mako
פרסומת
דקה אחר דקה

המצור האמריקאי הימי על איראן נכנס לתוקף, ארה"ב תוקפת שוב באיראן

לפחות ארבעה פיצוצים באזור בנדר עבאס, בתגובה משמרות המהפכה תקפו ספינות בהורמוז. דיווחים על פיצוצים בבושהר. ישראל לארה"ב: "המתדלקים יחנו בבסיסי חיל האוויר". כל העדכונים

כתבי mako
עודכן:
הקישור הועתק

תקציר האירועים

מהחדש לישן
הצג אירועי מפתח:

יום שלישי, 14.07.26

המצור האמריקאי על מצר הורמוז נכנס לתוקף

צבא ארה"ב בהודעה רשמית: הכוחות חידשו את המצור הימי, יותר מ-20 ספינות מלחמה של חיל הים האמריקאי ומאות מטוסים צבאיים פועלים ברחבי המזרח התיכון.

הקישור הועתק

צה"ל חיסל את ראש הביטחון הצבאי בגדוד מרכז ג׳באליה ומספר מחבלים נוספים בחמאס

צה"ל תקף מוקדם יותר היום בצפון רצועת עזה וחיסל את המחבל מחמד מרואן מחמד סאלם, ראש הביטחון הצבאי של גדוד מרכז ג׳באליה בזרוע הצבאית של ארגון הטרור חמאס.

יחד איתו, חוסלו מספר מחבלים נוספים שהשתייכו לזרוע הצבאית של הארגון:
- עבד אלמאלכ אבו-אלג'בין - מחבל נוח'בה בגדוד מרכז ג'באליה ורמ"ד חקירות במשטרת חמאס
- יאמן מוחמד גבריל עביד - מחבל בגדוד מרכז ג'באליה
- גסאן אכרם סלאמה דקס - מחבל בגדוד מערב ג'באליה ופעיל במשטרת חמאס

הקישור הועתק

אזעקות הופעלו בכווית בעקבות ירי טילים

הקישור הועתק

בתקשורת האיראנית טוענים: פיצוצים נשמעו באי קאשם

סוכנות הידיעות האיראנית תסנים מדווחת על מטח טילים שהתפוצץ קרוב לתחנות מים וחשמל באי כיש.

הקישור הועתק

טראמפ נסוג מדרישתו להטיל אגרה במצר הורמוז

לאחר שהודיע על גביית אגרה לצורך הגנה על מצר הורמוז, טראמפ נסוג בהודעה ברשת החברתית שלו: "הנפט זורם כפי שלא זרם מעולם, הודות לעוצמה האדירה של צבא ארצות הברית. מצר הורמוז פתוח לתנועת כל כלי השיט, למעט איראן".

הקישור הועתק

על רקע ההסלמה במזרח התיכון: האיום של נתניהו לאיראן

ראש הממשלה בנימין נתניהו שלח היום (שלישי) איום חריף לעבר המשטר באיראן: "אל תבנו על שידור חוזר, זה יהיה אחר - ועוצמתי הרבה יותר".

ראש הממשלה בנימין נתניהו בבית המשפט
צילום: ראובן קסטרו, פול וואלה
הקישור הועתק

אזרחים דיווחו על פיצוץ במרכז, צה"ל בודק

הקישור הועתק
אירוע מפתח

ביקורת נגד טראמפ: הקמפיין שהפעילה ישראל

ישראל הפעילה קמפיין השפעה שנועד להתמקד בבייס השמרני של נשיא ארצות הברית דונלד טראמפ ולמנוע ממנו להתרחק מישראל, וכלל ביקורת על החלטתו של טראמפ לחתום על מזכר ההבנות עם איראן, כך דווח היום (שלישי) במגזין "טיים".

על פי הדיווח, בכיר בממשל בוושינגטון שעקב אחרי התגובות ברשת למזכר ההבנות שנחתם בין ארה"ב לאיראן, ראה שמשפיענים בולטים בתנועה של טראמפ תקפו אותו בחריפות. אחד מהם גם שיתף מאמר דעה ישראלי תחת הכותרת: "היית יכול להיות הנשיא הגדול מכולם, אבל נכשלת". פוסטים רבים הופיעו כמעט באותו הזמן, עם ניסוח וטון דומים.

לאחר שהתחקה על פוסטים נוספים, הבכיר השתכנע כי במרכז גל הביקורת עמד בראד פסקייל, לשעבר מנהל קמפיין הבחירות של טראמפ. לפי הדיווח הוא נשכר כדי לנהל קמפיין דיגיטלי עבור ישראל, שמטרתו הרשמית להיאבק באנטישמיות, אך בפועל נועד גם למנוע מצעירים שמרנים אמריקאים להתרחק מתמיכה בישראל.

דונלד טראמפ, נשיא ארה"ב
דונלד טראמפ, נשיא ארה"ב | צילום: AP

הקישור הועתק
אירוע מפתח

אחרי האיום לתקוף בהר המכוש: באיראן מזהירים את ארה"ב

נשיא ארה"ב אמר כי ארה"ב עשויה לתקוף בקרוב בהר המכוש, אחד מאתרי הגרעין הסודיים והמסתוריים ביותר של איראן: "זה יעד אפשרי למכה יפה, גדולה ושמנה, אולי תראו את זה בקרוב". בכיר בטהרן הגיב ברשת CNN ואמר: "נגיב בעוצמה אם האיומים יתממשו. המחיר יהיה חיילים אמריקאים והשותפים שלהם באזור".

מפציץ B2 של צבא ארה"ב
מפציץ B2 של צבא ארה"ב | צילום: חיל האוויר האמריקני
הקישור הועתק
אירוע מפתח

"לא לנחות בנתב"ג": בישראל הבהירו לארה"ב שהמתדלקים יחנו במקומות אחרים בארץ

שרת התחבורה מירי רגב אמרה היום (שלישי) לאחר הערכת מצב עם רשות שדות התעופה, כי "אנחנו נמצאים בקיץ, עשרות אלפי כרטיסים נקנו על ידי ישראלים כדי לטוס ולהינות מחופשת הקיץ, הבטחנו שלא נבטל כרטיס אחד בגלל מטוסי התדלוק האמריקאים ולכן הנחיתי את רשות שדות התעופה לא לאפשר נחיתה של מטוסי תדלוק מעבר למה שסוכם, כ-20, שאר המטוסים יחנו בבסיסי חיל האוויר. תודה לאמריקאים על שיתוף הפעולה".

הקישור הועתק

דיווחים: פיצוצים באיראן במקביל לתקיפה בבחריין

באיראן דיווחו על פיצוצים באזור בנדר עבאס. במקביל, פיצוצים נשמעו גם בבחריין.

הקישור הועתק
אירוע מפתח

ירדן: יירטנו ארבעה טילים ששוגרו מאיראן

הקישור הועתק

ארה"ב השלימה את גל התקיפות באיראן

פיקוד המרכז של צבא ארה"ב הודיע כי השלים את גל התקיפות נגד איראן שנמשך כחמש שעות. נטען כי הכוחות תקפו מטרות צבאיות ברחבי איראן, לרבות בבושהר, צ'אבהאר, ג'אסק, קונארק, אבו מוסא ובנדר עבאס, כדי לפגוע עוד יותר ביכולתה של איראן לתקוף נתיבי שיט מסחריים. עוד נכתב כי הכוחות השתמשו בחימושים מדויק נגד מערכות הגנה איראניות, אתרי טילים וכטב"מים, ויכולות ימיות של איראן.

הקישור הועתק

משמרות המהפכה תקפו ספינות ש"התעלמו מהאזהרות"

משמרות המהפכה של איראן: לפני כמה שעות, צבא ארה"ב שלא למד לקח מתבוסותיו החוזרות ונשנות, ניסה להניע כלי שיט לעבור בנתיב בלתי חוקי. שתי מכליות שהולכו שולל על ידי ארה"ב, כיבו את מערכות הניווט שלהן והתעלמו מהאזהרות החוזרות ונשנות של מרכז בקרת הביטחון במצר הורמוז. בכך הן סיכנו את נתיב השיט והעדיפו לעבור בנתיב ממוקש. המכליות נפגעו והושבתו.

הקישור הועתק

איחוד האמירויות: איראן תקפה כלי שיט שלנו - איש צוות נהרג

משרד ההגנה של איחוד האמירויות הודיע כי איראן שיגרה טילים לעבר שתי מכליות של המדינה בנתיב השיט הדרומי של מצר הורמוז, בתוך המים הטריטוריאליים של עומאן. כתוצאה מהתקיפה נהרג איש צוות של אחת המכליות, אזרח הודו, ושמונה נוספים נפצעו - בהם ארבעה באורח קשה. נטען כי נגרם נזק לשתי המכליות בעקבות שרפות שפרצו בהן, אך כוחות החירום הצליחו להשתלט על האש בשני כלי השיט.

פיצוצים באיראן סמוך למצר הורמוז
פיצוצים באיראן סמוך למצר הורמוז
הקישור הועתק

צבא ארה"ב: פתחנו בלילה השלישי ברציפות של תקיפות נגד איראן - נמשיך לגבות מחיר כבד מכוחותיהם

התקיפות בעיר הנמל צ'בהאר
התקיפות בעיר הנמל צ'בהאר
הקישור הועתק

יום שני, 13.07.26

טראמפ מאיים לפגוע באתר הגרעין בהר המכוש: "הוא יעד אפשרי למכה אחת גדולה, אולי תראו את זה"

נשיא ארה"ב דונלד טראמפ אמר הלילה בריאיון טלפוני כי "ארה"ב תכה הלילה ומחר חזק באיראן". הוא התייחס גם למערכת היחסים עם ראש הממשלה בנימין נתניהו ואמר: "אני מסתדר טוב עם ביבי. לפעמים אני לא מסכים איתו ואני מוודא שיידעו על כך. ובמקרים האלה אני צדקתי".

הנשיא האמריקני גם החמיא לנתניהו: "לא זרקתי אותו מתחת לאוטובוס - הוא עושה עבודה טובה. בלי שנינו לא הייתה ישראל". על שאר המתמודדים בבחירות אמר: "לא מכיר אותם".

הוא סימן יעד תקיפה אפשרי - הר המכוש, האתר החשוד כאתר גרעין שלא נחשף מעולם לסוכנות הבין-לאומית לאנרגיה אטומית: "הר המכוש הוא יעד אפשרי, אתם יודעים, יעד אפשרי למכה אחת יפה, גדולה ושמנה ממש בדלת הקדמית. ואני חושב שאולי תראו את זה".

הקישור הועתק

באיראן מדווחים על תקיפות של צבא ארה"ב בעיר הנמל כונרכ, וטוענים שמשמרות המהפכה תקפו כמה ספינות במצר הורמוז

הקישור הועתק

דיווח באיראן על שורת פיצוצים במרחב מצר הורמוז. על פי דיווחים ערביים משמרות המהפכה תקפו ספינה במצר

טראמפ, בנדר עבאס
צילום: Ansarian/Getty Images, AP
הקישור הועתק

טראמפ עדכן את הקונגרס באופן רשמי שהלחימה באיראן חודשה

הקישור הועתק

טראמפ הודיע כי המצור הימי על איראן יחודש מחר (שלישי) ב-23:00

הקישור הועתק