mako
פרסומת
דקה אחר דקה

כדור אש בשמיים: הפיצוץ שעורר בהלה בבית שמש - והסיבה

חמאס אישר את חיסולו של מפקד הזרוע הצבאית. ארה"ב הכריזה על הארכת הפסקת האש בלבנון ב-45 ימים, אך בפועל הירי גובר. כל העדכונים

כתבי mako
עודכן:
הקישור הועתק
מהחדש לישן

יום שבת, 16.05.26

טראמפ מאיים על איראן: "זה היה השקט שלפני הסערה"

הקישור הועתק

כדור אש בשמיים: בהלה בבית שמש בעקבות פיצוץ מבוקר של תחמושת

בהלה התעוררה הערב (שבת) בבית שמש בעקבות פיצוץ שיצר כדור אש בשמי העיר. תושבים תיעדו את המראה הלא שגרתי, וכעבור זמן קצר התגלתה סיבת הפיצוץ: מדובר בפיצוץ מבוקר של תחמושת.

הפיצוץ בבית שמש
הפיצוץ בבית שמש | צילום: רשתות חברתיות לפי סעיף 27 א'
הקישור הועתק

שורד השבי עמרי מירן על מנהיג חמאס שחוסל: "נפגשנו 3 פעמים, ראיתי את הרוע בעיניים"

עמרי מירן
מתוך "משדר מיוחד עם יואב לימור" | צילום: מתוך "משדר מיוחד עם יואב לימור", קשת 12
הקישור הועתק

חמאס פרסם הודיע רשמית על מותו של מפקד הזרוע הצבאית של חמאס עז א-דין אל-חדאד, שחוסל בעזה אמש

הקישור הועתק

צה"ל ושב"כ מאשרים: מפקד הזרוע הצבאית של חמאס חוסל

צה"ל ושב"כ אישרו היום (שבת) כי עז א-דין אל-חדאד חוסל בתקיפה בעזה. חדאד מונה לתפקידו לאחר חיסולו של מחמד סינוואר, ולאורך התקופה האחרונה פעל לשיקום יכולות הזרוע הצבאית של ארגון הטרור וכן לתכנן מתווי טרור רבים נגד אזרחי מדינת ישראל וכוחות צה"ל.

לאורך המלחמה, חדאד היה מעורב בהחזקתם של חטופים ישראליים רבים בשבי חמאס. בנוסף, חדאד ניהל את מנגנון החזקת החטופים בשבי ואף הקיף את עצמו בחטופים ישראלים במטרה למנוע את חיסולו. חדאד הוא אחד המפקדים הוותיקים ביותר בארגון, שהצטרף לשורותיו בתקופת הקמתו והיה מקורב ביותר להנהגת חמאס. לאורך תקופתו בארגון, חדאד לקח חלק מרכזי בשלטון הטרור ומילא שורת תפקידים מרכזיים, בהם מפקד חטיבת העיר עזה ומפקד יחידות נוספות.

עז א-דין אל-חדאד
עז א-דין אל-חדאד

הקישור הועתק

מקורות בחמאס מאשרים: מפקד הזרוע הצבאית עז א-דין אל-חדאד - חוסל

הקישור הועתק

כטב"ם חדר לשטח ישראל באזור הצפון, אין נפגעים

לאחר שהופעלו אזעקות באזור מירון, בצה"ל עדכנו כי האירוע הסתיים ואין נפגעים.

הקישור הועתק

לאחר הביקור בסין, טראמפ שוב מאיים על איראן

נשיא ארה"ב דונלד טראמפ ממשיך לאיים על איראן. בריאיון ל"פוקס ניוז" אמר: "השארנו באיראן גשרים ותחנות כוח - אנחנו יכולים להרוס הכול תוך יומיים". עוד הוסיף כי "מתקפות הטילים האיראניות על מדינות לא מעורבות כמו קטאר, סעודיה ואיחוד האמירויות - מוכיחות שטהראן עשויה להשתמש בנשק גרעיני נגד כל המזרח התיכון".

נשיא ארצות הברית דונלד טראמפ
נשיא ארצות הברית דונלד טראמפ | צילום: Alex Wong, Getty images

הקישור הועתק

איחוד האמירויות: "הפעולות ננקטו כדי לשמור על הריבונות"

באיחוד האמירויות הגיבו הלילה (שבת) לדיווחים לפיהם המדינה תקפה באיראן במהלך המלחמה: ""כל הפעולות שננקטו נועדו לשמור על ריבונותנו".

הקישור הועתק

בלבנון טוענים: הרוגים ופצועים בתקיפת צה"ל בדרום המדינה

הקישור הועתק

יום שישי, 15.05.26

אמילי דמארי בתגובה לניסיון החיסול של אל-חדאד: "סגירת מעגל, הוא רצח את חברים שלי"

אמילי דמארי, שורדת השבי, בתגובה לניסיון החיסול של אל-חדאד: "סגירת מעגל מאוד מאוד מאוד חשובה עבור המון אנשים. הוא חשב ותכנן את 7 באוקטובר, הוא רצח את חברים שלי ועוד המון אנשים יקרים אחרים".

הקישור הועתק

לאחר החיסול בעזה: צה"ל מתגבר כוחות מחשש לתגובה מצד חמאס

צה"ל תגבר כוחות באוגדת עזה בעקבות החיסול. אין מידע על תגובה של חמאס אבל נערכים לאפשרות שינסו לפגוע ביישוב או בכוחות ברצועה.

הקישור הועתק

המודיעין היה מדויק, גם הסגנים חוסלו: פרטים חדשים על חיסולו המסתמן של עז א-דין אל-חדאד

התקיפה של חיל האוויר בוצעה באמצעות כטב"מים ומטוסי קרב שהפציצו את דירת המסתור של עז א-דין חדאד, וגם כלי רכב שיצא מהמקום כדי למנוע כל אפשרות שישרוד. גורמים בצה"ל אומרים שהמודיעין היה מדויק והוא היה ביעד שהותקף, ומעריכים שחוסל. בנוסף חוסלו סגנים שלו כדי למנוע החלפה מהירה. במסגרת התקיפה לקחו חלק שלושה מטוסי קרב ונעשה שימוש ב-13 חימושים.

הקישור הועתק