נשיא ארה"ב טראמפ בריאיון ל-NBC שולל אפשרות לפלישה קרקעית: "בזבוז זמן, איראן איבדה הכל".

טראמפ שיתף: "האיראנים התקשרו כדי לדבר, אמרתי להם - איחרתם. אנחנו רוצים להילחם כרגע יותר מהם". לאורך הלילה: שיגורים רבים מלבנון לעבר הצפון

היום, 06.03.26
נשיא ארה"ב טראמפ בריאיון ל-NBC שולל אפשרות לפלישה קרקעית: "בזבוז זמן, איראן איבדה הכל".

יותר מ-11,000 טיסות שתוכננו להמריא משדות תעופה מרכזיים במזרח התיכון בוטלו מאז שהחלה המלחמה באיראן, כך עולה מנתונים של אתר מעקב הטיסות Flightradar24.
צה"ל החל כעת בגל תקיפות נרחב לעבר תשתיות של משטר הטרור האיראני בטהרן.
ברשת ה-X, פיקוד המרכז של ארה"ב פרסם את תיעוד התקיפה של נושאת רחפנים איראנית. בציוץ נכתב: "הכוחות האמריקנים לא מפסיקים לפעול בניסיון להטביע את חיל הים האיראני. היום, נושאת כטב"מים איראנית, בערך בגודל של נושאת מטוסים ממלחמת העולם השנייה, נפגעה וכעת עולה באש".
כמה עשרות פעילים של משמרות המהפכה האיראניים עזבו את ביירות במהלך 48 השעות האחרונות מחשש שיהיו מטרה לתקיפות ישראליות, כך אמרו שני גורמי ביטחון ישראליים ומקור נוסף המעורה בנושא.

חמדת, ארגן, משואה, חוות גנות, מכורה, שלומציון
דיווח בניו יורק טיימס: איראן דחתה את ההכרזה על מחליפו של המנהיג העליון לשעבר עלי ח'אמנאי, בשל חששות ביטחוניים. זאת לאחר התבטאויות מצד ארה"ב וישראל שלפיהן גם המנהיג החדש עלול להיות מטרה לחיסול.

הגסת': "נמשיך ככל שיידרש כדי להבטיח שנעמוד ביעדים שלנו. אנחנו קובעים את הקצב ואנחנו קובעים את מסגרת הזמנים".

הנשיא האמריקאי: "קוראים לאנשי משמרות המהפכה להניח את נשקם, הגיע הזמן לעמוד לצד העם האיראני. ניתן לכם חסינות ולעמוד בצד הנכון של ההיסטוריה - או שתמותו".
