שב"כ וצה"ל סיכלו פיגוע תופת באוטובוס בירושלים
חוליית טרור של פעילי פת"ח וחמאס מאזור רמאללה תכננה לשלוח את אחד מחבריה לבצע פיגוע וגם להפעיל מרחוק מטען נפץ. נגד חברי החולייה, שביצעו גם פיגוע ירי לעבר כוחות הביטחון, הוגש כתב אישום

סוכל פיגוע התאבדות באוטובוס בירושלים. כך הותר לפרסום היום (חמישי). מהודעת השב"כ בנושא עולה כי בפעילות משותפת של שב"כ וצה"ל, נעצרה בחודשים נובמבר-דצמבר 2024 חוליית טרור של פעילי פתח וחמאס מאזור רמאללה.
בחקירת השב"כ עלה כי החולייה תכננה להפעיל מרחוק מטען נפץ שאותו יכניסו לשטחי ישראל לביצוע פיגוע התופת, על רקע הלחימה בעזה. עוד עלה בחקירתו בשב"כ של הנאשם אחמד ג'אסר עלי כי יחד עם חברי החולייה מנדר שיך קאסם, בשיר עווד, עמר צובח ועלי שוויכי, הוא ייצר מטען נפץ ותכנן לבצע פיגוע התאבדות באוטובוס בירושלים.

כמו כן, חלק מחברי החולייה ביצעו פיגועי ירי לעבר כוחות צה"ל במהלך השנה האחרונה אשר הסתיימו ללא נפגעים. במסגרת החקירה הוסגר מטען נפץ שייצרה החולייה ותכננה לבצע עימו ניסוי לבדיקת מנגנון ההפעלה מרחוק וכלי נשק מסוג "קרלו".
לאחרונה הוגשו כתבי אישום נגד חברי החולייה בעבירות של חברות ופעילות בהתאחדות בלתי מותרת, ירי לעבר אדם, מעשה הכנה לגרימת מוות בכוונה, החזקת נשק וניסיון ייצור נשק. "שירות הביטחון הכללי, בשיתוף עם צה"ל, ימשיכו לפעול לסיכול כל ניסיון לקדם פעילות טרור נגד אזרחי ותושבי מדינת ישראל, ולמצות את הדין עם המעורבים בפעולות מעין אלה", נמסר מכוחות הביטחון.

מדובר בניסיון נוסף של ארגוני הטרור לגייס מחבלים מיהודה ושומרון לביצוע פיגועים, כשבימים אלו פועלים כוחות הביטחון במרחב השומרון במסגרת מבצע "חומת ברזל".
שב"כ פרסם בעבר נתונים מהם עולה כי בשנת 2024 סיכל 1,040 פיגועים משמעותיים, מתוכם בין היתר 326 פיגועי מטען ושני פיגועי התאבדות. מול מספר הסיכולים העולה, משב"כ נמסר כי השנה הייתה ירידה של 40% בפיגועים באיו"ש וירושלים.
בשנה החולפת שב"כ ביצע מאות מהלכי סיכול ובכך חשף 20 חוליות טרור מקרב ערביי ישראל שתכננו לבצע פיגועים, מתוכן 5 חוליות תכננו לבצע פיגוע מטען או פיגוע מכונית תופת.

