילוסטרציה) | צילום: דובר צה"ל, באדיבות גרעיני החיילים

לאור העלייה הגדולה במוטיבציה של בנות לשרת בתפקידי לוחמה, הוחלט בצה"ל בשנה האחרונה על הקמת גדוד משולב חדש, דבר שעורר מחלוקות רבות בקרב חיילים ואזרחים.

גדוד קרקל, גדוד החי"ר הראשון בצה"ל אשר משלב לוחמות ולוחמים בשורותיו, הוקם בשנת 2004. הלוחמות והלוחמים עוברים יחד הכשרת רובאי 07, לאחריה הם ממשיכים לשלוש שנים של שירות משותף. אולי אחד הדברים שפוגעים בתהילתו של הגדוד, היא העובדה שכוחותיו פועלים בתחום המדינה ונשארים להגן על גבול מצרים רק מצדו הישראלי. 

מספיקה סקירה קצרה של פורומים שונים וקבוצות בפייסבוק כדי להבין את רוח הדברים של לא מעט חיילים ואזרחים. מלבד תגובות אוהדות כמו "גיבורות" או "יישר כח!", ישנן גם תגובות כמו: "לוחמות זו בדיחה עצובה של צה״ל מבולבל", " עושים הקלות לבנות וצועקים שוויון!", "איכס. בנות גורילות ובנים כוסיות".

שאלה נוספת שעולה מאז שהוקם גדוד קרקל, עוסקת בעניין המתח המיני בזמן השירות. הטוענים נגד, אומרים שאי אפשר לשים בנים ובנות באותה מחלקה בלי לצפות שהלילות יהיו סוערים. הטיעון בעד הוא שלחיילים ולחיילות יש מספיק משמעת עצמית, ויש דווקא כמה זיווגים מאוד מאושרים שיצאו מגדוד קרקל, שלא פוגעים באיכות הלוחמות והלוחמים.

גם עשר שנים מאז הקמת גדוד קרקל, רעיון גדודי הלוחמים המשולבים של צה"ל ממשיך לעורר וויכוח ומחלוקת לגבי נחיצותם. מה אתם אומרים?

>> לוחמות בצה"ל: בעד או נגד?