הלחימה ברכס עלי טאהר בלבנון: עשרות מחבלים נצורים מתחת לקרקע
בצה"ל עדכנו בקרבות שמתנהלים, באחד מהם נפל צוות טנק המג"ד: "המחבלים מכותרים וזועקים לעזרה". עוד עדכן הצבא בהפסקת האש מעבר ל"קו הצהוב" ובכוננות לנוכח האיום של איראן להגיב בירי לעבר ישראל

בצה"ל מדווחים הערב (שבת) על לחימה משמעותית שמתנהלת מול עשרות מחבלים הנצורים מתחת לקרקע בכפר תיבנית שבדרום לבנון. "הם מכותרים וזועקים לעזרה", טען גורם צבאי בכיר, שהוסיף כי השיקולים בכיבוש השטח הזה הם מקצועיים וענייניים בלבד.
הפעולה שבה נפלו לוחמי צוות טנק המג"ד של גדוד 52 בכפר תבנית הייתה פעולה לכיבוש רשת תת-קרקעית גדולה של חיזבאללה, ברכס עלי טאהר. על פי גורם צבאי בכיר: "מדובר בכמה מתחמים תת-קרקעיים, אחד מהם יותר מקילומטר והשאר באורך של כמה מאות מטרים. תשתית אסטרטגית חסרת תקדים, מרכז העצבים של חיזבאללה בדרום לבנון, המפקדה הראשית של יחידת באדר של ארגון הטרור".
ההנחיות מהדרג המדיני ומלכוד "הפסקת האש"

בצה"ל אומרים כי מוקדם יותר התקבלו הנחיות מהדרג המדיני, לפיהן עצר צה"ל את האש באזורים שמעבר ל"קו הצהוב" שהיא רצועת הביטחון כרגע. "אנחנו מחויבים להפסקת האש", אמר גורם צבאי בכיר אך סייג, "אנחנו לא הולכים אחורה ואין נסיגה. הכוחות ממשיכים לפעול". המשמעות היא שצה"ל ממשיך בלחימה ברכס עלי טאהר ובהריסת מבנים ותשתיות טרור בכפרים השיעיים.
"נצרנו את האש בתוך הקו הצהוב, הם הפרו את הפסקת האש ולכן הגבנו", התייחסו בצה"ל לחילופי האש ביממות האחרונות. "עכשיו לא פועלים בתוך הקו הצהוב אך אין מגבלה במקרה של איום על הכוחות, כשנתקלים במחבלים - מחסלים אותם". הריסת תשתיות טרור מתבצעת באישור, אחרי הערכות מצב.
עמדת צה"ל כפי שנמסרה הערב היא שכל עוד יהיה איום על התושבים הצבא יהיה שם. על פי גורמי הצבא, כל עוד אין הנחיה אחרת של הדרג המדיני הכוחות מתבססים על הקו הצהוב, הורסים תשתיות טרור ומגנים על יישובי הצפון ממרחב רצועת הביטחון, כך לתפיסתם.
איראן מאיימת בתגובה, צה"ל בכוננות גבוהה
לגבי איומי איראן להגיב בירי לעבר ישראל על הלחימה בדרום לבנון, אומרים הערב בצה"ל כי הם עוקבים אחרי האיומים, עומדים בכוננות גבוהה מאוד בהגנה ובהתקפה ומקיימים הערכות מצב שוטפות. נכון לעכשיו אין שינוי בהנחיות לעורף.
