דיווח: כוחות הביטחון של איראן במשבר - מתיחות בין משמרות המהפכה לצבא
מקורות צבאיים סיפרו לערוץ האופוזיציה "איראן אינטרנשיונל" על משבר עם הצבא הסדיר, שלטענתו כוחות המשטר מסרבים לסייע בטיפול רפואי לחייליו הפצועים. בין השאר דווח על עריקות וניסיונות להימלט מהמדינה, כשהמשבר מורגש גם ביחידות הטילים – שעדיין זוכות לעדיפות. כל הפרטים
הכוחות המזוינים של איראן מתמודדים עם מחסור חמור באספקה, עריקות הולכות וגוברות ומתיחות עמוקה בין הצבא הסדיר - לבין משמרות המהפכה, כך מדווח ערוץ האופוזיציה איראן אינטרנשיונל לפי מי שהוגדרו מקורות צבאיים המעורים בפרטים. לדבריהם, ככל שהלחימה מתעצמת, המערכת הצבאית נמצאת תחת לחץ הולך וגובר.
לפי אותם מקורות, אחד הגורמים שמעמיקים את המשבר הוא חיכוך חריף בין הכוחות. בין היתר נטען כי אנשי משמרות המהפכה סירבו לסייע לחיילי הצבא הסדיר שנפצעו בקרבות. במקביל, יחידות בקו החזית נאלצות לפעול עם מחסור חמור בתחמושת, מזון ומי שתייה, בעוד ניסיונות לגייס מילואים נתקלים בהיענות נמוכה.
לפי הדיווחים, אחת מנקודות המחלוקת החריפות ביותר קשורה לסיוע רפואי. בעוד יחידות הצבא הסדיר סופגות אבדות משמעותיות, אנשי משמרות המהפכה סירבו לפנות חיילים פצועים לבתי חולים - למרות גישה למתקנים רפואיים. גורמים המעורים בפרטים טענו כי בקשות חוזרות לסיוע נדחו בטענה למחסור באמבולנסים ובמנות דם, דבר שהעמיק את הזעם והטינה בין הכוחות.
"רק 20 כדורים לשני חיילים" - מחסור חמור בקו החזית
בצבא מתארים תנאים לוגיסטיים קשים במיוחד. לפי המקורות, באחד המקרים יחידות קיבלו 20 כדורים בלבד לכל שני חיילים, נתון שמגביל מאוד את יכולתן להגיב להתקפות אפשריות.

גורמים צבאיים הוסיפו כי יחידות הפועלות באזורים שונים מתמודדות גם עם מחסור במים ובאספקת מזון סדירה. לדבריהם, השילוב בין התנאים הקשים לבין מה שחלק מהחיילים תופסים כהזנחה מצד המפקדים הוביל לעריקות קבוצתיות. לפי הדיווחים, חיילים עוזבים בסיסים ומחפשים מקלט בעיירות סמוכות.
לפי המקורות, הלחץ מורגש גם בתוך משמרות המהפכה. ביחידות הטילים - שנחשבות בדרך כלל למצוידות ביותר - התקבלו דיווחים על תקלות בציוד תקשורת ועל מחסור במזון ובציוד בסיסי נוסף. למרות זאת, גורמים בצבא אומרים כי הפיקוד מעניק עדיפות לתחזוקת מערכות הטילים, גם במחיר פגיעה בתנאי המחיה של החיילים.
המצב ביחידות הטילים של איראן
לפי הדיווחים, הפיקוד הצבאי מתמקד בשימור יכולות הנשק האסטרטגיות, בזמן שהתנאים של הכוחות בשטח ממשיכים להתדרדר.

גם הניסיון להרחיב את כוח האדם נתקל בקשיים. לפי גורמים צבאיים, ניסיונות של משמרות המהפכה לגייס כוחות מילואים בתחילת השבוע הניבו תוצאות מוגבלות בלבד. רבים מהנקראים לשירות לא התייצבו במרכזי הגיוס, ובמקום זאת ניצלו את המצב כדי לעזוב את אזור מגוריהם ולסייע לבני משפחותיהם להגיע לאזורי גבול.
לפי אותם גורמים, חלק מהנמלטים אף מנסים לעזוב את המדינה מחשש להסלמה נוספת בלחימה. התמונה שמצטיירת מהדיווחים היא של מערכת צבאית בטהרן שנמצאת תחת שחיקה פנימית משמעותית, מצב שעלול לפגוע ביכולת המבצעית שלה בשטח.