mako
פרסומת

הסכים לבצע אימונים על ידי האיראנים, שאיימו על משפחתו

מקרה חריג: שגיא חייק, בן 19 מנס ציונה, מואשם בקשר מול סוכן איראני ברשת, בשליחותו הסכים לצאת לאימונים במדינה ערבית ומסר פרטים של בני משפחתו, שקיבלו פניות מאיימות מהסוכן, אך למרות זאת המשיך לעמוד איתו בקשר

מעצר מבוקש, החרמת נשק וכספי טרור
מעצר חשוד ביטחוני, ארכיון | צילום: דובר צה"ל
הקישור הועתק

תופעת הישראלים שמרגלים עבור איראן: השב"כ ומשטרת ישראל חשפו הבוקר (שני) פרשה חמורה. במסגרתה, שגיא חייק, ישראלי בן 19 מנס ציונה, מואשם כי עמד בקשר עם סוכן איראני במה ברשת ("בתיווך רשתי" על פי ההודעה).

במסגרת הקשר, חשף חייק את פרטיו המזהים ואת פרטי בני משפחתו. עוד עלה כי חייק הסכים לבצע אימונים באחת ממדינות ערב, ואף התבקש לגייס אנשים נוספים לביצוע משימות בהכוונתם.

במהלך הקשר של חייק מול הסוכן האיראני, קיבלו בני משפחתו של חייק פניות מאיימות, ישירות מצד הסוכן האיראני אך גורמי הביטחון מציינים כי למרות זאת המשיך חייק לעמוד בקשר עם הסוכן.

הנאשם הנוסף - והמטרה של האיראנים

בפעילות משותפת של שירות הביטחון הכללי וימ"ר מרכז במשטרת ישראל, נעצר חייק במהלך חודש מרץ 2026, בחשד לקשר עם גורמים איראניים וביצוע משימות בהכוונתם. בחקירתו הודה כי הוא הסתייע בצעיר נוסף, אסף שטרית, כבן 21, תושב בית עובד, זאת לצורך ביצוע משימה עבור הסוכן הזר ועל כן נעצר גם הוא לחקירת השב"כ.

היום צפוי להיות מוגש כתב אישום חמור כנגד השניים לבית המשפט המחוזי מרכז לוד. "כלל גופי הביטחון וגורמי האכיפה יפעלו למצות את הדין בחומרה מול כל המעורבים בפעילות שכזו", הוסיפו בשב"כ ובמשטרה.

מקרה זה מצטרף לשורה של מקרים מהתקופה האחרונה וגורמי הביטחון מציינים כי אלו מלמדים על מאמצים חוזרים ונשנים של גורמי טרור ומודיעין עוינים לגייס אזרחים ישראלים לטובת ביצוע משימות שנועדו לפגוע בביטחון מדינת ישראל ותושביה.

גופי הביטחון של מדינת ישראל, ובכללם שירות הביטחון הכללי ומשטרת ישראל, שבים ומזהירים את אזרחי ותושבי ישראל מפני קיום קשר עם גורמים זרים וביצוע משימות עבורם.