אין תמונה
נתקע בתא המטען של האוטובוס בזמן שאסף את התיק. אילוסטרציה

כל חייל מכיר את הרגע שבו הוא מניח את התיק בתא המטען של האוטובוס. לא פעם, נהגי האוטובוס ממהרים לסגור את התא ולהמשיך בנסיעה במידי, וכך חיילים רבים מאבדים את חפציהם כשהתיק נלקח בשוגג על ידי אחרים. החיפזון של הנהגים יכול להביא גם לתופעה נוספת, כך מסתבר – חיילים שננעלים בתא המטען של האוטובוס כשהנהג ממשיך בנסיעה. כך קרה לדוגמה לפני כשנה וחצי ללוחם בחטיבת גבעתי באוטובוס עליו עלה בצפון הארץ. הלוחם שכח את תעודת החוגר בתיק שהכניס לתא המטען, ירד מהאוטובוס להוציא אותו, אך הנהג לא הבחין בו והחל לנסוע כשחצי מגופו של הלוחם בחוץ וחצי בתוך תא המטען. רק כעבור כחצי דקה, כאשר הלוחם צעק ודפק על דלת תא המטען, הנהג עצר והלוחם חולץ כשהוא סובל מחבלות ומצליעה קלה.

הלוחם הגיש תביע נגד חברת האוטובוסים לבית משפט השלום בראשון לציון וטען שבעקבות המקרה הוא מתקשה לישון בלילות וסובל מסיוטים. לבסוף, החברה הגיעה להסכם עם החייל, לפיו הוא יקבל עשרות אלפי שקלים כפיצוי ובתמורה לכך ימשוך את התביעה.

"הנהג צעק עליה שהיא אשמה"

לליאור, חיילת מקצרין, הדבר אירע פעמיים לפני כשנה: במקרה הראשון, כאשר נסעה באוטובוס מקצרין לצומת גבעת אולגה, ירדה לקחת את התיק מתא המטען והייתה האחרונה מבין החיילים שעשתה זאת. בזמן חיפוש התיק, תא המטען נסגר עליה. למזלה, אחרי כדקה בה הייתה נעולה, היא הצליחה לבעוט בעוצמה בדלת והנהג פתח את התא. "הנהג עוד צעק עליה שהיא אשמה", מספרת אימה דינה. "הבת שלי הייתה יכולה להיות נעולה במשך שעות, מי יודע מה היה קורה לה. במקום שהנהג ירגיע אותה ויבין את הטעות שלו, הוא בא אליה בטענות". המקרה השני אירע כמה שבועות לאחר מכן, אך הפעם, נהג האוטובוס התנצל בפני החיילת.

"הבת שלי עברה טראומה קשה. מאז היא לא לוקחת לצבא תיקים גדולים, אלא רק כמה תיקים קטנים שאיתם היא עולה לאוטובוס", מוסיפה האם. חברת האוטובוסים הסכימה לפצות את ליאור בסכום של 3,000 ש"ח. "אני מאוד מקווה שהנהגים ילמדו את הלקח ויהיו יותר זהירים יותר, אחרת, זה ייגמר באסון", מזהירה דינה.

חייל נוסף שעמו שוחחנו מחזק את הטענות. לדבריו, הנהגים לעיתים חסרי סבלנות ולא ממתינים עד שאחרון החיילים מוציא את התיק מתא המטען. "היו לי חברים שקרו להם מקרים דומים, אבל ברגע האחרון הנהגים שמעו את הצעקות שלהם ולא נסעו. בנסיבות אחרות, זה עלול להיגמר בפציעות קשות ואפילו במוות. הגיע הזמן שהחברות יתקינו אמצעים שיזהו האם יש מישהו שעדיין מוציא את התיק שלו מתא המטען, וכך יימנעו מקרים כאלה".