mako
פרסומת

המסר במכתב שהעביר נשיא איראן ליורש העצר הסעודי: "הוא חושש מתקיפות ישראליות"

לקראת הפגישה של בן סלמן עם דונלד טראמפ, דווח שהנשיא האיראני העביר מכתב. כעת מפרסמת סוכנות הידיעות רויטרס שבמכתב ביקש המשטר בטהרן לחדש את שיחות הגרעין עם וושינגטון. "צעד שממחיש את החשש הגובר מחזרת התקיפות ומהמשבר הכלכלי המעמיק", ניתחו מקורות במזרח התיכון, וטענו גם שבפגישה בין הסעודים לאמריקאים חלה התקדמות חיובית בנושא

צבא וביטחון
mako
פורסם:
ס
צילום: Iranian Supreme Leader's Press Office | Win McNamee/Getty Images
הקישור הועתק

יום לפני ביקורו של יורש העצר מוחמד בן סלמן בבית הלבן בתחילת השבוע, שלח הנשיא האיראני מסעוד פזשכיאן מכתב למנהיג הסעודי - כך דיווחו ביום שני כלי תקשורת באיראן ובסעודיה. פזשכיאן נחשב לאיש הפועל בתיאום עם המנהיג העליון עלי ח'אמנאי ועל דעתו.

היום (חמישי) דיווחה סוכנות הידיעות רויטרס כי במכתב זה ביקשה איראן מסעודיה לשכנע את ארה"ב "להחיות" את שיחות הגרעין התקועות - מהלך שמשקף את חששה הגובר של טהרן מפני תקיפות ישראליות נוספות ואת המשבר הכלכלי המעמיק שלה. כך אמרו לסוכנות שני מקורות אזוריים בעלי ידע בנושא.

לפי המקורות, כתב נשיא איראן במכתב שארצו "אינה מחפשת עימות", מעוניינת בהעמקת שיתוף הפעולה האזורי ונותרת "פתוחה לפתרון הסכסוך הגרעיני באמצעות דיפלומטיה, ובלבד שזכויותיה יובטחו".

אחד המקורות הערביים-מפרציים הוסיף כי "בן סלמן גם רוצה שהעימות הזה יסתיים בדרכי שלום. זה חשוב לו, והוא העביר זאת לטראמפ ואמר שהוא מוכן לסייע".

הנשיא האיראני
נשיא איראן, מסעוד פזשכיאן | צילום: John Lamparski/Getty Images

לפני מבצע "עם כלביא" בחודש יוני - שבמהלכו תקפו ארה"ב וישראל שלושה אתרים גרעיניים איראניים - קיימו איראן וארה"ב חמישה סבבי שיחות על תכנית העשרת האורניום. מאז המלחמה נקלעו השיחות למבוי סתום, אף ששני הצדדים מתעקשים שהם עדיין פתוחים להסכם.

פרסומת

"לנוכח הזעם הציבורי הגובר והסיכון למתקפה ישראלית נוספת אם הדיפלומטיה הגרעינית תיכשל, האליטה הדתית של איראן מנסה נואשות להשיג פריצת דרך מול וושינגטון שתקל את הבידוד הכלכלי המחניק", כך אמרו לרויטרס שני בכירים איראנים, לצד גורמים נוספים שהתנו את דבריהם בעילום שם.