
טראמפ: "הדיונים טובים, אם איראן תקריס שוב את המו"מ - נתקוף"
האם יושג הסכם בין איראן לעומאן על השליטה במצר הורמוז, או שהנשיא יממש את איומיו לחזור ללחימה מלאה? כל העדכונים

היום, 05.08.26
טראמפ: "איפה אנחנו עומדים ביחס לאיראן? נדע תוך 48 שעות"

טראמפ לכתבים: "נרשמה הרבה התקדמות, מצר הורמוז יכול להיפתח מחר"
עוד הוסיף הנשיא: "הם ראו את ההיערכות הצבאית והם יהיו חכמים מאוד להגיע לעסקה. זה היה יום טוב מאוד, המשא ומתן היה טוב. המתקפה הגדולה טרם הגיעה, ואני מקווה שלא נצטרך להשתמש בה", אמר הנשיא שהחליט לדחות את אותה מתקפה כבר כמה פעמים בשבועות האחרונים. "יש לנו דיונים טובים מאוד עם איראן, הם לא אוהבים להודות בהם. הם משקרים כל הזמן. הם רוצים להגיע לעסקה, ואם הם לא יסכימו לעסקה - חבל".

דיווח בוול סטריט ג'ורנל: ארה"ב שואפת גם הפעם להסדר דומה לזה של יוני - קודם הפסקת אש, ואז מו"מ עם איראן

טראמפ מבהיר: אם האיראנים יקריסו שוב את השיחות - "נתקוף אותם בעוצמה"
לפי הנשיא, מצר הורמוז ייפתח בקרוב, בין אם דרך הסכם ובין אם דרך תקיפה. כשנשאל "מתי יגיד לאיראן מספיק", השיב: "יש לי הרבה זמן".

דיווח על מתקפת טילים בליסטיים של רוסיה בקייב
חייל צה"ל נפצע קשה מירי בבסיס צבאי במרכז הארץ
חייל צה"ל נפצע באורח קשה מוקדם יותר הערב, כתוצאה מירי בבסיס צבאי במרכז הארץ. החייל פונה לקבלת טיפול רפואי בבית החולים ומשפחתו עודכנה. בעקבות המקרה נפתחה חקירה של המשטרה הצבאית החוקרת, עם סיומה יועברו הממצאים לבחינת הפרקליטות הצבאית.
אתמול, 04.08.26
חוזרים ללחימה עצימה? מתקרבים לדדליין שהציב טראמפ לאיראן
כזכור, הנשיא האמריקאי איים כי אם לא יושג הסכם בין איראן לעומאן עוד היום על השליטה במצר הורמוז, ארה"ב תחדש את התקיפות העוצמתיות.
כוננות צבאית הוכרזה בסוריה, פיקוד העורף: "אין שינוי בהנחיות"
מקורות לרשתות הסעודיות אל-ערבייה ואל-חדת': צבא סוריה הכריז על כוננות צבאית, בלי שנמסרה הסיבה לכך. הרשויות בסוריה טרם פרסמו הבהרה רשמית בנוגע. פיקוד הצפון מדגיש כי אין כל שינוי בהערכת המצב ובהנחיות לאזרחים.