mako
פרסומת

"החות'ים פיתחו טילים וכטב"מים שמסוגלים לחדור את ההגנה הישראלית"

באתר defenseliney התימני צוטט מקור שטען כי ארגון הטרור, הפועל בשירות איראן, הצליח לפתח כטב"ם שמשלב מאפיינים של שני כלי טיס אחרים. בנוסף, נטען כי החות'ים גם הצליחו להגיע ל"פריצת דרך" בתחום שיגור הטילים הבליסטיים באמצעות מומחים זרים

צבא וביטחון
mako
פורסם:
פגיעת כלי הטיס
פגיעת הכטב"ם החות'י באילת | צילום: מתוך תיעוד שעלה ברשתות החברתיות, שימוש לפי סעיף 27א' לחוק זכויות יוצרים
הקישור הועתק

בשבועות האחרונים התגברו שיגורי הכטב"מים של החות'ים לעבר ישראל, שאף הצליחו לפגוע בטרמינל הנוסעים בנמל התעופה רמון ופעמיים במבנים שונים בתוך העיר אילת. בתוך כך, מקורות המעורים בפרטים שצוטטו באתר התימני העצמאי "defenseliney", אמרו כי ארגון הטרור שנתמך על ידי איראן פיתח דגמים חדשים של כלי טיס בלתי מאוישים וטילים בליסטיים, "המסוגלים לחדור את ההגנה האווירית של ישראל".

באתר הסתמכו על דבריו של עדנאן אל-ג'בריני, חוקר המתמחה בחות'ים, שטען כי ארגון הטרור ביצע בחודש יולי האחרון, בהשתתפות מומחים זרים, ניסוי בסוג חדש של כטב"ם, שמשלב מאפיינים של ה"סמאד 3" ו"יפו". לדבריו, כלי הטיס הבלתי מאויש החדש הוא "בעל מראה ייחודי ומצויד ביכולות תמרון טובות שמאפשרות לו להתחמק ממכ"מים ישראליים". 

תקיפות ישראל בצנעא
תקיפות ישראל בצנעא

במקביל, דווח באתר כי החות'ים השיגו גם פריצת דרך בתחום הטילים, כשלטענת אל-ג'בריני, "הם הצליחו להתגבר על הכישלונות החוזרים של שיגור הטילים, באמצעות הגעת מומחים חדשים וציוד חדש שהגיע דרך הים".

כזכור, לאחר רצף פגיעות כלי הטיס הבלתי מאוישים ששיגרו החות'ים מתימן, נפלו בעיר אילת וגרמו לפצועים מהם שניים באורח קשה, צה"ל הודיע הודיע אתמול כי השלים גל תקיפה רחב נגד מטרות צבאיות של שלטון הטרור החות'י בצנעא שבעומק תימן.

בין המטרות שהותקפו על פי צה"ל: מפקדת השליטה של המטכ"ל החות'י, מתחמים של מנגנון הביטחון והמודיעין של שלטון הטרור, מטה מחלקת ההסברה הצבאית של החות'ים, ומחנות צבאיים בהם זוהו אמצעי לחימה ופעילים צבאיים של שלטון הטרור במרחב צנעא. בצה"ל הוסיפו כי "התקיפות בוצעו נוכח התקיפות שמוביל שלטון הטרור החות'י נגד מדינת ישראל, במסגרתן שוגרו כלי טיס בלתי מאוישים וטילי קרקע-קרקע לעבר שטח מדינת ישראל".

פרסומת
נפילת כטב"ם באילת
נפילת כטב"ם באילת | צילום: לפי סעיף 27 א'

בהמשך לנפילת הכטב"ם במרחב העיר אילת, מהתחקיר הראשוני שבוצע על ידי חיל האוויר עולה כי הכטב"ם התגלה בשלב מאוחר יחסית והתרעות פיקוד העורף הופעלו כנדרש בהתאם למדיניות. עוד עולה כי בוצעו ניסיונות יירוט באמצעות מערכת כיפת ברזל, שלא צלחו. הסיבה לכך פוענחה והתיקון יושם בפועל.

ירידה בהברחות מאיראן

על פי מומחה צבאי שצוטט באתר "איראן אינטרנשיונל", המזוהה עם האופוזיציה בטהרן, החות'ים צמצמו את ירי הטילים לעבר ישראל והגבירו את ירי הכטב"מים בעקבות ירידה בהברחות של רכיבים חיוניים מאיראן. 

"החות'ים מחזיקים בכמויות גדולות של כטב"מים וטילים מסוגים שונים, אך הם מבינים שהעימות הזה עלול להימשך שנים", אמר המומחה, ראשיד מעלוף. לכן לדבריו "הם נמנעים משימוש יומיומי נרחב בכלי הנשק הללו כדי שלא לכלות את מלאי התחמושת האסטרטגי שלהם", הסביר.

פרסומת

לדברי המומחה, סיכולים מוצלחים של כוחות הנאמנים לממשלה המתנגדת לחות'ים בתימן פגעו בזרימת ההברחות אליהם. בתקופה האחרונה דיווח פיקוד המרכז של צבא ארה"ב האחראי על המזרח התיכון, על סיכולים מוצלחים של ניסיונות הברחה דרך הים של רכיבי טילים ואמל"ח נוסף מאיראן לחות'ים.