לראשונה במלחמה: חיזבאללה שיגר טיל סקאד לעבר ישראל
הטיל שנורה אתמול על ידי חיזבאללה והפעיל את האזעקות בדרום הארץ היה טיל סקאד D, שמגיע לטווח של עד 700 קילומטרים עם ראש קרב כבד שיכול להגיע כמעט לטון. ע"פ ההערכות, ברשות חיזבאללה קיימים עשרות טילי סקאד דומים

חיזבאללה שיגר לראשונה מאז תחילת המלחמה טיל קרקע-קרקע בליסטי מסוג סקאד D לעבר ישראל. מהפרטים שאושרו לפרסום עולה כי הטיל ששוגר אמש (רביעי) כוון לאזור העוטף, אך ככל הנראה לא הגיע ליעדו ונפל בצפון רצועת עזה. בצה"ל בודקים את נסיבות השיגור ואת מטרתו, ואחת ההערכות היא שמדובר היה בניסיון לפגוע בכוחות צה"ל הפועלים ברצועה. עם זאת, בצבא מדגישים כי אין ודאות וכל האפשרויות נבחנות. הטיל לא יורט.
השימוש בסקאד D נחשב לחריג בארסנל של הארגון. מדובר בטיל בליסטי לטווח של עד 700 קילומטרים, עם ראש קרב כבד שיכול להגיע כמעט לטון. הוא מונע בדלק נוזלי, דורש מערך שיגור מורכב והיערכות לוגיסטית משמעותית, וההכנות לשיגורו ממושכות יותר בהשוואה לטילים המונעים בדלק מוצק. בשונה מהרקטות והטילים לטווח קצר ובינוני שבהם חיזבאללה עושה שימוש תדיר, סקאד D נחשב לאמצעי נדיר יחסית בזירה הנוכחית. מאז חידוש המערכה בצפון שוגרו כמה טילי קרקע-קרקע, ולפחות אחד מהם, מדגם פתח 110, פגע בשטח בנוי במרכז הארץ.
במערכת הביטחון מעריכים כי עצם השיגור לעומק ישראל נועד גם להעברת מסר הרתעתי וליצירת אפקט תודעתי. יש מי שמזהירים כי מדובר בהרחבת סל האמצעים שבהם הארגון מוכן להשתמש, גם אם בשלב זה באופן נקודתי.
סוגיית היקף טילי הסקאד שבידי חיזבאללה ממשיכה להעסיק את גורמי הביטחון. לאורך השנים פורסמו הערכות שונות בכלי תקשורת ובמכוני מחקר, שלפיהן מדובר בכמות מוגבלת מאוד. ההערכות נעות בין מספר חד-ספרתי לעשרות בודדות של טילי סקאד מדגמי C ו-D. לפי אחת ההערכות המקיפות יותר, ייתכן שמדובר ב-10 עד 50 טילים, אך לא ברור כמה מהם מדגם D המתקדם. הערכות שמרניות יותר מדברות על פחות מעשרה טילים מבצעיים.
היקף המלאי המצומצם מוסבר גם במאפייני הטיל. זהו אמצעי גדול ובולט, הדורש משגרים ייעודיים ותשתיות תומכות, ולכן פגיע יותר לאיתור ולסיכול בהשוואה לטילים קטנים ומדויקים יותר שבהם השקיע הארגון לאורך השנים. סקאד D פותח ברוסיה ונכנס לשירות בסוף שנות ה-80 ותחילת שנות ה-90. לפי הערכות, חלק מהטילים הועברו לחיזבאללה בסיוע איראני וסורי, והם היו יעדים של חיל האוויר במסגרת המערכה שבין המלחמות. במלחמת המפרץ ירה סדאם חוסיין 39 סקאדים מדגמי B ואל-חוסיין על ישראל.
למרות המשמעות הסמלית והמבצעית של השיגור, עיקר האיום של חיזבאללה ממשיך להגיע ממאגר גדול של רקטות וטילים מדויקים לטווחים קצרים ובינוניים, שניתנים לפריסה רחבה ולהפעלה גמישה יותר. עם זאת, טיל כמו סקאד D, אם אינו מיורט, עלול לגרום להרס משמעותי. בצה"ל ממשיכים לנתח את האירוע כדי לבדוק האם מדובר במהלך חד-פעמי או בסימן למגמה רחבה יותר.
