צה"ל תקף במרחב שאטי בשבוע שעבר (ד'), וחיסל את עבד אלרחמן מאהר עבד אלכרים זיאדה, מפקד חוליית מחבלי נוחבה בזרוע הצבאית של ארגון הטרור חמאס. המחבל פשט לשטח מדינת ישראל בטבח 7 באוקטובר ובזז כלי רכב צה"לי לתוך שטח רצועת עזה.

צבא ארה"ב תקף מטרות בדרום איראן. טראמפ איים: "ייתכן שיגיע הרגע שבו לא נוכל לנהוג עוד באיפוק". על פי הדיווחים משמרות המהפכה שיגרו טילים וכטב"מים לעבר כווית ובחריין. כל העדכונים

היום, 28.06.26
צה"ל תקף במרחב שאטי בשבוע שעבר (ד'), וחיסל את עבד אלרחמן מאהר עבד אלכרים זיאדה, מפקד חוליית מחבלי נוחבה בזרוע הצבאית של ארגון הטרור חמאס. המחבל פשט לשטח מדינת ישראל בטבח 7 באוקטובר ובזז כלי רכב צה"לי לתוך שטח רצועת עזה.

דובר צה"ל הודיע הבוקר (ראשון) כי אתמול כוחות חטיבת עציוני בפיקוד אוגדה 210 חיסלו מספר מחבלים חמושים במרחב האבטחה שבדרום סוריה: "צה"ל ימשיך לפעול במרחב האבטחה בדרום סוריה ולהסיר כל איום על אזרחי מדינת ישראל וכוחות צה"ל".
בכיר אמריקאי מאשר בשיחה עם רויטרס: איראן שיגרה טילים וכטב"מים לעבר בחריין וכווית. לדברי הבכיר, אין נפגעים בנפש בעקבות המתקפה - ולא נגרם נזק משמעותי למתקנים ששייכים לארה"ב באזור.

שמרות המהפכה קיבלו אחריות על מתקפה נגד בחריין וכווית - כך על פי דיווח בסוכנות הידיעות תנסים: "כל כלי שיט שיפר את הריבונות יטופל מעתה בכוח רב יותר. כל תוקפנות מצד האויב תזכה לתגובה מוחצת".

אחרי גל התקיפות של ארה"ב באיראן, טראמפ שיגר איום דרמטי למשטר האייתוללות: "ייתכן שיגיע הרגע שבו לא נוכל עוד לנהוג באיפוק, וניאלץ להשלים באמצעים צבאיים את המשימה שבה התחלנו בהצלחה רבה. אם זה יקרה, איראן תחדל מלהתקיים".

"נתנו לה את ההזדמנות לכבד את הסכם הפסקת האש - אך היא בחרה שלא לעשות זאת", נכתב בהודעה של פיקוד המרכז האמריקני סנטקום - שהתייחסה לתקיפה איראנית נגד מיכלית נפט שנשאה את דגל פנמה. "הכוחות פתחו היום בתקיפות בתגובה ישירה להמשך התוקפנות האיראנית נגד נתיבי שיט מסחריים. כוחות ארה"ב ממשיכות להיות עירניים קטלניים ומוכנים".
על פי הדיווחים, הפיצוצים נשמעו באזור עיר הנמל סיריכ.
אתמול, 27.06.26
ההערכה בישראל היא שחיזבאללה יעלה את היקף השיגורים לעבר הכוחות שפועלים בלבנון, ואף ישגר רקטות לעבר יישובי קו העימות, במטרה לאתגר את ההסכם. בישראל מאיימים כי התגובה לכך תהיה קשה ומשמעותית.
עוד הוסיף רה"מ: "ממשלת לבנון גילתה אומץ רב, זו מכה גדולה לאיראן ולחיזבאללה; נישאר בבופור".