mako
פרסומת

צה"ל מאשר רשמית: חוסל רמטכ"ל חיזבאללה בלב ביירות

צה"ל מאשר רשמית את חיסולו של מספר 2 בארגון הטרור עלי טבטבאי. בפיקוד הצפון מדגישים: אין הערכות מיוחדות לעורף, מקיימים הערכת מצב שוטפת. התקיפה בוצעה בדירת מסתור בדאחיה לאחר שהתקבלה "ידיעת הזהב"

שי לוי
פורסם: | עודכן:
יעד התקיפה בביירות עלי טבטאי בכיר חיזבאללה
יעד התקיפה בביירות עלי טבטאי בכיר חיזבאללה | צילום: מתוך תיעוד שעלה ברשתות החברתיות, שימוש לפי סעיף 27א' לחוק זכויות יוצרים
הקישור הועתק

מבצע "בלאק פריידיי": צה"ל אישר הערב (ראשון) כי רמטכ"ל חיזבאללה, עלי טבטבאי, חוסל בתקיפה בדאחיה. טבטבאי היה מספר 2 בארגון הטרור וסגנו של נעים קאסם, הוא פיקד קודם לכן על כוח רדואן המיוחד וחזית הדרום של ארגון הטרור, שאיימה על ישראל באזור הגבול. גם בארגון הטרור השיעי אישרו באופן רשמי את חיסלו.

טבטבאי היה יעד התקיפה בדירת מסתור בדאחיה בעקבות מודיעין שהתקבל והזדמנות מבצעית שנוצלה. בצה"ל עדיין בוחנים את תוצאות התקיפה. בפיקוד הצפון מדגישים: אין הנחיות מיוחדות לעורף אך יש לעקוב אחרי כל עדכון בנושא.

ראש הממשלה בנימין נתניהו אמר לאחר החיסול: "לא נאפשר לחיזבאללה להתעצם שוב ולהוות איום על תושבי ישראל".

בתוך כך, בארגון הטרור השיעי מאיימים על ישראל. בכיר בארגון הצהיר: "התקיפה הישראלית בביירות היא חציית קו אדום, אנחנו מתואמים עם ממשלת לבנון כדי לשים קץ להפרות ולתוקפנות הישראלית, אין לנו ברירה אלא להיאחז בהתנגדות".

מלשכת ראש הממשלה בנימין נתניהו נמסר כי הורה על התקיפה בהמלצת שר הביטחון והרמטכ"ל זמיר, לאחר שטבטבאי הוביל את ההתעצמות וההתחמשות של חיזבאללה. על פי הדיווחים התקיפה הייתה ברובע הדאחיה, הנחשב למעוז חיזבאללה, שם חוסלו בכירים בהנהגת ארגון הטרור במהלך המלחמה. על פי דיווחים בלבנון ישנם לפחות חמישה הרוגים ו-25 פצועים בתקיפה.

טבטבאי היה מבוקש גם על ידי ארצות הברית וההערכות הן שפועלה תואמה עם האמריקאים. מנגד, בכיר אמריקאי טען כי התקיפה לא תואמה איתם אלא הם עודכנו מיד לאחר שבוצעה. שר הביטחון ישראל כ"ץ על תקיפת רמטכ"ל ארגון הטרור חיזבאללה: "נמשיך לפעול בעוצמה כדי למנוע כל איום על תושבי הצפון ומדינת ישראל. כל מי שירים ידו על ישראל - ידו תיגדע. רה"מ בנימין נתניהו ואני נחושים להמשיך במדיניות אכיפת המקסימום בלבנון ובכל מקום. לא נאפשר לשוב למציאות של לפני ה-7 באוקטובר".

פרסומת

בעקבות התקיפה, הרמטכ"ל רב-אלוף אייל זמיר עצר את השיחות עם הקצינים הבכירים שלגביהם נקבעו מסקנות על חלקם ב-7 באוקטובר והצטרף לפיקוד על המבצע והיערכות צה"ל לתגובה אפשרית מצד חיזבאללה. כעבור זמן קצר זמיר חזר ללשכתו והמשיך בשיחות האישיות.

חיל האוויר ביצע מספר תקיפות בודדות בביירות לאחר הפסקת האש שנכנסה לתוקף לפני כשנה, בעיקר כתגובה לשיגורים בודדים שבוצעו על ידי מחבלים מדרום לבנון לשטח ישראל בגבול הצפון, לאחר ימי הפסקת האש הראשונים, וכן נגד תשתיות שנחשפו בהן של מערך הכטב"מים.

כזכור, בשבוע שעבר חוסלו 13 מחבלי ופעילי ארגון הטרור חמאס בתקיפת צה"ל במרחב צידון שבדרום לבנון, לאחר שהתכנסו במתחם אימונים שבו הוכשרו לתרחישי פשיטה וביצוע פיגועים נגד ישראל.

בכיר חיזבאללה שחוסל האשם סאפי א-דין עם יעד התקיפה טבטאי
בכיר חיזבאללה שחוסל האשם סאפי א-דין עם יעד התקיפה טבטאי | צילום: מתוך תיעוד שעלה ברשתות החברתיות, שימוש לפי סעיף 27א' לחוק זכויות יוצרים