2,600 גיחות ואלפי חימושים: 65% ממשגרי הטילים של איראן הושמדו
גורם צבאי בכיר מעריך כי נותרו בין 100 ל-200 משגרי טילים בלבד, ובצה"ל עדיין מתלבטים אם להקל בהנחיות לעורף. במקביל תקפו לחסימות במנהרות השיגור, משאיות שיגור ומערך הטילים בניסיון "לפקוק" את המערכת. מצב סגנו של ח'אמנאי שנפגע בתקיפה עדיין לא ברור


חיל האוויר תוקף בשעות האחרונות במערב איראן, במסגרת גל תקיפות רחב נגד תשתיות צבאיות של המשטר. לפי גורמים בצה"ל, יותר מ-400 מטרות הותקפו עד כה, בהן משגרי טילים בליסטיים ומחסנים של כלי טיס בלתי מאוישים.
גורם צבאי בכיר אמר כי מאז תחילת התקיפות הושמדו כ-65% ממשגרי הטילים האיראניים. לדבריו, לפי ההערכות נותרו בין 100 ל-200 משגרים פעילים, נתון שפוגע משמעותית ביכולת הירי של איראן לעבר ישראל. בצה"ל עדיין מתלבטים אם ניתן להקל על ההנחיות לעורף. עד לשעות הצהריים נרשם היום מטח אחד בלבד, שכלל פחות מעשרים טילים.
בצה"ל מתארים גם שיטה המכונה "פקיקה" שנועדה לשבש את פעילות מערך הטילים האיראני. לפי גורמים בצבא, חלק מהמשגרים נמצאים במנהרות תת-קרקעיות, והתקיפות מתמקדות בחסימת הפתחים או בתקיפת הצוותים שמנסים להפעיל אותם. "המנהרות הפכו ממיגון למלכודת", אמר גורם צבאי, והוסיף כי גם משגרים שמועברים על גבי משאיות מותקפים.
בין המטרות שהותקפו נמצא גם בונקר שלפי ההערכות נועד לשמש את מנהיג איראן, האייתוללה עלי ח'אמנאי, בזמן מלחמה. בצה"ל עדיין בודקים את תוצאות התקיפה. מצבו של עלי חיג'אזי, סגנו ומקורבו של ח'אמנאי, אינו ברור בשלב זה. בצבא אומרים כי מדובר בדמות מרכזית בהעברת ההנחיות מהנהגת המשטר לגורמי הביטחון באיראן, והבדיקות אם נכח במקום בעת התקיפה נמשכות.
על פי נתוני חיל האוויר, מאז תחילת המבצע בוצעו כ-2,600 גיחות, במסגרתן נערכו כ-150 מטסי תקיפה והוטלו כ-6,500 חימושים. מאות מטרות הושמדו, בהן כ-550 מטרות שהוגדרו "מטרות ציד", הכוללות הן אנשי צבא והן משגרי טילים.
במערכת הביטחון מדגישים כי מדובר במהלך מתמשך שנועד לערער את יכולות המשטר באיראן, וכי הוא מתואם גם עם ארצות הברית. "יש תוכנית סדורה", אמר גורם צבאי, "אבל נדרש זמן וסבלנות. זה לא עניין של ימים, אבל גם לא של שנים".
בצה"ל מעריכים כי הפגיעה בתשתיות הצבאיות של איראן עשויה להשפיע גם על יכולתה לתמוך בארגוני שליחים באזור. לדבריהם, למרות מצבה הכלכלי הקשה של איראן, בשנה שעברה הועברו סכומי כסף גדולים לחיזבאללה - מצב שלדבריהם עשוי להשתנות בעקבות הפגיעה הנוכחית ביכולות המשטר.