פזם בחורה לובשת חולצת צוות של חבר שלה (צילום: עודד קרני, מדור צבא וביטחון)
הזדכית על המדים, נשארת עם החוויות - ועכשיו קדימה לעבודה | צילום: עודד קרני, מדור צבא וביטחון

ספרתם את החודשים, השבועות והימים ולבסוף זה הגיע - יום השחרור שלכם וההזדמנות להגשים את כל הדברים שחלמתם לעשות כל השירות: טיול, לימודים, או סתם להעביר את הזמן בכיף. אבל כפי שאתם יודעים, בשביל כל דבר בימינו צריך כסף, ובשביל כסף צריך לעבוד. אז איך מתחילים? מכינים את כרטיס הביקור שלכם בעולם העבודה - קורות חיים.

לכתיבת קורות חיים יש כללים מקובלים - הם אמורים לתמצת את הידע, הניסיון והכישורים הרלוונטיים ביותר לתפקיד אליו אתם מגישים מועמדות, באופן קריא וברור. הבעיה המרכזית שלכם כחיילים משוחררים היא שאין לכם הרבה מה לכתוב – הרי רק עכשיו השתחררתם מהצבא, אתם צעירים ואף אחד לא מצפה שיהיה לכם הרבה ניסיון.

מה שכן תוכלו לעשות זה לתאר את הכישורים ואת הידע שצברתם עד כה ולהרחיב עליהם, כדי להגדיל את הרושם ואת הסיכויים שלכם למצוא עבודה טובה יותר. איך עושים את זה? תוכלו להיעזר באשף לכתיבת קורות חיים, ובכל מקרה נסו ליישם את הטיפים הבאים:

תרגמו את השירות הצבאי לאזרחות

כשאתם כותבים על השירות הצבאי, קחו בחשבון שחלק גדול מהתפקידים הצבאיים, או הכישורים שרכשתם בצבא, קיימים גם באזרחות: עבודה משרדית מקנה ניסיון במזכירות, סיוע לחיילים מקנה ניסיון במתן שירות לקהל, עבודה עם תוכנה מסוימת, תעיד על כישורים טכניים ואפילו פיקוד על חיילים יכול להראות שאתם מנוסים בניהול אנשים.

לצאת מהז'רגון הצבאי

אם רק השתחררתם מהצבא, הגיוני שהראש שלכם עוד פועל במושגים צבאיים שהגיע הזמן לשחרר לחופשי. כדי לכתוב קורות חיים מוצלחים, אתם צריכים "לתרגם" את התפקידים שעשיתם בצבא לשפה שתהיה מובנת גם למי שנמצא מחוץ לצבא. חשוב להבין שהכישורים והניסיון שרכשתם במהלך השירות הצבאי יכולים להיחשב לכם גם בשוק העבודה - הכול תלוי באופן שבו תציגו את הדברים. למשל, אם שם התפקיד כתוב בראשי תיבות, כתבו אותו כמו שהוא, אבל הסבירו מה הוא אומר ולאיזה תפקיד הוא דומה בחיים האזרחיים.

מה עשיתם בקיץ האחרון (שלפני הגיוס)?

אם עבדתם לפני הצבא זה מצוין. למרות שלא מצפים מכם להיות מנהלים של סניף בנק – עצם העובדה שעבדתם עבור דמי הכיס שלכם מעידה עליכם שאתם בעלי מוסר עבודה. יש גם דברים שיכולים לתרום לכם לרזומה אז אל תשכחו אותם בדרך – אם התנדבתם, או אם לקחתם חלק בפרויקט מעניין בלימודים, כתבו על זה, כי גם אם אתם צעירים, כבר יש לכם משהו ביד.

זה לא המקום לשגיאות כתיב

חשוב לשמור על ניסוח נכון וקריא כי שגיאות כתיב וניסוח קלוקל עושים רושם שלילי על הקורא. לא בטוחים שכתבתם נכון? תנו לעוד מישהו לקרוא, לבדוק אתכם ולהעיר לכם במידת הצורך.

זה כן המקום להיות פדנטיים

שימו לב לפרטים הקטנים כמו רווחים שווים בין השורות ולסוג פונט עקבי. אם הדגשתם בקו תחתון את שם המשרה הראשונה תמשיכו כך גם בשאר המשרות.

זה גם המקום להיות רשמיים

יד חותמת על מסמך (צילום: Simon Podgorsek, Istock)
אל תשכחו, אתם כבר לא בצבא - תשכחו מראשי תיבות וכתבו בסגנון אזרחי | צילום: Simon Podgorsek, Istock

מכיוון שמסמך קורות חיים אמור להיראות מסודר ורשמי, אפשר לוותר על הכנסת תמונה שלכם, על פונטים מוזרים וצבעים שאינם "שחור". בנוסף, השתדלו לא לכתוב בגוף ראשון - במקום לכתוב "טיפלתי בבעיות הת"ש בפלוגה" כתבו "טיפול בבעיות הת"ש בפלוגה".

מעסיקים רבים ישמחו לקבל צעירים עם פוטנציאל גבוה ורצון ללמוד ולהתפתח ולכן זה המקום להראות שיש לכם הרבה מוטיבציה – בכל דרך שתוכלו, העבירו את המסר שיש לכם את הרצון להשקיע, ללמוד ולהתקדם.

טיפ: כדי לכתוב קורות חיים בקלות, תוכלו להיעזר באשף לכתיבת קורות חיים של אולג'ובס - הזינו את הפרטים שלכם בשדות המתאימים וקבלו קובץ מוכן.

הכותבת היא מומחית תחום צעירים ב-AllJobs דרושים

>> עבודה מועדפת: כל מה שרצית לדעת