מהשיחות שהתקיימו עד עכשיו עולה כי ארצות הברית מוכנה להקים קרן סיוע לאיראן בסך 250 מיליארד דולר, אך האיראנים רוצים יותר. ארצות הברית מכירה בעיקרון בצורך של איראן לקיים תוכנית גרעין אזרחית, שיש גם למדינות אחרות. במקביל, ארה"ב דורשת להוציא אליה את 440 הקילוגרמים של אורניום מועשר ל-60%, או כקו נסיגה למדינה אירופית. האיראנים מציעים דילול על אדמת איראן.
הערכה בישראל: הפסקת אש בלבנון - בתוך ימים; בצה"ל נערכים לאפשרות שיידרשו לנצור את האש
במקביל לדיווח על הפסקת אש בלבנון: היערכות לירי מוגבר לצפון. דיווח: "בישראל מעריכים שהפסקת האש עם איראן תוארך". כל העדכונים

תקציר האירועים
- ההסכמות של ארה"ב לאיראן במו"מ - והדרישות
- בכירים אמריקאים: הושגה התקדמות במו"מ עם איראן
- ערב שני ברציפות: ראשי רשויות בצפון קיבלו התרעה על צפי לירי מוגבר מלבנון
- הרמטכ"ל: "אתמול אישרנו תוכניות להמשך - הן בלבנון והן באיראן"
- בכיר איראני טוען בערוץ אל-מיאדין הלבנוני שמזוהה עם חיזבאללה: "החל מהלילה תוכרז הפסקת אש בלבנון"
- גורמים אזוריים ל-AP: ארה"ב ואיראן הגיעו ל"הסכמה עקרונית" להארכת הפסקת האש
יום רביעי, 15.04.26
ההסכמות של ארה"ב לאיראן במו"מ - והדרישות
מזכיר האוצר האמריקאי: אנו מאמינים שהמצור על איראן יוביל להפסקה ברכישת הנפט האיראני מצד סין
לוחם צה״ל נפצע קשה וארבעה לוחמים נוספים נפצעו קל כתוצאה מירי רקטי בדרום לבנון
ארה"ב הטילה סנקציות חדשות נגד 3 אישים, 17 ישויות ו-9 כלי שיט הקשורים לאיראן
נתניהו: "אנחנו עומדים להכריע את בינת ג'ביל - בירת חיזבאללה בדרום לבנון"
על המו"מ עם איראן אמר רה"מ: "ידידינו האמריקנים מעדכנים אותנו כל הזמן על המגעים עם איראן. המטרות שלנו זהות. לקראת האפשרות שהלחימה תחודש, אנחנו ערוכים לכל תרחיש".
בכירים אמריקאים: הושגה התקדמות במו"מ עם איראן
בכירים אמריקאים מסרו כי חלה התקדמות במשא ומתן בין ארצות הברית לאיראן, והצדדים התקרבו להשגת הסכם מסגרת לסיום המלחמה. צוות המשא ומתן של טראמפ, הכולל את סגן הנשיא ואנס ואת השליחים וויטקוף וקושנר, המשיך אתמול והיום (רביעי) בשיחות טלפון עם נציגים איראנים ועם המתווכות פקיסטן, מצרים וטורקיה - והחליפו טיוטות בניסיון להמשיך ולהתקדם.
דוברת הבית הלבן: "השיחות הבאות יהיו ככל הנראה בפקיסטן"

הערכה בישראל: הפסקת אש בלבנון - בתוך ימים; בצה"ל נערכים לאפשרות שיידרשו לנצור את האש
בישראל מעריכים שהפסקת אש בלבנון צפויה כבר בתוך ימים. כעת מתכנס הקבינט המדיני-ביטחוני, על רקע לחצים שמפעילה ארה"ב על ישראל להסכים להפסקת אש זמנית עם חיזבאללה. מקור מדיני מסביר כי האמריקאים מעוניינים להכריז על הפסקת אש באופן שיחזק את ממשלת לבנון ואת השיח שבין המדינות.
גורמים באיראן: "אם נתניהו לא ייסוג מההבנות - מסתמן כי הפסקת האש בלבנון תחל בשעות הקרובות"
מקורות איראניים לעיתון אל-ערבי אל-ג'דיד הקטארי: אם רה"מ נתניהו לא ייסוג מההבנות - מסתמן כי הפסקת האש בלבנון תחל בשעות הקרובות, למשך שבוע עם אפשרות להארכה. הם ציינו כי "טהראן קשרה בין קיום סבב מו"מ חדש לבין מחויבות של וושינגטון ליישום סעיפי הבנות הפסקת האש - ובראשם הפסקת אש בלבנון".
צה"ל לראשי רשויות בצפון: "אין הנחיה על הפסקת אש בלבנון"
ערב שני ברציפות: ראשי רשויות בצפון קיבלו התרעה על צפי לירי מוגבר מלבנון
הרשויות במסר לתושבים: "הימנעו מיציאות שאינן חיוניות והישארו סמוכים למרחבים המוגנים".

מקורות לרויטרס: ישראל צופה כי הפסקת האש עם איראן תוארך
עוד דווח כי ארה"ב ואיראן שוקלות להאריך את הפסקת האש בשבועיים.

מקור איראני: "אחרי פגישה היום בפקיסטן יוחלט על סבב המשא ומתן הבא בין איראן לארה"ב"
מקור איראני לסוכנות הידיעות האיראנית תסנים: לאחר הפגישה היום של המשלחת הפקיסטנית בראשות מפקד צבא פקיסטן מוניר עם בכירים איראנים, הצוות האיראני יבצע את הבדיקות הנדרשות ולאחר מכן - יוחלט על סבב המשא ומתן הבא בין איראן לארה"ב.
הרמטכ"ל: "אתמול אישרנו תוכניות להמשך - הן בלבנון והן באיראן"
הרמטכ״ל בביקור באוגדה 162 בגזרה המערבית בדרום לבנון: "אתמול אישרנו תוכניות להמשך - הן בלבנון והן באיראן. בפעולה משותפת עם צבא ארה״ב פגענו במשטר הטרור האיראני בצורה קשה, הפשטנו אותם מיכולותיהם ההגנתיות והחלשנו אותם. כעת אסור לתת להם הישגים בסוגיית הגרעין, בהורמוז ובשאר הנושאים שעל הפרק. אנחנו בכוננות גבוהה מאוד, מטוסי חיל האוויר מוכנים חמושים, והמטרות מוזנות במערכות - אנחנו יודעים להזניק אותם לתקיפה עוצמתית באופן מיידי״.
גורמים בלבנון: "סביר להניח שמשך הפסקת האש בלבנון יהיה קשור למשך הזמן של הפסקת האש בין ארצות הברית לאיראן"
שני גורמים לבנוניים רשמיים לרויטרס: סביר להניח שמשך הפסקת האש בלבנון יהיה קשור למשך הזמן של הפסקת האש בין ארצות הברית לאיראן. אחד הבכירים הוסיף כי ארה"ב לוחצת על ישראל להגיע להפסקת אש.
בכיר איראני טוען בערוץ אל-מיאדין הלבנוני שמזוהה עם חיזבאללה: "החל מהלילה תוכרז הפסקת אש בלבנון"
בכיר ישראלי הגיב לחדשות 12 בעקבות הדיווח ואמר: "לא קיבלנו החלטה או בקשה לנצור את האש"

טראמפ: "אני פותח לצמיתות את מצר הורמוז, סין הסכימה לא לשלוח נשק לאיראן"
טראמפ: "סין מאוד שמחה שאני פותח לצמיתות את מצר הורמוז. אני עושה את זה גם בשבילם וגם בשביל שאר העולם, המצב הזה לא יקרה עוד, הם הסכימו לא לשלוח נשק לאיראן. הנשיא שי ייתן לי חיבוק גדול ושמן כשאגיע לשם בעוד כמה שבועות. אנחנו עובדים יחד בחוכמה, ומאוד טוב. זה לא עדיף על להילחם? אבל תזכרו, אנחנו מאוד טובים בלחימה, אם נצטרך - הרבה יותר טובים מכל אחד אחר".
גורמים אזוריים ל-AP: ארה"ב ואיראן הגיעו ל"הסכמה עקרונית" להארכת הפסקת האש
דיווח: ארה"ב תשלח אלפי חיילים נוספים למזרח התיכון
על פי הדיווח בוושינגטון פוסט, מטרת הזרמת הכוחות היא להפעיל לחץ על איראן.

כוחות צה"ל חיסלו מחבל ברצועת עזה שחצה את הקו הצהוב - והתקרב אליהם
דובר צה"ל בערבית בהתראת פינוי רחבה לתושבי דרום לבנון: אל תישארו מדרום לנהר אל-זהארני

דיווח בערוץ חדשות איראני: איראן תשתמש בנמלים חלופיים במקום אלו הנמצאים בדרום איראן כדי לעקוף את המצור של ארה"ב על הורמוז
"ביצעה מספר משימות": תושבת הצפון ריגלה עבור איראן
היחידה המרכזית במחוז צפון של משטרת ישראל ושב"כ עצרו אזרחית ישראלית, תושבת נצרת בחשד לביצוע עבירות ביטחוניות עבור גורם זר.
במסגרת פעילות משותפת של שירות הביטחון הכללי והיחידה המרכזית במחוז צפון של משטרת ישראל נעצרה במהלך חודש מרץ האחרון, שומוע אבו עאבד, אזרחית ישראלית, תושבת נצרת, לאחר שנחשדה כמי שביצעה עבירות ביטחוניות שעניינן קשר עם גורמים ממדינת אויב וביצוע משימות בהכוונתם, בעבור תמורה כספית.
מן החקירה עלה כי החל מחודש אוקטובר האחרון, עמדה שומוע בקשר עם גורם זר, וביצעה עבורו מספר רב של משימות, ביניהן, משימות צילום הקשורות באתרים ביטחוניים בישראל, בסיסי צה"ל ובתי הזיקוק בחיפה וכן העברת מידע אודות אזרח ישראלי- איש מערכת ביטחון לשעבר.
עוד העלתה החקירה כי שומוע ביצעה את המשימות למרות שחשדה כבר בשלביו המוקדמים של הקשר, כי היא מופעלת על ידי גורם איראני. את התשלום קיבלה דרך ארנק דיגיטלי אליו הצליחו החוקרים להגיע ולתפוס מאות דולרים שקיבלה בעבור המשימות אותן ביצעה.
היום (ה'), עם סיום שלב החקירה הוגש נגד שומוע כתב אישום לצד בקשה למעצר עד תום ההליכים בבית המשפט המחוזי בנוף הגליל- נצרת.
בשנים האחרונות ובפרט מאז מבצע "עם כלביא", אנו עדים להתגברות מאמציהם של גורמי המודיעין האיראניים לגיוס והפעלת אזרחים ישראליים בשטח ישראל.
שירות הביטחון הכללי ומשטרת ישראל שבים ומזהירים את אזרחי ותושבי מדינת ישראל מעצם קיום קשר עם גורמים זרים ממדינת אויב ו/או גורם לא מזוהה, לא כל שכן, ביצוע משימות עבורם תמורת תשלום או כל סיבה אחרת. מלבד הפגיעה החמורה בביטחון המדינה, מסתכנים מי שמערבים עצמם בפעילות זו בהליך פלילי ובענישה מחמירה.
גופי הביטחון במדינת ישראל ימשיכו לפעול לאיתור וסיכול פעולות טרור וריגול, ויפעלו למצות את הדין בחומרה מול כל המעורבים בפעילות זו.
גבר בן 61 נפצע קל ברצף השיגורים לצפון
השיגורים התחדשו: אזעקות הופעלו בקריית שמונה והסביבה
חיזבאללה שיגר כ-30 רקטות לעבר יישובי הצפון.
דיווח: איראן נעזרה ביכולות מודיעיניות של סין
דיווח בפייננשל טיימס: איראן נעזרה ביכולות מודיעין של לוויין ריגול של סין כדי לתקוף בסיסים של צבא ארה"ב במזרח התיכון במהלך המלחמה.
כך איראן מנצלת את הפסקת האש לטובתה
צילומי לוויין שפורסמו ב-CNN מראים שאיראן מנצלת את הפסקת האש לפנות עפר, ולתקן את נזקי התקיפות מפתחי היציאה של ערי ובסיסי הטילים שלה שהותקפו במלחמה. כלי עבודה שונים תועדו בכמה בסיסים כדי להחזיר אותם לכשירות.
דיווח: צבא ארה"ב עצר 8 מכליות נפט איראניות
דיווח בוול סטריט ג'ורנל: צבא ארה"ב עצר שמונה מכליות נפט של איראן. בכל המקרים צבא ארה"ב פנה למכליות בקשר והורה להן להסתובב ולחזור חזרה, ובכל המקרים הקריאה נענתה ולא נרשמו אירועים חריגים.
טראמפ: "המלחמה עם איראן קרובה לסיום, נראה מה יקרה"
טראמפ אמר בריאיון לרשת ABC כי הוא לא חושב שיש צורך להאריך את הפסקת האש עם איראן, והוסיף: "אני חושב שאתם הולכים לצפות ביומיים מדהימים. לטענתו, "אם אני לא הייתי הנשיא - העולם היה נקרע לגזרים".

צבא ארה"ב: עצרנו לחלוטין את הסחר האיראני דרך הים
השגריר לייטר: "נעים קאסם וחיזבאללה שייכים לעבר - אנחנו כאן לעתיד"
השגריר הישראלי יחיאל לייטר צייץ ב-X לאחר השיחות עם לבנון: "שיבחתי את הנשיא ז'וזף עאון ואת ממשלתו על כך שלא נתנה לעצמה להיות שבויה בידי איומיו של מנהיג חיזבאללה. נעים קאסם וחיזבאללה שייכים לעבר - אנחנו כאן לעתיד".
ההכנסות של רוסיה מנפט בחודש מרץ עמדו על 19 מיליארד דולר
על רקע הפטור הזמני מסנקציות שהעניק ממשל טראמפ למוסקווה בעקבות המלחמה באיראן: סוכנות האנרגיה הבין-לאומית הודיעה כי ההכנסות של רוסיה מנפט בחודש מרץ עמדו על 19 מיליארד דולר - כפול מההכנסות בשיעור 9.7 מיליארד בחודש פברואר.
יום שלישי, 14.04.26
בבית הלבן מעריכים: בטהרן הופתעו – והם יסכימו לוויתורים בנוגע לגרעין
לקראת פגישת משא ומתן נוספת עם איראן? ארצות הברית ואיראן מקיימות מגעים בניסיון לקבוע מועד לסבב שיחות משא ומתן חדש, בהמשך למפגשים שהתקיימו בסוף השבוע האחרון. בכיר אמריקאי אמר הערב (שלישי) כי המגעים מתנהלים בערוצים ישירים ודרך המתווכות פקיסטן, מצרים וטורקיה.
בבית הלבן מעריכים כי המצוקה הכלכלית של טהראן וההחלטה האמריקאית לנטוש את השיחות בפקיסטן ולפתוח במצור ימי - יביאו לוויתורים של האיראנים בנושא הגרעין, שנדחו על ידם בעבר.
גורמים רשמיים בארה"ב לוול סטריט ג'ורנל: יותר מ-20 ספינות מסחריות עברו במצר הורמוז במהלך 24 השעות האחרונות
שני כטב"מים הגיעו ממזרח דרך גבול סוריה והפעילו אזעקות באזור הגולן
הירי האחרון לצפון: שני כטב"מים הגיעו ממזרח דרך גבול סוריה והפעילו אזעקות באזור הגולן. בוצעו שני יירוטים והאירוע הסתיים. ניתן לצאת מהמרחבים המוגנים.
